Menu

Můj výběr | Ivana - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Můj výběr | Ivana

Můj výběr | Ivana

Recenze
zveřejněno 01.08. 2019
Host HOST, expert
2100x
5 minut čtení

Logistika a zákaznická péče sedí ve Folly u sebe. Proto, když chcete vědět, které jsou nejoblíbenější a naopak nejméně oblíbené produkty našich zákazníků, jdete právě tam. Pokud to chcete udělat ještě o chlup poctivěji, zeptáte se holek, které mají tyto dvě důležité oblasti na starost, na jejich osobní preference. V nich se totiž snoubí osobní zkušenost se zkušenostmi zákazníků.

Jak to vidí lidé z Folly

V našem novém seriálu vám přiblížíme cesty k přírodní kosmetice, názory na ní a oblíbené produkty lidí z Folly. Upřímná svědectví, bez přikrášlování a superlativ. Vedle pozitivních zkušeností se budou objevovat i ty negativní. Neznamená to, že takové produkty jsou špatné, jen prostě nevyhovují všem stejně.

Jako první se o svých favoritech rozepsala Ivana. Do Folly přišla přírodní kosmetikou nepolíbená a její cesta k ní vedla vlastně docela logicky - přes vůně. Může to být krásný návod pro ty, kteří vidí v přírodní kosmetice smysl a určitou příležitost, chybí jim však zatím rozhodnost a poslední krok.

Je mi 40 let a mám tři děti ve věku 10 – 14 let a ve Folly pracuji skoro 2 roky. Do té doby, přiznám se, jsem přírodní kosmetiku ani nepoužívala a dalo by se říct, že ani neznala. Byla jsem reklamním spotřebitelem a používala jsem přípravky z drogerie nebo z lékárny. Od té doby, co jsem si „přičichla“ k přírodním produktům, bych už nikdy neměnila. Všechno má krásné obaly a všechno krásně voní, aspoň tedy mně. :) Postupem času jsem začala zkoušet různé produkty a mám zde pro vás své pocity po použití těch, které používám již pravidelně.

Na tělo zabodovala Soaphoria

Nejvíce mě oslovila vůně Nevinnost a Mléčné potěšení. Vůně Nevinnost je v produktech krémový deodorant Nevinnost, tělové suflé Nevinnost, sprchová pěna Nevinnost a přírodní parfém roll-on Nevinnost. Všechny tyto produkty jsou od značky Soaphoria, vyzkoušela jsem je a nakonec zůstala právě u deodorantu, se kterým jsem si nejdříve nevěděla moc rady, jelikož se nanáší prsty a do podpaží ho namažete. Je to příjemná jemná květinovo – citrusová vůně a můžete ho namazat vlastně kamkoliv na tělo. Nezanechává bílé stopy, nelepí, nedráždí pokožku a nepálí ani ihned po holení. Můžete ho namazat kdykoliv během dne pro zvýšení intenzity vůně, která se postupně uvolňuje. Na pulsní body poté používám přírodní parfém Nevinnost, který opět nevtíravě květinově svěže voní a navíc oba tyto produkty mají skvělou velikost do kabelky. Sprchová pěna je také super a voňavá, ale bohužel použití není tak jednoduché jako u „sprcháče“ s pumpičkou. A již zmíněné tělové suflé je našlehaný kokosový olej s esenciálními oleji různých vůní, pro moji pleť trošku mastnější, takže ho používám jen občas a jen na vybrané příležitosti.

Teď již ke zmíněné vůni Mléčné potěšení. Opět produkty značky Soaphoria. Tělové suflé a tělový peeling, který používám pravidelně. Je to solný peeling s přidáním organických olejů a másel, obsahuje mléčné proteiny a extrakt z vanilky. K samotnému procesu peelingu používám ještě masážní lufu – cake od značky Angelic, který celý proces odstraňování odumřelých kožních buněk ještě posílí, podporuje prokrvení pokožky, zabraňuje zarůstání chloupků a jeho pravidelným používáním a masáží účinně napomáhá ke zmírnění celulitidy. Samotný peeling díky olejům a mléčným proteinům pokožku čistí do hloubky, krásně hydratuje, zanechává ji vláčnou a díky vanilce krásně voňavou. Vlastně nejenom pokožku, ale i celou koupelnu. :) Po použití caku Angelic a tohoto peelingu Soaphoria si vždy připadám čistší, hladší a tak o 2 kg staré kůže lehčí. Krásný pocit. :)

Koenzym Q10 a Hyaluronová kyselina svědčí mému obličeji

Nesmím opomenout nejvíce viditelnou část těla a to je obličej. Že jsou v mém věku vrásky viditelné, asi nikoho nepřekvapí, ale pořád se s nimi snažím bojovat. Oblíbila jsem si jako podklad Hyaluronové sérum od značky Angelic, a pak jsem si řekla, že vyzkouším i zatím méně známou značku Caltha a zvolila jsem Rýžový krém s Q10, který mi svou lehkou a přitom výživnou konzistencí velice dobře sednul, není mastný  ani málo hydratující, je prostě akorát. Protože ráda zkouším nové produkty, nyní používám Krém proti vráskám s kyselinou hyaluronovou od téže značky. Je to opět velmi příjemný krém, s lehkou konzistencí, ale i přes to mám pocit, že se mi po něm obličej přes den lehce leskne. S Rýžovým krémem jsem tento pocit neměla a hydratoval stejně dobře.

A nakonec velmi důležitá noční péče. Na obličej po vyčištění používám Opunciový olej od značky Záhir, který je považován za zázrak na vrásky. Aplikuju ho především na oční okolí, ale nedá mi to a stejně ho nakonec rozetřu na celý obličej. Mám pocit, že po pravidelném používání se mi opravdu mimické vrásky kolem očí zjemnily a nejsou tak viditelné jako dříve. Na olej poté nanesu v jemné vrstvě Noční anti-age masku od značky Natura Siberica, která se nanáší jako krém a nesmývá se. Je velice lehká, příjemná a po nanesení mám pocit „vyhlazenějšího“ obličeje.

Doufám, že jsem vám dala aspoň nějaké užitečné tipy, jak začít s přírodní kosmetikou, a že si jí brzy oblíbíte třeba stejně jako já. :)

Vaše Ivana

 

Host

Host

Expert

Více článků

Čas od času nám na náš blog přispěje někdo zvenčí. Hlavně ze dvou důvodů. Hosté nabízejí další pestré pohledy a názory na tradiční témata. Druhou výhodou hostujících redaktorů je odbornost. Ačkoliv se snažíme věcem rozumět v principu a do hloubky, nikdy nebudeme specialisté na vše. Zkušenost a znalost experta z oboru je i pro nás základem pro správná rozhodnutí. Jméno hostujícího autora naleznete vždy v patičce článku.

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat