Menu

Snídaňový tip: Jáhlová kaše à la krupička - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Snídaňový tip:  Jáhlová kaše à la krupička

Snídaňový tip: Jáhlová kaše à la krupička

Fit
zveřejněno 14.05. 2020
Host HOST, expert
1666x
2 minuty čtení

Dlouho jsme pro vás nesdíleli žádný zdravý recept. A tak jsme si řekli, že poprosíme Kluka v Zástěře, aby pro vás vymyslel recept na jeho oblíbenou snídani z ingrediencí, které u nás seženete. Už jste vyzkoušeli jáhlovou kaši? Mňam! 

Miluju jednoduché věci a takové se snažím dělat i svoje recepisy. Dnešní proto nebude jiný. Tahle lehká jáhlová kaše z pár ingrediencí mi hrozně připomíná krupicovou kaši z dětství. 

Co budeme potřebovat

1 ČL (čajová lžička) ghíčka
30g jáhlových vloček Allnature
1 ČL skořice
200 ml kokosového mléka Sence Coco
50 ml vody
2 ČL xylitolu 
2 ČL strouhaného kokosu (ale jde to i bez)

Věděli jste, že jáhly jsou bezlepkové a lehce stravitelné? Navíc jsou bohatším zdrojem minerálů než jiné obiloviny a obsahují velké množství zinku, fosforu, draslíku, hořčíku, železa a mědi.

Na ozdobu

Lyofilizované jahody
2 ČL kešu másla od Natu
Čerstvé sezónní ovoce
Kokosové chipsy Sense Coco 

Postup je jednoduchý 

Na lžičce ghí na mírném plameni opražíme zlehka vločky. Potom přidáme xylitol, skořici, kokos a necháme všechno rozvonět. Zalijeme kokosovým mlékem a při stálém míchání necháme na mírném stupni zhoustnout do požadované konzistence. Na závěr vše dozdobíme podle svých představ. Dobrou chuť! 

Děkujeme Klukovi v Zástěře za super jednoduchý recept a pokud chcete, tady najdete jeho profil a další mňamky. 

 

Host

Host

Expert

Více článků

Čas od času nám na náš blog přispěje někdo zvenčí. Hlavně ze dvou důvodů. Hosté nabízejí další pestré pohledy a názory na tradiční témata. Druhou výhodou hostujících redaktorů je odbornost. Ačkoliv se snažíme věcem rozumět v principu a do hloubky, nikdy nebudeme specialisté na vše. Zkušenost a znalost experta z oboru je i pro nás základem pro správná rozhodnutí. Jméno hostujícího autora naleznete vždy v patičce článku.

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat