Menu

Diagnóza matka: A taky trochu recenze na olejíček Jakoubek - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Diagnóza matka: A taky trochu recenze na olejíček Jakoubek

Diagnóza matka: A taky trochu recenze na olejíček Jakoubek

Recenze
zveřejněno 29.12. 2018
Lenka Segin LENKA SEGIN, redaktor
1347x
6 minut čtení

MATKA – ANO, JE TO DIAGNÓZA! 

Říkejte si, co chcete, ale kdybyste měli nevyléčitelnou nemoc, tak od prvního dne, co to víte, hledáte a shromažďujete informace, jak se s tou nemoci naučit žít. Nemluvíte o ničem jiném, nemáte o čem, když se najednou zajímáte jenom o tu nemoc. No a když jednoho dne dospějete do fáze, kdy víte všechno, tak začnete psát blog. Jo, víte vše nejlépe a chcete se s životní pravdou podělit s ostatními. Já mám diagnózu matka už půl roku, naučili jsme se spolu žít, a tak se pomalu připravuji na ten blog.

Na mé „nemoci“ je dobré, že jednou bude soběstačná. Nakonec se postará o moje blaho a vybere mi dobrý domov důchodců. Je to skvělý pocit, který přeji prožít i všem opravdu nemocným. Možná je troufalé porovnávat tyto dvě věci, ale život mě naučil, z ničeho se nepototo, s humorem je větší sranda. A takto vychovávám i to naše malé Kuře – Jakoubka.

Snažím se každou novou situaci dopodrobna zanalyzovat a dozvědět se, co nejvíc. Abych mohla správně pomoct a být správnou matko-oporou. Třeba takový růstový spurt. Na internetu se dozvíte, že může trvat 2 až 3 dny nebo i týden a více. Úplně dokonalá informace, za všech okolností pravdivá. Kuře ho podle mě má pořád. Jedině, že by to bylo něco jiného.

Matky zásadně mluví v množném čísle. My teď máme bolístku. Příznaky naší bolístky jsou viditelné. Chce pořád jíst, mazlit se (je to mazel), je nevrlý, nemá rád, když se ho dotýkám po tváři, následně drží jak židovská víra, když mu jemně bubnuji na líčka. To také psali na internetu, že funguje na první zoubky. Nejvíc bolestivé je prý to, když se zub posouvá v dásních, když ještě není vidět. Jak pak mám ale poznat, že je to zub? Být matkou je tak trochu šarlatánství. Pořád jenom doufáte, že si myslíte správně. Já si teď myslím, že Kuřátko trpí, protože se mu posouvají zoubky, nebo alespoň jeden. Začala jsem tedy hledat, co matky doporučují jako první pomoc. Internetové stránky "maledostihovezvirevklucicibarvetečkacz" mají odpověď na všechno. První zoubky tady už matky řeší. Hodně jich používá nějaké gely z lékárny. Protože na sebe bych taky hledala šetrnější variantu, rozhodla jsem se vyzkoušet Nobilis Tilia masážní olej Jakoubek.

POZOR: ČTĚTE PŘÍBALOVÝ LETÁK! 

V tomto případě spíš návod na použití na obalu. Já si celou dobu myslela, že se olejíčkem jemně potřou dásně. Ale ne! Olejíček se jemně vetře do tváře, krku a kolem uší. Popravdě mě to překvapilo. Takže první zkouška, jestli nemá Kuřátko alergii – beru to opravdu zodpovědně. Olejíčkem jsem potřela jednu tvářičku a čekali jsme. Čekali jsme do druhého dne. Když se neobjevil žádný pupínek, flíček, vyrážka, podráždění, suchost ani nic, co tam nepatří, usoudila jsem, že alergii nemá.

Olejíček má pipetku. Nakapu na prst několik kapek. Třeba 5. Pak je rozetřu na tvář. Někde jsem četla, že pro úlevu funguje masírovat od brady k zoubkům, co se snažím dodržovat. Pojali jsme to jako hru s názvem *Ulov si mámin prst*. Dítě položte na zem, nejlépe na záda, pokud se už hýbe a utíká, tak např. u nás doma momentálně vyvíjíme nový produkt pro zklidnění dítěte – suchý zip na záda, oboustranná páska a pro nejodvážnější bude model s magnetem. Takže dítě jemně a s láskou přimáčkněte k podložce a s olejem na prstech párkrát zamávejte, abyste dítě zmátly a motivovali ke hře. Využijte tuto chvilku chaosu a přiložte prsty na tváře a jemně s nimi pohybujte. Dítě se ve snaze sníst vám prst začne samo hýbat ze strany na stranu, a tak si olejíček rozetře podle potřeby od brady, uši až po čelo. To nevadí, že tam nemá první zoubky.

My se pak u toho smějeme. Kuřátko zapomene na bolest a když ho pak zvednu, abych mu dala pusu, jsem mile překvapena, jak olejíček dobře chutná. Tuto hru hrajeme hlavně večer, kdy je bolest nejvíc otravná. Jakoubek se namaže a pak jde vesele spát. Budí se v noci stejně, jako když se nenamaže.

Hlad je hlad. K snídani už také odmítá teplý jogurt, spíš chce zmrzlinu. Dávám mu proto přesnídávku z lednice. Fungují nám také zmrzlá kousátka, nezmrzlé silikonové hračky ale pipetka z olejíčku je nejvíc. Jakoubek doporučuje Jakoubka. Je s ním zaručená zábava.

Vaše máma Lenka

Lenka Segin

Lenka Segin

Redaktor

Více článků

Patří k Folly týmu. Před půl rokem se jí změnil život. Narodil se jí syn Jakoubek, kterého se snaží vychovat v superhrdinu (nejlepší, nejmilejší, nejhezčí a nejusmívavější dítě na světě) a při tom vychovávání testuje dětské produkty, které vám mile ráda recenzuje.

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat