Menu

Junge Haut aneb Kosmetika šetrná k pleti s akné existuje - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Junge Haut aneb Kosmetika šetrná k pleti s akné existuje

Junge Haut aneb Kosmetika šetrná k pleti s akné existuje

Recenze
zveřejněno 25.01. 2023
Kamila Bárnetová KAMILA BÁRNETOVÁ, fotografka & cestovatelka
673x
3 minuty čtení

Problematiku jménem akné vám asi nemusím představovat. Někdo s pupínky na obličeji starosti nemá, další se jich zase nemůže zbavit. Jelikož dobře víme, že akné dokáže spolehlivě zkomplikovat život, pojďme mu to oplatit stejnou mincí. Folly našlo přírodní a velmi kvalitní kosmetiku, která je pro pleť s akné velmi šetrná, jemná a navíc i zklidňuje. To je přesně něco, co je při boji s tímto problémem potřeba. Pleť už je totiž tak citlivá a narušená, proto je dobré vybírat opravdu pečlivě. Je to německá značka Biotrum a její nová řada produktů Junge Haut. A právě tu jsem testovala za vás. Mé problémy s akné jsou sice především hormonální, ale i tak si pleť žádá patřičnou péči z vnějšku. Pojďme si tedy představit tuto novou řadu produktů. Stojí ta investice za to? 

Junge Haut – 4 nové produkty osvědčené značky Biotrum

V této recenzi se budeme bavit o čtveřici produktů a to konkrétně o tuhém mýdle, peelingu, masce a krému. Celá tato řada je určena především pro problematickou pleť s akné. Slibuje hloubkové čištění pórů, zjemnění, eliminaci zarudnutí, hydrataci a podporu regenerace narušené pokožky. Složení těchto produktů je zároveň přírodní a netestované na zvířatech, což je pro mě také velké plus nejen při výběru kosmetiky. Do testování jsem se proto vrhla s nadšením a neudělala jsem chybu.

Tuhé mýdlo na čištění pleti
S tímto typem čištění pleti jsem se setkala úplně poprvé. Předtím jsem vždy používala péči v tekuté formě a musím říct, že mě tato zkušenost velmi překvapila. A to mile. Tuhé mýdlo je praktické nejen při cestování. Jeho výhodou je i jednoduchá aplikace. Nepotřebujete žádné tampónky, nic takového. Stačí si namydlit prsty a nanést na navlhčený obličej, ze kterého mydlinky následně opláchnete vodou. Já mýdlo používám každý večer po odlíčení. Není přehnaně navoněné a pleť je po něm jemná a spokojená. 

Maska se zeleným jílem
Intenzivní péče, po které sahám jednou týdně. Tato maska obsahuje zelený jíl, což je za mě naprosto skvělé. Jíl na sebe totiž váže všechny možné nečistoty a maz, který pleť s akné produkuje o něco více než ta čistá bez pupínků. 

TIP: Maska na obličej je pro mě znamení pohody a self care, proto si vždy vyhradím dostatek času na relax. Masku nanáším vždy těsně před koupelí či sprchou, kde ji poté smývám pod proudem vody masáží obličeje.

Peeling s bílým jílem
Dlouho jsem hledala peeling, který by mi nepodráždil pleť. Všechny jsou tak hrubé, což problematické pokožce se sklonem k akné nedělá úplně dobře. Tento peeling Junge Haut, i když je příjemně měkký, dokáže zázraky. Kousky, které maska obsahuje, účinně čistí póry, ničí černé tečky a zároveň masíruje. Tento peeling si dopřávám jednou za 10 dní a musím říct, že už po druhém použití jsem se ve své pleti cítila mnohem lépe. 

Pleťový krém na problematickou pleť
Ten se opravdu povedl! Nejprve jsem z něj tedy měla poněkud smíšené pocity, protože jsem byla zvykla na hutnější krémy a tento je jemný a lehoučký. Po pár použití jsem si ho naprosto zamilovala. Jeho textura je krásně hladká až mléčná, vůně jemná a roztíratelnost téměř dokonalá. Po ostatních krémech mi často zůstávalo čelo mastné a nos naopak suchý, tady se to neděje. Krém Junge Haut se adaptuje na každý kousek pokožky a krásně ji vyživí podle potřeby. 

Takže jaká je suma sumárum? 

Akné nelze vyřešit přes noc. A bohužel, většinou je i kosmetika malým pánem. O tom já vím své. Co ale kosmetika dokáže? Rozhodně vám pomůže eliminovat zarudnutí, tvorbu nových pupínků, jejich zanícení a také dokáže podpořit hojení ranek a zatáhnout póry. To všechno opravdu potřebujete, pokud trpíte na akné a kosmetická řada Junge Haut to moc dobře ví. Já tuto kosmetiku používám už měsíc a ačkoliv to není tak dlouhá doba, musím říct, že se má pleť znatelně zlepšila. Akné není na první pohled tolik znatelné, pleť je pružnější a mám pocit, že je konečně opravdu čistá bez přebytečného mazu


Celou léčbu těchto kožních problémů také podporuji doplňky stravy. Pokud se rozhodnete na to jít i zevnitř, určitě by vám neměla ujít Maca – superpotravina podporující hormonální rovnováhu. Její účinky mají přesah právě i k těmto problémům. Jen je třeba vydržet, vysledky se ukážou po pár týdnech pravidelného užívání.

Kamila Bárnetová

Kamila Bárnetová

Fotografka & cestovatelka

Více článků

Její život se točí okolo zvířat, přírody, marketingu a zdravého životního stylu. Už pěknou řadu let je vegetariánkou, ve volných chvílích sportuje nebo létá po světě. Cestování je totiž její největší vášeň. Poznávání nových míst, kultur, jídla a vystupování z komfortní zóny.

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat