Menu

S kalíškem na vodu - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

S kalíškem na vodu

S kalíškem na vodu

Recenze
zveřejněno 24.01. 2019
Markéta MARKÉTA, redaktor
1345x
4 minuty čtení

Pracuju ve Folly, ale to ještě neznamená, že jsem odborník na vše přírodní a eko a ničeho se nebojím. Dost dlouho jsem se houpala do používání kalíšku. Protože já jsem zrovna z těch, co si menstruaci opravdu dost protrpí. A to nemluvím o dnech před ní. Ehm. Tam vlastně trpí spíš okolí :-))) Nemohla jsem tedy používat tampóny, protože to už bych fakt asi bolestí umřela. Takže mi zbyly jen "chutné" vložky. Ble! Nenávidím je. No a jak se kolem mě množily kámošky a různé názory na kalíšek a já, díky tomu, že je prodáváme, se dozvěděla tak nějak všechno, bylo to jasný. Jeden růžovák šel domů se mnou.

KALÍŠEK NA VODU?

Teď jsem si ho vzala s sebou na vodu. Jeli jsme Vltavu, a bylo docela dost vody. Ale to vás asi nezajímá :-D Zrovna mi to vyšlo takhle blbě, tak jsem si teda řekla, kruci, to bude zkouška všech zkoušek. Jasně. Nastaly klasické pochyby: Jste často mokří, záchody jsou jen v kempech, barech a restauracích okolo, jak dlouho ho budu moct v sobě mít, kde to umeju, a fakt se s ním můžu koupat?

Hned na začátku vám něco přiznám, nejsem úplně citlivka na tyhle ženské věci. Teda jako, že když ho potřebuju v umyvadle umýt, tak to prostě udělám a nedělám z toho tyjátr. V reálu to vypadalo tak, že ano, necítila jsem ho. Absolutně se přizpůsobil, netlačil a pro mě neskutečně důležité - NEBOLÍ MĚ BŘICHO VÍC, NEŽ NORMÁLNĚ - což s tampónem bylo. Tím, že se vás nedotýká krev, která nepodléhá různým změnám jako v tampónu nebo na vložce, můžete mít kalíšek uvnitř klidně 8 hodin, a to s čistým svědomím. Jak potkáte záchod - u toho piva je čas vždycky - umyjete ruce, zalezete do kabinky, zatáhnete kalíšek za stopku, vyndáte, vylijete naprosto čistou krev (hele, fakt to není nic nechutnýho) berete kalíšek k umyvadlu (stydlivky ho lehce schovají do dlaně) a umyjete. Stačí jen voda. Dezinfekce je podle mě navíc při každodenním používání. Jednou denně pak budete mít určitě příležitost, třeba při sprše. To byl můj postup. Pokud má někdo problém vytáhnout ho z kabinky, stačí si vzít lahev vody rovnou na záchod a tam ho prostě vypláchnout. Jde to easy peasy.

KALÍŠEK PŘI KOUPÁNÍ

Zajímalo mě hlavně, jestli to kalíšek dá i při blbostech ve vodě, kdy skáčete z lodi a sem tam se cvaknete. Hele, i první den to bylo na jedničku. Moje světlé plavky bez poskvrnky a v kalíšku samozřejmě žádná voda. Což je právě super. V těchto dnech jsme trochu náchylnější, ale on to všechno uvnitř kalíšek ubrání.

A TROCHU TOHO PRAKTICKÉHO

Naučila jsem se na dovolené a výlety netahat zbytečné věci, takže se sbalím do 30 l batohu, což je na ženskou fakt úspěch. JO! No, ale vemte si, kolik vložek a tampónů musíte táhnout s sebou? Kalíšek nezabere nic. Jasná volba.

 

PRO SHRNUTÍ

Nechutný to není ani trochu! Pohodlný je to maximálně! Prakticky je kalíšek bezkonkurenční! Jen si říkám, že jsem se rozhodovala tak dlouho. 

TIP PRO TY, CO SE TEPRVE ROZHODUJÍ

Dejte si jednu periodu na seznámení. Ta moje první byla ještě v doprovodu s intimkou. Nemyslím to však tak, že by se mi kalíšek nějak vylil nebo bych třeba protekla. Spíš jen, aby nebyly kalhotky ušpiněné. Někdo to dá hned, mně to trvalo třeba tři dny, než jsem to vychytala na sto pro. Voda už byla za profesionála :-)))

PS: Miluju lékařský silikon:-)))

PPS: Ne, prsa umělý nemám.

Užívejte poslední týdny prázdnin, třeba na vodě!

Markéta

víc info o kalíšku tady

 

 

Markéta

Markéta

Redaktor

Více článků

Patří k Folly týmu. Miluje přírodu, postupně přechází na přírodní kosmetiku a ekodrogerii. Zbožňuje vaření, protože jídlo je nejlepší neřestí, design v celé jeho šíři a své dva psy, které našla v útulku a pomalu je vypiplala ke skorodokonalosti :-)

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat