Menu

Tipy na doplňky stravy na jarní období - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Tipy na doplňky stravy na jarní období

Tipy na doplňky stravy na jarní období

Fit
zveřejněno 20.03. 2023
Adela Kožinová ADELA KOŽINOVÁ, redaktor
532x
3 minuty čtení

Co si budeme povídat... Podzim, zima a chladné dny bez dostatku sluníčka a čerstvé lokální zeleniny i ovoce, to dokáže tělo pořádně vyčerpat. Jarní únavu ale můžete setřást i pomocí vitamínů a doplňků. Jaké jsou ty správné pro jarní období a které vám s čím pomohou? 

Základní pilíře zdraví jsou jednoduché. Patří mezi ně hlavně:
1. Kvalitní spánek 
2. Dostatek pohybu a slunce
3. Zdravá a pestrá strava 
4. Co možná nejméně stresu

Přesto se ale může stát, že pociťujete nedostatek energie, nebo máte po dlouhé zimě rozhozenou imunitu. Život se čtyřmi ročními obdobími je úžasný, ale zimní měsíce jsou náročné. Můžete pozorovat změnu na pokožce, která je po zimě vysušená, na vlasech, které se více lámou, možná se vám objevily i lupy a svědivá místa (růžně po těle). No a když pomineme všechna ta nachlazení, nejednomu z nás by určitě bodl alespoň pravidelný 20 minutový šlofík po obědě.

Ale dobrá zpráva! Můžete si kromě dodržování již zmíněných pilířů zdraví pomoci i doplňky stravy. Třeba právě těmi od Solgar, které jsou ve špičkové kvalitě a které máme navíc do konce března se slevou - 15 %! Jaké můžete zvolit se dočtete níže. 

Nekonečná únava může znamenat nedostatek vitamínu D3 
Vitamín D3 získáváme hlavně ze slunce, kterého je v zimních měsících nedostatek. Skvělým zdrojem Dčka jsou i ryby a mořské plody, ale ani ty se u nás v ČR nekonzumují v takové míře. Pokud nemůžete být tedy alespoň dvakrát týdně cca půl hodinky na slunci a nekonzumujete jiné zdroje, je pravděpodobné, že vám vitamín D3 může chybět. Solgar jej nabízí ve formě tablet, ale i ve formě tekuté, která má o něco lepší vstřebatelnost a o kapku více jednotek (2500 IU). 

Na rozhozenou imunitu 
Vitamín C! A pořádný! Solgar má úžasnou formu vitamínu C - Ester – C® Plus, což je nejúčinnější a lépe vstřebatelná forma vitamínu C, obsahuje pH neutrální (nekyselý) vitamín C, který nedráždí žaludek a chrání zubní sklovinu. Tento doplněk ještě navíc obsahuje acerolu, komplex citrusových bioflavonoidů, rutin a šípky. Vitamín C podporuje imunitu a snižuje únavu a vyčerpání.

Pokud trpíte na záněty močových cest 
Pro celkovou imunitu je skvělá ale třeba i Echinacea, která podporuje obranyschopnost organismu, normální funkci dýchacího systému a dolních močových cest. Jaro si vyloženě říká o sezení v parku, ale pokud jste ten typ, co podobné dýchánky odnesou zánětem močových cest, není od věci si Echinaceu nasadit. 

Věděli jste, že...
Společnost Solgar přestala jako jedna z prvních používat pro potažení tablet šelak, látku na bázi rozpouštědla... a nahradila jej látkou na vodní bázi? Ta napomáhá rozložení a rozpuštění tablet, které se tak lépe vstřebávají. A protože jim záleží i na planetě, všechny vitamíny a doplňky stravy Solgar se prodávají v recyklovatelných lahvičkách z jantarového skla, které svůj obsah chrání před horkem a slunečním zářením.

Zhoršená kvalita pleti, vlasů, nehtů, co s tím?
Ani vitamíny na 'beauty problémy' nejsou od věci. Pokud máte pocit, že potřebujete trošku nakopnout, můžete sáhnout po speciální formuli na pleť, vlasy a nehty která obsahuje unikátní koktejl minerálů a vitamínů jako mědi, zinku, MSM a vitamínu C. Nebo zvolte Kolagen a kyselinu hyaluronovou, jenž obsahuje zase patentovanou složku BioCell Collagen ll® pro mladistvou pleť a zdravé klouby.

Zpátky do sportovního režimu
Pokud se chystáte nahazovat, jak se říká, formu do plavek,... Můžete sáhnout po Komplexu na podporu pohybového ústrojí. Ten obsahuje komplex rostlinných extraktů jako boswellia, kurkuma a zázvor, kolagenu typu II a vitamínu C pro normální stav kloubů a kostí, takže pokud jste přes zimu spíše lenošili a s prvními teplými dny plánujete vyběhnout ven, nebo oprášit kartičku do fitka, může se vám hodit. 

Nabídka značky Solgar je mnohem širší a věříme, že pro sebe naleznete to pravé (kliknutím sem). Nezapomeňte ale, že doplňky stravy opravdu nenahrazují pestrý a vyvážený jídelníček a že s ničím se to nemá přehánět. 

Adela Kožinová

Adela Kožinová

Redaktor

Více článků

Jsem máma nádherné holčičky, která se mi narodila, když mi bylo skvělých 19 let. Původně to vypadalo jako nejhorší věk pro dítě, postupem času se ale ukázalo, že lepší načasování být nemohlo. Taky jsem studentka, studuji religionistiku na Masarykově univerzitě v Brně. Několik let se také řadím mezi vegetariány, jsem totiž milovník zvířat, milovník všeho živého...

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat