Menu

Jak nejlépe využít schopnosti kyseliny hyaluronové - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Jak nejlépe využít schopnosti kyseliny hyaluronové

Jak nejlépe využít schopnosti kyseliny hyaluronové

Krása
zveřejněno 28.01. 2019
Markéta MARKÉTA, redaktor
1242x
4 minuty čtení

Víte, co mají společného kyselina hyaluronová - hyluna - a arganový olej? Mohli bychom jim říkat platina a zlato pro vaši pleť. Oba tyhle zázraky umí opečovávat pleť tak, aby zbytečně nestárla, byla stále hezky hydratovaná a šťavnatá. Jenže většina z nás používá buď hylunu nebo argan. A já vám teď prozradím, proč tyhle dva umělce spojit tak, aby se z nich stalo dokonalé kombo, které nenechá vaši pleť zbytečně stárnout.

OPÁČKO SCHOPNOSTÍ

HYLUNA

Myslím, že má trochu za trest jméno kyselina. Jasně... Je to kyselina, ale moc se to k ní nehodí. Zbytečně to může plašit. Proto ráda zopakuju, co všechno tahle našemu tělu vlastní ingredience dokáže. Ano! Vyskytuje se v našem těle, a to v mezibuněčné hmotě nebo třeba v kloubním vazivu a dokonce v očích. Mimo to, že vám pomůže vyplnit vrásky, umí skvěle hydratovat a urychluje hojení ran i regeneraci. Taky si umí docela slušně zmizíkovat strie a čerstvé jizvy taky hojí.

Její největší silou je hydratace pokožky. A jak jistě víte, po třicítce začíná naše pleť vadnout právě kvůli tomu, že ztrácí svou flexibilitu - vodu. Nejlepší séra nebo krémy z hyluny jsou taková, která kombinují obě velikosti jejich molekul. Jedna -drobnější- parta molekul proniká mezi buňky, kde vyplňuje mezery. Ta druhá -větší- zůstává na povrchu, kde zůstává a hydratuje.

ARGAN

Tenhle zlaťák je tak vzácný, že už se vyrábí jen v Maroku. Jen tam najdete stromy argánie spinosa, ze kterých se růčo vyrábí tento olej. Obsahuje solidní nášup vitamínů A, E, F - mňamka pro pleť, ale i vlasy. Přidává také esenciální mastné kyseliny. Tento koktejl vám zaručí, že bude o vaši pleť dokonale postaráno, co se výživy a obnovy buněk týče.

Třeba taková suchá pleť ho vcucne raz dva. Argan je však používán i při léčbě kožních onemocněních, ekzémech, akné i při popáleninách. A jelikož má třeba zrovna éčka fakt hromadu, umí pleť ochránit před UV zářením. Vysoký obsah tokoferolů chrání pokožku a vlasy před volnými radikály, přičemž aktivně zpomalují proces stárnutí. Tím zabraňuje degeneraci buněk a jejich stárnutí. (pozn: samozřejmě ne každou. Bělouši a bílci prosím přidejte ještě nějaký ten přírodní opalovák)

To jsou teď moji miláčkové, tak to berte jako skrytý tip:-)

TAKŽE PROČ TYHLE DVA? HYLUNA PLEŤ DOKONALE HYDRATUJE A VYPLNÍ VRÁSKY A ARGAN ZASE ÚŽASNĚ VYŽIVÍ!

Jedno bez druhého je jen poloviční úspěch a konkrétně u hyluny... Pokud ji používáte v čisté formě jako sérum, může se vám zdát, že vysušuje, což je trochu paradox. Má přeci hydratovat. Je to kvůli tomu, že má lehké stahovací účinky. Pokud si pořídíte krém, kde už jsou přimíchány i jiné složky a oleje, tak se tak neděje.

Já se teda přikláním ke kombinaci a čisté formě, ale pokud ráno a večer nestíháte a nebo nechcete trávit "zbytečný" čas v koupelce, je hodně produktů, které jsou již namíchané.

JAK POUŽÍVAT

Po vyčištění pleti naneste na vlhkou pokožku kapičku hyluny a až na ni argan nebo jiný, váš oblíbený, olej. Netřete okolí očí. Kolem očí jen vklepávejte pomocí polštářků prstů, abyste zbytečně nevytahovali jemnou kůžičku. Na zbytku pleti vtírejte krouživými pohyby směrem nahoru.

PS: Jestli vám zrovna nevyhovuje arganový olej, klidně kombinujte hylunu i s jinými. Skvělý je třeba meruňkový, hroznový, pupalkový nebo avokádový olej. 

Mějte se prima a smějte se, protože vrásky od smíchu jsou krásné :-)))

Markéta 
Markéta

Markéta

Redaktor

Více článků

Patří k Folly týmu. Miluje přírodu, postupně přechází na přírodní kosmetiku a ekodrogerii. Zbožňuje vaření, protože jídlo je nejlepší neřestí, design v celé jeho šíři a své dva psy, které našla v útulku a pomalu je vypiplala ke skorodokonalosti :-)

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat