Menu

Konec jednorázových uchošťourů s LastSwab - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Konec jednorázových uchošťourů s LastSwab

Konec jednorázových uchošťourů s LastSwab

Ekologie
zveřejněno 11.03. 2020
Adela Kožinová ADELA KOŽINOVÁ, redaktor
2823x
3 minuty čtení

Řekněme si to na rovinu, ať už jste blázen jako já a uši si čistíte téměř denně, nebo jen jednou za čas, spotřeba jednorázových uchošťouřů je obrovská. Průměrný člověk spotřebuje tisíce jednorázových tyčinek a tamponků ročně. Ne stovky, ale tisíce, dokážete si představit, kolik je to odpadu jen u vás doma? A u sousedů? V celém městě? Brrr...

Přestože si v těchto dnech z Itálie příklad nebereme, možná víte, že od ledna roku 2019 v Itálii neseženete tyčinky vyrobené z plastu. Tímto krokem Italové předběhli Evropskou unii, která o to, aby byly všechny uchošťoury pouze z biologicky odbouratelných materiálů, usiluje již delší dobu. 

A ačkoliv je zákaz plastových tyčinek za rohem a na Folly stejně seženete pouze ty z balvny či bambusu, co takhle zvolit ještě o krok 'hustější' variantu a pořídit si opakovaně používatelnou tyčinku? 

Je to jednoduché. Použiješ, omyješ, schováš. A tak to můžeš dělat pořád dokola, třeba tisíckrát! 

LastSwab ale nevymysleli jenom klasický uchošťour, ale i tyčinku pro korekci make-upu, protože co si budeme povídat, my ženy je při špatně nanešené rtěnce, lince, nebo rozmazané řasence používáme často. 

LastSwab Basic

Basic tyčinka je ta základní. Klasická, kterou se čistí uši. Důležité je si říct, že žádná není určená pro dětské ouška a upřímně jsem měla malinko strach, že i na moje uši bude kulatý konec moc velký. Zakulacená čistící část je vyrobená z termoplastického kauču, který je opravdu měkounký a celá tyčinka je z rozložitelného materiálu. Ve své podstatě se s ní uši dají vyčistit úplně stejně jako s klasickým uchošťourem, jediné co je jiné je to, že do sebe materiál nevcucne vlhkost. Přesto je podle mě ale nejlepší vzít tyčinku do sprchy, vyčistit uši tam a potom už se jen klasicky utřít (nervat dovnitř srolované kraje ručníku, ucho vyschne).

LastSwab Beauty

Můžete použít buď na korekci make-upu, pro dokonalé odlíčení zbytků make-upu, nebo i na nanášení make-upu! I tady ale platí, že materiál neabsorbuje žádnou vlhkost a nefunguje třeba jako Beauty Blender (který vodu nasákne). Osobně jsem tyčinku už párkrát použila při odličování, které dělám většinou s olejem, ať už budete používat olej či jiný tekutý odličovač, opravdu ho stačí malilinkaté množství, ani ne kapka, ale ještě menší. Zkusila jsem použít i při líčení, ta zúžená strana totiž perfektně precizně nanáší rozjasňovač třeba nad rty, nebo do koutků očí. Po použití tyčinku vždycky jen omyju mýdlem které mám po ruce a teplou vodou, nezůstávají na ní žádné fleky po řasence ani ničem jiném, tak snad vydrží takhle čistá co nejdýl! 

Zcela upřímně, chvilinku vám možná potrvá, než si na tuhle novinku zvyknete. Myslím si ale, že tyhle malinké kroky a překonání naší prvotní lenosti jsou obrovské kroky pro planetu. A té se já osobně cítím velice zavázaná. 

A mimochodem, obě varianty najdete v různých barevných provedeních. Skvěle vypadá růžová, tyrkysová, ale i modrá nebo broskvová

Adela Kožinová

Adela Kožinová

Redaktor

Více článků

Jsem máma nádherné holčičky, která se mi narodila, když mi bylo skvělých 19 let. Původně to vypadalo jako nejhorší věk pro dítě, postupem času se ale ukázalo, že lepší načasování být nemohlo. Taky jsem studentka, studuji religionistiku na Masarykově univerzitě v Brně. Několik let se také řadím mezi vegetariány, jsem totiž milovník zvířat, milovník všeho živého...

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat