Menu

Folly a ekologie - Jak pomáháme my? - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Folly a ekologie - Jak pomáháme my?

Folly a ekologie - Jak pomáháme my?

Ekologie
zveřejněno 22.04. 2021
Adela Kožinová ADELA KOŽINOVÁ, redaktor
1511x
3 minuty čtení

Prodáváme přírodní produkty, zero-waste vychtávky, zdravé potraviny a snažíme se z planety udělat lepší místo. A protože jsme e-shop, samozřejmě nám rukami projde spousta obalového materiálu. Jde to vůbec dělat i ekologicky? A co pro planetu děláme my? Pojďme se na to společně podívat...

Ve Folly jsme banda nadšenců a za ty roky vlastně už i opravdová rodina. A společnými silami se snažíme, aby naše práce pomáhala ke zdravějšímu životu nejen vám, ale i přírodě. To že třídíme odpad, šetříme vodu a eliminujeme plasty v práci i doma je základ. A dál?

KRABICE UŽ JEN RECYKLOVANÉ 

Krabice, ve kterých vám chodí všechny ty radosti, co si objednáváte. To pro nás byla jedna z největších otázek, kterou jsme konečně vyřešili. Krabice používáme už jen použité a máme z toho obrovskou radost. Takže žádný strach, pokud na krabici uvidíte nápis 'TOYS', přestože děti nemáte. To je FOLLY a recyklované krabice, hurá! 

CO NEJMÉNĚ PLASTU

Papírová výplň, papírová lepící páska. Plastovou izolepu a bublinky používáme pouze v případě, když balíme něco skleněného- rozbitý produkt by totiž nadělal víc paseky a škody. No a když už plast použijeme, potřebujeme vaši pomoc. Prosíme, abyste plast šupli do tříděného odpadu... týmová práce je prostě nej! Některé papírové výplně používáme i od dodavatelů, ve kterých nám chodí produkty. Prostě a dobře recyklujeme co se dá. 

Přečtěte si článek o tom, jak neplýtvat vodou a šetřit kliknutím sem.

VŠECHNO MÁ SVOJI SPOTŘEBU 

Nejen jídlo, ale samozřejmě i kosmetika. Zboží na sklad doplňujeme častěji a tak, aby bylo stále nové a nestálo v regálech moc dlouho. Čas od času se ale stane, že se nějaké produkty blíží ke konečné a ty vám na e-shopu nabízíme se slevou. No a když se nestihnou prodat? To se jich potom ujmeme my a využití produktům najdeme! 

ROZŠIŘUJEME VÝBĚR 

Lokálních produktů a podporujeme zero-waste koncept. Lokální produkty a nemusí cestovat přes půlku světa a zároveň mezi nimi hledáme i ty výrobce, kteří preferují a využívají hlavně lokálních zdrojů. Neustále vám tedy představujeme novinky, ale jejich výběr děláme vždy důkladně a často i dlouze. No a znovupožitelné produkty? Máme je od tyčinek do uší, po obaly na potraviny. 

TA DOPRAVA

Úplně nejlepší by bylo, kdybychom měli obchůdky po celé republice, vy byste si k nám mohli chodit po svých a všichni bychom se potkávali (to by byl krásný bonus). To ale není zas tak jednoduché, proto nejvíce a nejintenzivněji spolupracujeme se Zásilkovnou, protože balíčky potom putují hromadně na jejich výdejny a nemusí jezdit od domu k domu. K dopravě se samozřejmě váže i doprava produktů od dodavatelů, v tomto případě objednáváme jednou týdně, což je zlatá střední cesta. Častější objednávání by potěšilo zákazníky, ale i tady se díváme na ekologickou zátěž. No a kde to dává smysl, objednáváme produkty po baleních, aby se menší počet kusů nemusel balit extra zvlášť. 

CO ŘÍKÁME, TO ŽIJEME

I jako jednotlivci. Produkty které vám nabízíme i všichni sami používáme. Proto děláme Folly, proto nás to tolik baví a proto jsme tu pro vás! A děkujeme, že i vy nás neustále inspirujete.

Adela Kožinová

Adela Kožinová

Redaktor

Více článků

Jsem máma nádherné holčičky, která se mi narodila, když mi bylo skvělých 19 let. Původně to vypadalo jako nejhorší věk pro dítě, postupem času se ale ukázalo, že lepší načasování být nemohlo. Taky jsem studentka, studuji religionistiku na Masarykově univerzitě v Brně. Několik let se také řadím mezi vegetariány, jsem totiž milovník zvířat, milovník všeho živého...

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat