Menu

Jak obstál německý Bioturm? - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Jak obstál německý Bioturm?

Jak obstál německý Bioturm?

Recenze
zveřejněno 23.01. 2020
Adela Kožinová ADELA KOŽINOVÁ, redaktor
2639x
4 minuty čtení

Delší dobu jsme pro vás nepřipravili žádnou recenzi, proto jsem si řekla, že se zase podívám nějaké značce na zoubek. V poslední době mě nejvíc zaujal Bioturm z Německa, který má zajímavou nabídku nejen vlasovky, ale i dalších krémů na nejrůznější kožní problémy. Co jsem testovala a jak dopadl?

Bioturm jsem si pomyslně rozdělila na dvě části. Jedna je taková 'lékárenská', nebo tak alespoň vypadají její obaly. Ta druhá je ta s těmi designovými a hravými obaly. Vlastně nevím, proč je kosmetika takhle rozdělená, ale musím uznat, že ty barevné produkty mě baví hodně a už jen to mě lákalo si je pořídit do svojí koupelny. 

Nejvoňavější veganské sprchové gely 

Ty nejenom že skvěle vypadají, ale jsou moc příjemné! Nečekejte u nich žádnou velkou hydrataci jako třeba u olejových gelů. Co ale čekat můžete, je naprosto neuvěřitelná vůně a jemnost. Osobně jsem zkusila růži a jalovec (který je vhodný i pro muže), ale v nabídce najdete i třeba granátové jablko, mango a citron (na ty se plánuju vrhnout v létě). Všechny gely respektují přirozené PH pokožky a proto bych se nebála je použít ani na velmi citlivou kůži, jsou opravdu jemné a šetrné. 

Může přírodní lak na vlasy opravdu fungovat? 

Lhát vám nebudu. Bioturm lak na vlasy rozhodně nepatří mezi ty nejúčinnější, co jsem měla, na druhou stranu vím, že vlasy nezatěžuje a naopak je chrání před nepříznivými vlivy prostředí. Co mě na něm hodně baví je vůně a to, že vlasy nelepí. X krát se mi stalo, že jsem vlasy z přírodních laků měla slepené a vypadaly potom mastně. Tento je na vlasech opravdu příjemný, jemný a lehce je zafixuje, navíc se dá i po použití hezky rozčesat. Na běžné nošení a lehkou fixaci ho tedy doporučuju všema deseti, pokud by se ale jednalo o fixaci třeba nakulmovaných vlasů, nebo plesového účesu, volte jiný. 

Kondicionér a DIY maska na vlasy 

Proč kondicionér a DIY maska? Napadlo vás někdy vlasový kondicionér použít jako masku? Já to moc ráda dělám. Trik je jenom v tom, že ho necháte na vlasech dýl, než byste nechala běžně. Bioturm obnovující kondicionér je na poškozené vlasy a když ho ve vlasech necháte cca 10 minut, opravdu krásně se jím nacucají a budou jako znovuzrozené (a to nepřeháním!). Je krémový, takže se vám nestane, že by na vlasech nepříjemně zaschl. Jen pozor, nezapomínejte, že kondicionér nepatří na vlasovou pokožku a používá se jen do délek. Občas totiž může pokožku trošku zamastit a vlasy pak i po umytí mohou vypadat neumytě a mastně. Takže se šamponem kamkoli a masírovat, kondicionér do délek a hlavně do konečků. 

TIP: Víte, že teplá voda vlas otevírá a studená jej hezky uzavře? Ne pro nic za nic se proto říká, že by se vlasy po mytí měly opláchnout studenou vodou. Pokud si vlasy myjete po ránu, hezky vás to navíc probere a vaše hříva bude mnohem živější! 

Univerzální a zázračný měsíček  

O léčivých schopnostech měsíčku určitě všichni víte. Měsíčková mast je podle mě něco jako must have, obzvlášť pokud máte doma třeba děti. Je vhodný na jakoukoli pokožku v jakémkoli ročním období. Vemte ho na hory jako regeneraci pro mrazem ošlahané obličejíčky vás i vašich dětí, nebo na dovolenou k moři pro sluníčkem vysušenou a namáhanou kůži. Skvěle se hodí i na opruzeniny, hojení jizev nebo ztvrdlou kůži na loktech či patách

Antibakteriální stříbro

Stříbrnou mast jsem zkoušela jen ve dvou vzorečcích (které si můžete na zkoušku pořídit taky), proto pro vás nemám fotku. Každopádně, stříbrný krém obsahuje i zinek, takže je perfektní pro aknózní a velmi problematickou pleť. Občas mě akné ještě trošku potrápí, obzvlášť při hormonálních změnách (nejčastěji před menstruací) a za těch pár vyzkoušení mi vyhovuje. Krém se okamžitě do pleti vcucne, je naprosto bez jakékoli vůně a pokožka je po něm krásně hebká. Na noc jsem ho párkrát použila ve větší vrstvě a ráno jsem měla obličej moc hezky hadratovaný. Za mě ano! 

Co se značky Bioturm týká, za sebe bych se opravdu nebála ji doporučit i lidem s velmi jemnou a problematickou pletí. V produktech najdete i gel na vlasy, mast na intimní partie, pánský intimní gel, deodoranty a další produkty. Skvělý počin! 

 

 

Adela Kožinová

Adela Kožinová

Redaktor

Více článků

Jsem máma nádherné holčičky, která se mi narodila, když mi bylo skvělých 19 let. Původně to vypadalo jako nejhorší věk pro dítě, postupem času se ale ukázalo, že lepší načasování být nemohlo. Taky jsem studentka, studuji religionistiku na Masarykově univerzitě v Brně. Několik let se také řadím mezi vegetariány, jsem totiž milovník zvířat, milovník všeho živého...

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat