Dlouho jsme pro vás nesdíleli žádný zdravý recept. A tak jsme si řekli, že poprosíme Kluka v Zástěře, aby pro vás vymyslel recept na jeho oblíbenou snídani z ingrediencí, které u nás seženete. Už jste vyzkoušeli jáhlovou kaši? Mňam!
Miluju jednoduché věci a takové se snažím dělat i svoje recepisy. Dnešní proto nebude jiný. Tahle lehká jáhlová kaše z pár ingrediencí mi hrozně připomíná krupicovou kaši z dětství.
Co budeme potřebovat
1 ČL (čajová lžička) ghíčka
30g jáhlových vloček Allnature
1 ČL skořice
200 ml kokosového mléka Sence Coco
50 ml vody
2 ČL xylitolu
2 ČL strouhaného kokosu (ale jde to i bez)
Věděli jste, že jáhly jsou bezlepkové a lehce stravitelné? Navíc jsou bohatším zdrojem minerálů než jiné obiloviny a obsahují velké množství zinku, fosforu, draslíku, hořčíku, železa a mědi.
Na ozdobu
Lyofilizované jahody
2 ČL kešu másla od Natu
Čerstvé sezónní ovoce
Kokosové chipsy Sense Coco
Postup je jednoduchý
Na lžičce ghí na mírném plameni opražíme zlehka vločky. Potom přidáme xylitol, skořici, kokos a necháme všechno rozvonět. Zalijeme kokosovým mlékem a při stálém míchání necháme na mírném stupni zhoustnout do požadované konzistence. Na závěr vše dozdobíme podle svých představ. Dobrou chuť!
Děkujeme Klukovi v Zástěře za super jednoduchý recept a pokud chcete, tady najdete jeho profil a další mňamky.