Menu

Letní vychytávky pro každou pleť - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Letní vychytávky pro každou pleť

Letní vychytávky pro každou pleť

Krása
zveřejněno 08.05. 2020
Adela Kožinová ADELA KOŽINOVÁ, redaktor
1888x
4 minuty čtení

Léto a pleť. Někdo s ní má přes léto míň starostí, ale pro někoho je toto období v péči obzvlášť náročné. Ať už patříte do jedné, nebo do druhé skupiny, máme pro vás několik vychytávek, které vám toto léto opravdu ulehčí. A některé vás možná opravdu překvapí. 

Co se v létě mění je jasné. Sluníčko, neustálé vedro a pleť potřebuje víc dýchat. Připravila jsem pro vás proto výcuc mých nejoblíbenějších produktů, bez kterých se žádné léto neobejdu. Jaké jsou nejlepší opalováky, nebo po jakém líčení v horkých dnech sahám? 

Zdravé opálení je základ 

To, že pobyt na sluníčku pro pleť není úplně nejlepší, o tom se nemusíme bavit. Stejně tak ale ani o tom, že opálená pleť vypadá často mnohem lépe. Známky akné, ale i třeba celulitidu dokáže opálená kůže moc pěkně maskovat a tak to my ženy (i muži) máme prostě rádi. Důležité je ale opravdu to nepřehánět a chránit se, nejen kvůli možným pigmentovým skvrnám a rychlejšímu stárnutí pleti. Spousta lidí si myslí, že se s opalovacím krémem neopálí, opak je ale pravdou, některé vám dokonce opálení podpoří, pouze vás ochrání od nepříjemně spálené pokožky a bolesti ze spálení, kterou jsme určitě všichni alespoň jednou zažili. A jaké jsou tedy moje nej nej opalovací krémy? 



- Na obličej jednoznačně Officina, o které jsem psala tady. Krém jde použít i pod make-up, krásně se roztírá, vztřebává a díky kyselině hyaluronové i vyživuje.
- Pro citlivou kůži celého těla i dětí Lavera. Tady se není o čem bavit. Minerální filtry, dobře roztíratelná, nedělá bílé fleky, je pro citlivou pleť.
- Silnější ochrana pro děti - Alphanova. Když se řekne dětský opalovák, vybavím si tuto značku. Používala jsem ji pro dceru už 2 léta po sobě a mám ji prostě ráda. Sice po nanesení zanechává chvíli bílou stopu, ale u dětí aspoň vím, kde krém je a kde není. 

Podpora opálení 

Patříte mezi ty, co opálení prostě milují a chcete ze sluníčka vytáhnout úplně nejvíc? Mrkvový olej! Nejen že obsahuje lehký přirozený UV faktor, ale má spoustu vitamínů a betakaroten, který opálení skvěle podpoří. Navíc je i pro unavenou a problematickou pleť. Jednoduše ho naneste hned po sprše ještě na vlhkou pleť a nechejte ho vsáknout. 

Péče po 

Péče po opalování se podle mě dost podceňuje. Já si ale pořád pamatuju, jak mě máma jakou malou po každém příchodu ze sluníčka natírala jemným mlékem po opalování a milovala jsem to. Skvělou nemastnou a lehounkou konzistenci má tento tělový jogurt, který dobře poslouží i na spálenou pleť. Pokud to ale opravdu přeženete, na spáleniny raději používám gel z aloe vera a mořských řas, který božsky chladí! A pozor, i vlasy si po sluníčku zaslouží péči- na ně proto můžete nanést tento ochranný olej

Osvěžení během celého dne 

Květové vody. MILUJU JE! A během teplých dnů úplně nejvíc, samozřejmě. Jednu nosím vždycky v kabelce a během dne ji používám na osvěžení pleti, nebo klidně na malou Viky, která je přes léto permanentně zaprasená od nanuků. Je to takové moje must-have a úplně nejraději mám tuto od Angelic. Skvělá a zajímavě svěží je mátová od Navie a doma má své místo tato ve skle (protože do kabelky je hodně těžká). 

Že make-up v létě nejde? 

Pravdou je, že ho v létě není potřeba tolik. Ale rozhodně k létu sedí! Přidáte trošku highlighteru, barviček a uberete produktů co pleť zatěžují (hutné make-upy, silné oční stíny) a voilá. Minulý rok jsem si zamilovala multifunkční líčidla od Soaphorie. Používá se jednoduše, ušetří spoustu místa v cestovní taštičce i času při každodenním upravování. Stačí je prstem nabrat a lehce naťupkat na tváře, rty, nebo i oči. Skvěle je představila ve svém vlogu Diana. No a když jsme u těch úspor, s tímto rozjasňovačem dokážete taky neuvěřitelné věci. Naťupkejte ho na lícní kosti, vrcholky rtů a nosu, do vnitřních víček očí, nebo přes celé víčko jako zlatavé stíny, které vám rozzáří oči. A abyste opravdu zářily, suchý pečující olej s lehkým shimmerem pro celé tělo dokonale zvýrazní opálení (a já osobně ho požívám nejen v létě, ale i v zimě třeba do šatů). 

A nejlepší produkt na léto je jednoznačně

Kvalitní deodoranty. Často se pořád setkávám s názorem, že přírodní deodoranty nefungují. Ale já už jiné nepoužívám a ruku do ohně dám za to, že tyto fungují. První je od mé oblíbené značky Angelic. Deodorant je to tuhý a ve svěží vůni zeleného čaje a grepu. Nanáší se pomocí prstů a můžete ho použít nejen do podpaží, ale třeba i na nohy, ruce, nebo intimní partie. Jak ten voní! A druhý voňavý pomocník je od Soaphorie s vůní štěstí. U toho už je díky praktické tubě používání jako u klasických kuličkových deošů, které asi znáte.

Doufám, že vám článkem plným tipů na moje nejlepší produkty usnadním výběr, nebo se necháte inspirovat a vyzkoušíte něco nového. Mějte se moc krásně a užívejte si sluneční dny. No a všem maminkám přeju všechno nejlepší k brskému Dni matek! 

Adela 

Adela Kožinová

Adela Kožinová

Redaktor

Více článků

Jsem máma nádherné holčičky, která se mi narodila, když mi bylo skvělých 19 let. Původně to vypadalo jako nejhorší věk pro dítě, postupem času se ale ukázalo, že lepší načasování být nemohlo. Taky jsem studentka, studuji religionistiku na Masarykově univerzitě v Brně. Několik let se také řadím mezi vegetariány, jsem totiž milovník zvířat, milovník všeho živého...

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat