Menu

Recept | Nepečené cukroví snadno a zdravě - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Recept | Nepečené cukroví snadno a zdravě

Recept | Nepečené cukroví snadno a zdravě

Recepty
zveřejněno 17.11. 2023
Bára Nosková Mosorjáková BÁRA NOSKOVÁ MOSORJÁKOVÁ, foodstylistka
1034x
3 minuty čtení

Acai kuličky v kokosu 

Počet porcí: cca 20 kousků
Doba přípravy: 25 min 
Bez lepku, vegan

Ingredience:
160 g strouhaného kokosu + na obalování kuliček
150 ml kokosového mléka, promíchaného
3 lžíce bio kokosového mléka Sense coco + na obalování kuliček
20 g Natu lyofiziovaných borůvek
120 ml lesního medu Apimel 
1 vrchovatá lžíce Natu Acai bio
špetka soli

Postup: 
1. Kokos, kokosové mléko tekuté i sušené, borůvky, med a Acai rozmixujte v blenderu nebo kuchyňském robotu. 2. Pokud už by vám směs nešla mixovat, přesypte jí do misky a prohněťte rukama. Kdyby naopak byla moc vlhká, přisypte víc kokosového sušeného mléka.
3. Ze vzniklé hmoty, která by měla kompaktně držet, tvarujte v dlaních kuličky. 
4. Polovinu kuliček obalte ve strouhaném kokosu a druhou polovinu v sušeném kosovém mléce.
5. Skladujte v chladu ve vzduchotěsné nádobě.

Malinové kokosky v čokoládě

Počet porcí: cca 20 kousků
Doba přípravy: 25 min + 30 min mražení 
Bez lepku 

Ingredience:
150 ml kokosového mléka, promíchaného 
100 ml přírodního bezinkového sirupu Zebinka
40 g Natu lyofiziovaných malin
120 g strouhaného kokosu
sůl
1 lžíce Natu Maca prášku bio
300 g 70 % kvalitní hořké čokolády
1 lžička maldonské soli (nemusí být)

Postup:
1. Kokosové mléko, sirup a maliny (pár jich nechte stranou na dozdobení) rozmixujte v blenderu nebo kuchyňském robotu. 
2. Přisypte kokos, špetku soli a maca prášek. Opět rozmixujte. Pokud už by vám směs nešla mixovat, přesypte jí do misky a prohněťte rukama. Kdyby naopak byla moc vlhká, přisypte víc kokosu.
3. Ze vzniklé hmoty, která by měla kompaktně držet, tvarujte v dlaních nebo na prkýnku malé šišky. Skládejte je na tácek, který se vám vejde do mrazáku. Můžete mít samozřejmě víc menších tácků. Když jsou hotové, dejte je mrazit alespoň na 30 minut. 
4. Čokoládu nahrubo nasekejte. Vložte do žáruvzdorné misky a rozpusťte ve vodní lázni. 
5. Na stůl rozložte pečící papír. Malinové válečky vyndejte z mrazáku a postupně je obalujte v čokoládě pomocí dvou lžiček. Odkládejte je na papír. Postupujte rychle, čokoláda při kontaktu se studenými cukrátky rychle tuhne. Když máte vše obaleno, ještě rozehřejte zbylou čokoládu a tenkým proudem šištičky napříč zacákejte a ihned posypejte rozdrobenými lyofilizovanými malinami, případně solnými vločkami.
6. Čokoládové kokosky skladujte v chladu ve vzduchotěsné nádobě.

 

Bára Nosková Mosorjáková

Bára Nosková Mosorjáková

Foodstylistka

Více článků

Foodstylistka a autorka receptů, modelka, máma dvou chlapečků. Účastnice pořadu Masterchef Česko 2019. Dlouhodobě spolupracuje s Albert Česká republika.

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat