Menu

Ochrana a výživa vaší tváře s Officinou - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Ochrana a výživa vaší tváře s Officinou

Ochrana a výživa vaší tváře s Officinou

Recenze
zveřejněno 30.04. 2020
Adela Kožinová ADELA KOŽINOVÁ, redaktor
1546x
4 minuty čtení

Přírodní opalovák, který se lehce roztírá, obsahuje kyselinu hyaluronovou, chrání pleť před vznikem pigmentových skvrn, stárnutí a je i pro tu nejcitlivější pleť? Člověk by řekl, že je to ideální parťák. A jestli to tak jenom zní, nebo to tak opravdu je, jsme testovali na vlastní kůži. 

Nejprve si ale pojďme připomenout základy správného opalování

Čím vyšší faktor, tím...

Číslo ochranného faktoru neznačí na kolik % vás chrání, ale jak dlouho můžete na sluníčku být. Jednoduše, číslo faktoru násobí čas, jaký byste mohli strávit na sluníčku bez jakékoli ochrany a bez toho, aniž byste se spálili. Pokud tedy běžně vydržíte na sluníčku třeba 10 minut a nespálíte se, vynásobte faktor tímto číslem a budete mít čas, po který vás bude krém chránit. Takže: 10 min (čas, kdy se běžně nespálíte bez krému) x 15 (číslo ochranného faktoru) = 150 min (čas, který budete moci strávit na slunci a krém vás bude chránit). Faktor vybírejte podle svého typu pleti, o kterých jsme psali v tomto článku

Nezapomínejte na všechny části těla

Určitě se vám už stalo, že jste si spálili něco, co by vás ani nenapadlo. Můžou to být oční víčka, rty, uši, nárty, nebo třeba šlapky (které se mohou spálit když ležíte na břiše). Na rty použijte balzám s SPFkem, krémem natřete všechna místa co jdou a vlasy můžete chránit ochranným olejem, protože chlor, sluníčko, nebo moře jim dává taky pořádně zabrat. 

Sluníčko, sluníčko, popojdi maličko 

Všichni nám vždycky říkali, že přes oběd sluníčko pálí nejvíc. A opravdu by se to nemělo podceňovat. Mezi 11 a 14 hodinou si dejte raději siestu pod slunečníkem a to nejen u moře, ale třeba i na chatě tady u nás v Čechách. Nejen že se vyhnete zbytečnému spálení, ale snížíte i svoji tělesnou teplotu, což vám udělá dobře. 

A jak si tedy vedl opalovák na obličej od Officiny s SPF 15?

Nejdřív jsem se dívala na složení a příjemně mě překvapila kyselina hyaluronová, která ve spoustě opalovacích krémů není. Přijde mi ale naprosto geniální, že ji tento krém obsahuje, protože ho beru zároveň jako výživu. Hyaluron je totiž perfektní nosič hydratace a pro pleť je to prostě labůžo. A další důležitá věc? Obsahuje minerální UV filtry.

A co že to ty minerální (přírodní) filtry jsou a v čem jsou lepší? 

Jedná se, jednoduše řečeno, o bílý prášek získaný z nerostů (oxid zinečnatý, nebo oxit titaničitý). Tyto filtry nepronikají do pokožky, působí okamžitě, odráží teplo a obecně se nejvíce používají do produktů pro děti, nebo lidi s citlivou pokožkou. 

Při použití mě překvapilo, že...

se krém opravdu hezky roztírá. Měla jsem krémy s minerálními filtry už dřív a když je třeba prášek špatně rozemletý, může to nepříjemně dřít a na pokožce zůstávají kousky. Tento krém je opravdu hodně jemný a nezanechává bílou stopu - a to vůbec! Navíc se dokonale vsakuje a nezůstává kromě bílé stopy ani stopa mastná (což je další z mých nepříjemných zkušeností). Na krém tak dá hned po pár minutách aplikovat třeba pudr a není s tím žádný problém, protože pleť jen lehce zhydratuje. 

Co bych ráda ještě zmínila je to, že krému stačí na obličej použít opravdu malé množství. Jedno úplné stisknutí lahvičky mi přijde až moc, takže stačí zhruba polovina jedné dávky. Proto tak nějak předpokládám, že krém vydrží celé léto a jeho cena (zhruba 350 Kč) je tak poměrně nízká. No a když jsme u lahvičky, musím zmínit, že oceňuju pumpovací balení. Nemusí se nic šroubovat, nikam nic nacvakávat a krém neskončí nikde jinde než tam, kde má. 

Tohle se Officině opravdu povedlo a za sebe můžu s klidem říct, že je to snad nejlepší opalovací krém na obličej, co jsem kdy měla. 

Vaše z Officiny nadšená Adela 

 

 

Adela Kožinová

Adela Kožinová

Redaktor

Více článků

Jsem máma nádherné holčičky, která se mi narodila, když mi bylo skvělých 19 let. Původně to vypadalo jako nejhorší věk pro dítě, postupem času se ale ukázalo, že lepší načasování být nemohlo. Taky jsem studentka, studuji religionistiku na Masarykově univerzitě v Brně. Několik let se také řadím mezi vegetariány, jsem totiž milovník zvířat, milovník všeho živého...

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat