Menu

Jak změnit péči o tělo v zimě? - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Jak změnit péči o tělo v zimě?

Jak změnit péči o tělo v zimě?

Krása
zveřejněno 04.02. 2021
Adela Kožinová ADELA KOŽINOVÁ, redaktor
977x
4 minuty čtení

V zimě měníme boty, do skříní znovu skládáme svetry a nasazujeme čepice. Rozhodně bychom ale neměli zapomínat ani na péči o pleť. Lehké letní krémy doporučujeme vyměnit za hutnější, peeling neprovádět tak často a i vlasy si zaslouží malinko jiný přístup. A věděli jste, že v zimě je mnohem lepší varianta se osprchovat, než si dopřávat dlouhé koupele? 

Pečující pleťová kosmetika

Všeobecně platí, čím hutnější krém na zimu, tím lepší. V létě stačí občas i lehký fluid, ale v zimním období pleť ocení krémy s obsahem olejů, nebo přímo oleje. Při používání pleťových olejů ale nezapomínejte na vodu. Oleje nanášejte na květovou (nebo klidně obyčejnou) vodou navlhčený obličej, olej se díky tomu lépe vstřebá. 
A znáte speciální krémy do chladu a větru
Změna platí i u odličování. Pokud běžně používáte na čistění pleti gel, který smýváte vodou, voda obličej vysuší. Nejlepší variantou proto je bavlněný navlhčený tampónek a odličovač na olejové bázi, ten totiž nejen že nevysušuje, ale dokonale odlíčí i voděodolný a silný make-up. 

Nezapomínejte na rty

Protože nejen zima a věčné olizování rtů je ničí, ale teď i roušky a respirátory, do kterých si v zimě neustále dýcháme. Rty snad mnohem víc než pleť odráží to, jak moc nebo málo pijeme, takže dodržujte hlavně pitný režim a rtům několikrát denně dopřejte balzám. Já osobně na popraskané rty trpím a nejvíc mi pomáhá si na noc natřít opravdu velkou vrstvu balzámu, do rána mám rty vždycky krásně jemné a letos je to první zima, kdy je nemám popraskané do krve, auu... 

Pokožka celého těla

...by měla mít také změnu, samozřejmě. Vím, že při zimních večerech je úžasné dopřát si horkou lázeň (já je úplně miluju) a vymlouvat vám je rozhodně nebudu. Jen doporučím přidat do koupele několik kapek oleje, třeba mandlového. Olejem ve vodě možná docílíte i toho, že se po koupání nebudete muset natírat krémem a kůže bude i tak krásně hydratovaná. U sprchování je přes zimu lepší místo klasického gelu použít třeba olejové sprchové cuvée a peeling (přestože je jednou za čas potřeba) bude nejlepší přes zimu vynechat a dělat jej třeba jen jednou za měsíc. 

Vlasy

Občas se zpotí v čepici, jsou zplihlé, častěji na ně používáme fén, čímž se mnohem více vysušují a ztrácí svůj lesk. Mráz je pro ně extrémní zátěž a tak nezapomínám po mytí přidávat do konečků několik kapek oleje, skvěle slouží třeba jojobový/arganový. Jednou týdně je super nechat delší dobu působit kondicionér, nebo rovnou použít vlasovou masku. Obecně jsou ale tři pravidla, které zaručí mnohem lepší vlasy
1) Vlasy mýt jemnými, přírodními šampóny a nezapomínat na kondicionér. (Šampony jen ke kořínkům, kondicionér jen do délek a do konečků) 
2) Umývat čím méně, tím lépe.
3) Vynechávat fén co nejvíc to jde.

A co ruce a nohy? 

Beauty salony jsou už setsakramentsky dlouho zavřené, ale i s tím si poradíme! Stejně jako celému tělu, i rukám a chodidlům prospěje v chladu hutný krém, nebo olej (třeba argan). A pokud máte rádi DIY, smíchejte v misce v poměru 1:1 med s olivovým olejem, naneste na ruce i nohy, zabalte do sáčků (tohle je super využití pro sáčky, které běžně nepoužíváte, ale doma se vám občas nějaký objeví) a nechejte působit třeba u filmu! To je hebkost, co? 

Měníte v zime péči o své tělo? Myslím si, že spousta z nás to dělá víceméně intuitivně a sami nejlíp víte a poznáte, že vaše pokožka potřebuje něčeho více, nebo naopak méně. Doufám, že jste v článku našli něco nového, díky čemu bude péče o sebe zase o něco jednodušší a příjemnější. 
Mějte se krásně! 

Adela Kožinová

Adela Kožinová

Redaktor

Více článků

Jsem máma nádherné holčičky, která se mi narodila, když mi bylo skvělých 19 let. Původně to vypadalo jako nejhorší věk pro dítě, postupem času se ale ukázalo, že lepší načasování být nemohlo. Taky jsem studentka, studuji religionistiku na Masarykově univerzitě v Brně. Několik let se také řadím mezi vegetariány, jsem totiž milovník zvířat, milovník všeho živého...

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat