Menu

Recept | Mandlové vánoční bochánky bez lepku - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Recept | Mandlové vánoční bochánky bez lepku

Recept | Mandlové vánoční bochánky bez lepku

Recepty
zveřejněno 16.11. 2023
Bára Nosková Mosorjáková BÁRA NOSKOVÁ MOSORJÁKOVÁ, foodstylistka
1254x
0 minut čtení

Počet porcí: cca 20 kousků
Doba přípravy: 40 min 
Bez lepku

Ingredience:
200 g Natu blanšírovaných mandlí
60 g třtinového světlého cukru
2 lžičky citronové kůry (1 citron)
4 kapky vanilkového extraktu
sůl
3 bílky pokojové teploty (z velkých vajec, 2 na sníh, 1 zvlášť na obalování)
2 lžičky lesního medu Apimel
100 g mandlových lupínků

Postup:
1. Předehřejte troubu na 190°C (170°C horkovzdušnou). Dva plechy vyložte pečícím papírem.
2. Mandle rozmixujte dohladka v blenderu na mandlovou mouku. 
3. Přesypte do větší mísy, smíchejte s cukrem, kůrou, vanilkou a špetkou soli. 
4. Elektrickým šlehačem vyšlehejte 2 bílky s medem do řídkého sněhu a vmíchejte je do mandlové směsi. 
5. Do malé misky dejte zbylý bílek a vidličkou ho prošlehejte. Do vedlejší misky vsypte  strouhané mandle.
6. Z těsta odeberte asi 1 polévkovou lžíci směsi a vytvarujte v rukou do kuličky. Tu následně obalte v bílku a poté v mandlových lupíncích.
7. Vyskládejte na připravené plechy 2,5 cm od sebe. Pečte 15 minut dozlatova. Začněte kontrolovat po 12 minutách, abyste se ujistili, že se mandle nepřipalují.
8. Před podáváním nechte zcela vychladnout. Můžete pocukrovat moučkovým cukrem.
9. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě, vydrží až 10 dní. Případně můžete zamrazit. 

Bára Nosková Mosorjáková

Bára Nosková Mosorjáková

Foodstylistka

Více článků

Foodstylistka a autorka receptů, modelka, máma dvou chlapečků. Účastnice pořadu Masterchef Česko 2019. Dlouhodobě spolupracuje s Albert Česká republika.

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat