Na svačinu na výlet, do práce, do školy, nebo jen tak na zdravé mlsání doma. Tyto datlové flapjacky vás překvapí svou chutí!
Doba přípravy: 35 minut + 30 minut chladnutí
Počet porcí: Cca 8 flapjacků
Ingredience:
150 g másla
100 ml javorového sirupu
200 g datlové pasty Bombus
1 špetka soli
60 g kešu natural
200 g ovesných vloček
50 g bílé čokolády
½ lžičky matcha Chef
sušené růžové květy na ozdobu (nemusí být)
Postup:
-
Troubu předehřejte na 150 ℃, spodní a horní ohřev. Formu 20 x 20 cm (pokud máte jinak velkou, jen si poměrově vypočítejte množství surovin) vyložte pečícím papírem.
-
V nepřilnavé pánvi rozpusťte na středním stupni máslo. Vlijte sirup a promíchejte. Do směsi přidejte datlovou pastu a za stálého míchání nechte rozpustit, lehce osolte.
-
Kešu nasekejte nahrubo.
-
Vločky a kešu vsypte do tekuté směsi a dobře zamíchejte tak, aby se všechny suché suroviny dobře promíchaly. Poté směs přesuňte do pekáčku.
-
Pomocí lžíce hmotu rovnoměrně rozhrňte a přitlačte ke dnu formy.
-
Pečte 20 minut. Poté vyjměte upečenou směs i s pečícím papírem z formy a nechte vychladnout. Po vychladnutí vám hmota pěkně ztuhne.
-
Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu. Když se roztaví, ihned vmíchejte matchu a ještě horkou matcha čokoládou zacákejte pomocí malé lžičky datlovo-vločkový plát.
-
Můžete ozdobit růžovými lístky nebo třeba lyofiziovaným ovocem.
-
Nakrájejte na asi 10 cm dlouhé a 4 cm široké tyčky. Uchovávejte v chladu třeba v dóze od Mepal.