Menu

Yoni vajíčko na vlastní kůži - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Yoni vajíčko na vlastní kůži

Yoni vajíčko na vlastní kůži

Fit
zveřejněno 31.03. 2021
Adela Kožinová ADELA KOŽINOVÁ, redaktor
4357x
4 minuty čtení

Yoni vajíčka, se kterými se v poslední době roztrhl pytel se dostala i k nám na Folly. A stejně jako testujeme všechny novinky, ani na yoni eggs jsme nezapomněli a jedno růženínové jsem si vzala do parády já. Jaké byly moje obavy, očekávání a první seznámení? A k čemu všemu vlastně slouží? 

Když jsem poprvé viděla na Instagramu Yoni Egg, hned mě zaujalo. Polodrahokamy jsou součástí mého života už roky rokoucí. Už na gymplu jsem nosila křišťálové a růženínové náramky, měla jsem různé kameny v pokoji a občas některé nosila v kapse podle toho, jak jsem se zrovna cítila. Nepovažuji se za žádného odborníka, ale prostě a dobře k nim mám blízko. 

A stejně jako jsou mi blízké polodrahokamy, tak se mnou velice rezonují ženská témata jako menstruační cyklus (a všechny jeho fáze), sexualita a samozřejmě i zdraví. Mám za sebou náročný porod dcery s poměrně velkým (i vnitřním) zraněním a šitím. Rok po porodu jsem nebyla schopná použít menstruační kalíšek a dokonce ani mít sex. A přestože mám pocit, že se dole po těch letech vše zahojilo a funguje jak má, když jsem narazila na Yoni vajíčko, řekla jsem si, že ho v rámci sebe-lásky a péče o sebe vyzkouším. 

Moje první seznámení 

Když jsem ho rozbalila, byla jsem překvapená jak malé je, protože na fotkách vypadalo o něco větší. A poprvé jsem pocítila malé obavy. Nebála jsem se toho, že bych ho nemohla vytáhnout, ale naopak toho, že ze mě vypadne (protože co si budeme povídat, není zrovna lehké). Vajíčko mám bez šňůrky a vlastně mě ani nenapadlo, že bych ji potřebovala, možná i kvůli tomu, že mám už opravdu roky zkušeností s menstruačním kalíškem. 

Večer jsem si dala koupel, v ložnici zapálila svíčku, pustila hudbu a vajíčko jsem poprvé zkusila zavést. Vše ok, nic jsem necítila. Chvíli jsem jen ležela a zkusila jej vnímat, ale opravdu to bylo, jako bych vevnitř nic neměla. Když jsem si stoupla, vědomě jsem držela lehce zanuté pánevní svalstvo a úplně malilinko jsem začala vajíčko cítit, nebo takhle, cítila jsem, že tam něco je. Zkusila jsem si čupnout a pak si řekla, že si ho ještě chvíli nechám a šla jsem vařit večeři. Bylo se mnou ten první večer poměrně dlouho a seznámení to bylo moc příjemné. Jen tedy, když jsem ho vytáhla, připadala jsem si trošku jako slepice, haha. A jak bylo teplé! 

Co když... 

Z různých rozhovorů s dalšími ženami vím, že některé vajíčko necítí vůbec, některé jej nemohou vytáhnout, nebo některým naopak vypadává. I mně se párkrát stalo, že když jsem se uvolnila a přestala na něj myslet, cítila jsem, jak sjíždí níž. Ale je to jednoduché.
1) Pokud nejde úplně lehce vytáhnout, doporučuji se pořádně uvolnit, prodýchat se a případně jít do čupu a zatlačit.
2) Pokud vypadává, je to skvělý signál toho, že jsou svaly pánevního dna oslabené a koupě vajíčka byl opravdu fajn nápad! Trénujte doma, v klidu, pomalu.

Někde jsem četla, že pokud vajíčko používáte častěji a vezmete si ho po nějakém čase třeba na celý den, může při toaletě vypadnout do záchodu. Stane li se vám toto, vajíčko jen pořádně omyjte (nejlépe teplou vodou a jemným mýdlem) a můžete ho používat dál. Nikdy ale vajíčko nepoužívejte, pokud se na něm objeví prasklina nebo oděrka, zkrátka pokud povrch není úplně hladký. Já už mám své vajíčko ale poměrně dlouho a stále je jako nové. 

Jak a při čem se teda dá vajíčko využít 

Vajíčko se dá využít opravdu kdykoli a pokud se budete cítit, vemte si ho třeba do práce (jen při cvičení nebo běhání bych ho možná vynechala, ale proti gustu...). Posilování pánevního dna není žádná věda a není se ho proč bát, naopak, na žádné svaly by se nemělo zapomínat

Přestože není vajíčko bráno jako sexuální pomůcka, podle mě může i moc hezky prohlubovat intimitu ve vztahu. Co takhle partnera požádat, aby vám vajíčko zavedl, nebo jej naopak vytáhl ven? Tomu říkám důvěra. A má to pro mě asi větší kouzlo, než kdejaká jiná sexuální hračka. 

Osobně bych s vajíčkem žádné silové cvičení nedělala, ale třeba hormonální (nebo jiná) jóga mi zní jako super nápad! 

A kdy vajíčko naopak nepoužívat? 

Při menstruaci, těhotenství, šestinedělí. Všechny 3 období jsou pro mě natolik posvátné, že bych je vůbec ničím nenarušovala a pokud přece jen budete cítit potřebu nebo touhu vyzkoušet vajíčko třeba v těhotenství, vždy doporučuju vše konzultovat s lékařem. Malou komplikací může být i nitroděložní tělísko, proto pokud jej máte, určitě volte vajíčko bez šňůrky (které je podle mě obecně příjemnější varianta). 

Sama stále vajíčko a všechno co nabízí prozkoumávám. Někdy ho nechám i měsíce ležet v šuplíku a potom ho vytáhnu i víckrát do týdne. Postupně ale pozoruju, že když ho mám, nemusím na něj už tolik myslet. No a kdyby mi to nebylo blbé, nejraději bych si ho doma vystavila...
Tak co, dámy, láká vás taky? Vůbec se nedivím! 

 

Adela Kožinová

Adela Kožinová

Redaktor

Více článků

Jsem máma nádherné holčičky, která se mi narodila, když mi bylo skvělých 19 let. Původně to vypadalo jako nejhorší věk pro dítě, postupem času se ale ukázalo, že lepší načasování být nemohlo. Taky jsem studentka, studuji religionistiku na Masarykově univerzitě v Brně. Několik let se také řadím mezi vegetariány, jsem totiž milovník zvířat, milovník všeho živého...

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat