Menu

TIPY A TRIKY NA VÁNOČNÍ ÚKLID OD NEJPOVOLANĚJŠÍCH - odpady * vodní kámen * rez - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

TIPY A TRIKY NA VÁNOČNÍ ÚKLID OD NEJPOVOLANĚJŠÍCH - odpady * vodní kámen * rez

TIPY A TRIKY NA VÁNOČNÍ ÚKLID OD NEJPOVOLANĚJŠÍCH - odpady *...

Ekologie
zveřejněno 21.01. 2019
Markéta MARKÉTA, redaktor
1146x
2 minuty čtení

Tak co, už najíždíte na vánoční úklid? Nebo to necháváte až do předvánočního sprintu a na svátky pak funíte a oddychujete jak po výstupu na Everest? Brutálně zasněžený a ledovatý, který nezmáknete bez profi techniky a ostrých cepínů... Stop! Letos si dejte lehkou a docela příjemnou změnu. Přeci jen jde stále o úklid. Začněte s úklidem už teď a bez přeháněk. Hezky v klídku a pohodě.

Není to tak dlouho, kdy jsem dělala soutěž na Facebooku a ptala se vás, co vám dělá při eko úklidu největší potíže. Vaše odpovědi pročítám a naslouchám jím, proto jsem zjistila * přímo od odborníků jednoho z našich nejoblíbenějších výrobců Yellow & Blue * triky na nejzapeklitější neduhy naší domácnosti. Jak na rez, vodní kámen i odpady bez chemie. Samozřejmě vám mile ráda všechno vysypu, ať to máte z první ruky a nemusíte se již s těmito protivníky mordovat. Teď, když už začalo konečně sněžit, je čas na pohodu a ne na nekonečné šůrování...

VODNÍ KÁMEN

Pro větší nánosy použijte Citronový gelový čistič na vodní kámen. Nestéká a vodní kámen se pustí i ze zanedbané baterie. V nádobách je ideální použít odstraňovač vodního kamene/kyselinu citronovou a teplou vodu. Samozřejmě nechte působit podle příbalového letáku nebo alespoň půl hoďky.

ZAPEČENÁ ŠPÍNA

Trouby a pekáče na pečení jsou taky celkem oříšek. Tady si zase velmi rádi vezmeme na pomoc citrusy a tentokrát Pomerančový odmašťovač. Odmastí a uvolní každou zapečenou špínu. Na nádoby a pekáče taky skvěle funguje jedlá soda.

ODPADY

Skvěle funguje prášek Puer. Čistění odtoků dřezu, umývadel, van a sprch: Do odtoku nasypte 1-2 lžíce prášku Puer a zalijte hrnkem teplého octa. Ocet s práškem vytvoří pěnu a rozpustí mastné usazeniny. Nechte působit alespoň 15 minut a potom propláchněte teplou vodou.

REZ

Rez z textilu jde nejlépe pomocí Žlučového mýdla

Pokud máte rez na záchodě nebo v koupelně u umyvadla, dobře na ni působí citrónová šťáva nebo Citrónový gelový čistič Yellow & Blue na vodní kámen.

Skvrny na varných plotýnkách odstraníte, když na ještě teplou plotýnku dáte pár kapek jedlého oleje a rozetřete papírovým ubrouskem. Skvrny od rzi se dají také odstranit potřením citrónovou šťávou.

Tak hodně zdaru a nepřehánějte to s tím úklidem. Užívejte si přicházející zimu, domácí pohodu a dlouhé večery.

Vaše Markéta

Markéta

Markéta

Redaktor

Více článků

Patří k Folly týmu. Miluje přírodu, postupně přechází na přírodní kosmetiku a ekodrogerii. Zbožňuje vaření, protože jídlo je nejlepší neřestí, design v celé jeho šíři a své dva psy, které našla v útulku a pomalu je vypiplala ke skorodokonalosti :-)

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat