Menu

Přírodní péče o vlasy 4x jinak - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Přírodní péče o vlasy 4x jinak

Přírodní péče o vlasy 4x jinak

Recenze
zveřejněno 29.04. 2019
Host HOST, expert
1173x
2 minuty čtení

 

A zase ty vlasy!

Jak na ně?

Mámy asi pochopí, že moje kritéria pro mytí a úpravu vlasů nejsou zrovna složitá: jednoduše a rychle. A ať mi dlouho vydrží krásné jako po umytí. Nereálné? Ani ne. Ale pokud sháníte přírodní produkt, tak už to může být trošku oříšek.

Klasickým šamponům z drogerie se od těhotenství vyhýbám obloukem. Ale co místo nich? Po nějakém tom pátrání jsem narazila na hned několik variant.

Co jsem zatím vyzkoušela a jaký byl výsledek?

Šampuk

Od kamarádky jsem dostala šampuk domácí výroby. Dají se koupit i v obchodech, ale chce to pečlivě číst složení, ne každý šampuk je totiž přírodní. Spousta z nich může obsahovat dráždivé složky a umělou parfemaci. Velké plus pro mě je jednoduché použití a bezobalovost. Naopak jako nevýhodu vnímám jeho větší spotřebu. Vlasy jsem po něm měla hezké i bez použití kondicionéru.

Tuhé mýdlo na vlasy

Uff, než jsem přišla na to jak nemít z vlasů “nepoužitelné cosi”, docela to trvalo! Teď už je to pro mě hračka. Namočit vlasy, namydlit, spláchnout vodou. Do litrové odměrky nalít vodu a lžičku kyseliny citronové. Tím vlasy opláchnout a zakončit to zase čistou vodou. Jo, je to trochu složitější, ale mýdlo dlouho vydrží, je levné a bezobalu. Vlasy po něm jsou trochu hrubší a vyžadují ještě péči žehličky po usušení fénem. Samovolné uschnutí se mi po použití mýdla neosvědčilo, vlasy zkrepovatí a hodně zplihnou. Po delším používání mýdla mě začaly trápit lupy. Časově je mýdlo asi nejnáročnější varianta, ale vlasy mi bez dalšího mytí vydrží i týden, což je skvělý.

Zelený marocký jíl

Tak s tím jsme si nesedli. Marocký jíl koupíte jako prášek, smícháte ho s vodou a olejem dle vlastní volby a nanesete na vlasy. Necháte působit a opláchnete. Já jsem s výsledkem nebyla spokojená, takže l používám spíš jako masku na obličej a nebo i na vlasy, ale poté ještě umývám šamponem. Ve spojení s olejem vlasy hezky vyživí a stejně tak i pokožku hlavy.

Attitude Super Leaves

A když nechcete dělat hokusy pokusy? I šampon v lahvičce může mít příjemný složení! Zkoušela jsem teď Attitude Super Leaves, variantu pro suché a poškozené vlasy. A jako jo! Byla jsem fakt spokojená. Překvapila mě krásná vůně. Příjemná, nevtíravá. Ta mi už u mýdla na vlasy trochu chyběla, abych byla upřímná. Vlasy jsou po umytí hodně jemné, kloužou po sobě a víc se lesknou. Pokud chcete jít na jistotu a nic si nekomplikovat nebo přecházíte na přírodnější kosmetiku z té klasické, tak tohle je ideální volba.

Takže! Pokud se chystáte na změnu ve vaší koupelně a přemýšlíte za jaký konec to s tou přírodní kosmetikou vzít, začněte u vlasů. Uvidíte brzy výsledky a přírodní varianty šamponů jsou dobře dostupné. :)

Vaše Nikola K.
@slaskou_mama

Host

Host

Expert

Více článků

Čas od času nám na náš blog přispěje někdo zvenčí. Hlavně ze dvou důvodů. Hosté nabízejí další pestré pohledy a názory na tradiční témata. Druhou výhodou hostujících redaktorů je odbornost. Ačkoliv se snažíme věcem rozumět v principu a do hloubky, nikdy nebudeme specialisté na vše. Zkušenost a znalost experta z oboru je i pro nás základem pro správná rozhodnutí. Jméno hostujícího autora naleznete vždy v patičce článku.

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat