Menu

10 tipů, jak přežít mezi chronickými netřídiči odpadu - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

10 tipů, jak přežít mezi chronickými netřídiči odpadu

10 tipů, jak přežít mezi chronickými netřídiči odpadu

Ekologie
zveřejněno 30.01. 2019
Markéta MARKÉTA, redaktor
1216x
2 minuty čtení

Všimli jste si, jak se to teď intenzivně řeší plasty a klasicky se to řeší tolik, že jsou třeba schopny se za plastové brčko odsoudit dvě nejlepší kámošky tak, že ta uvědomělá prostě odejde uražená? Jako jo, zrovna to brčko je dost zbytečný a taky ty želvy, co je pak mají v nosíkách. To není prostě dobře. Je dobré, že se tahle pohroma začíná fakt řešit a zapojují se do toho velké společnosti, ale já bych to dnes trochu vrátila zpět - k třídění. Nemusíte hned běhat, stačí svižně chodit, a to jen z jediného důvodu... Ono se těch plastů zas tak rychle zbavit nelze, tak prosím nepanikařte, když si musíte koupit balenou zeleninu, nebo se vás prodavačka ani nezeptá a naháže vám věci do pytlíku. Když už odpad vytvoříte, naložte s ním uvědoměle.

Jenže, co s těmi, co na to prdí úplně? A co když s nimi žijete nebo je to váš soused, dokonce někdo z rodiny?

Desatero, jak na netřídiče

1. Demonstrujte svým poctivým tříděním a ukazujte, že jste lepší. Závist je mocná!

2. Posílejte jim eko videa ze všech koutů světa. Zvířátka fungují nejlépe.

3. Vezměte je do třídírny odpadu a ukažte jim, že se opravdu třídí a nehází se vše zase zpět na skládku, jak tvrdí.

4. Jestliže máte společnou popelnici, vysvětlete jim, že při třídění nebude neustále tak plná a né tak častý svoz bude stát i míň peněz. 

5. I když jsou barevné popelnice na každém rohu, přeci jen to znamená maličko víc kroků. Netřídiči můžou být víc v kondici a dokonce zhubnout.

6. Při třídění papíru šetříme lesy. Což znamená, že se nezačneme zas tak brzo dusit.

7. Míň komunálu znamená logicky míň smradu. LOGICKY!

8. Třídění odpadu se může stát uklidňující rutinou, Zklidnění mysli a vypnutí zbytečných myšlenkových veletočů. Takže to neděláte jen pro životní prostředí, ale hlavně taky pro sebe.

9. Když se přidá k nám všem, co třídí, může se pokládat za občansky uvědomělého a třeba se do budoucna dostane ČR na 1. příčku v EU v třídění odpadu. Nebudem mít tak jen rakovinu tlustého střeva a pivo.

10. A poslední nejdůležitější důvod... Člověk by měl neustále myslet na to, že karma je zdarma a všechno se vrátí:-)

Vaše Markéta

Markéta

Markéta

Redaktor

Více článků

Patří k Folly týmu. Miluje přírodu, postupně přechází na přírodní kosmetiku a ekodrogerii. Zbožňuje vaření, protože jídlo je nejlepší neřestí, design v celé jeho šíři a své dva psy, které našla v útulku a pomalu je vypiplala ke skorodokonalosti :-)

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat