Acai kuličky v kokosu
Počet porcí: cca 20 kousků
Doba přípravy: 25 min
Bez lepku, vegan
Ingredience:
160 g strouhaného kokosu + na obalování kuliček
150 ml kokosového mléka, promíchaného
3 lžíce bio kokosového mléka Sense coco + na obalování kuliček
20 g Natu lyofiziovaných borůvek
120 ml lesního medu Apimel
1 vrchovatá lžíce Natu Acai bio
špetka soli
Postup:
1. Kokos, kokosové mléko tekuté i sušené, borůvky, med a Acai rozmixujte v blenderu nebo kuchyňském robotu. 2. Pokud už by vám směs nešla mixovat, přesypte jí do misky a prohněťte rukama. Kdyby naopak byla moc vlhká, přisypte víc kokosového sušeného mléka.
3. Ze vzniklé hmoty, která by měla kompaktně držet, tvarujte v dlaních kuličky.
4. Polovinu kuliček obalte ve strouhaném kokosu a druhou polovinu v sušeném kosovém mléce.
5. Skladujte v chladu ve vzduchotěsné nádobě.
Malinové kokosky v čokoládě
Počet porcí: cca 20 kousků
Doba přípravy: 25 min + 30 min mražení
Bez lepku
Ingredience:
150 ml kokosového mléka, promíchaného
100 ml přírodního bezinkového sirupu Zebinka
40 g Natu lyofiziovaných malin
120 g strouhaného kokosu
sůl
1 lžíce Natu Maca prášku bio
300 g 70 % kvalitní hořké čokolády
1 lžička maldonské soli (nemusí být)
Postup:
1. Kokosové mléko, sirup a maliny (pár jich nechte stranou na dozdobení) rozmixujte v blenderu nebo kuchyňském robotu.
2. Přisypte kokos, špetku soli a maca prášek. Opět rozmixujte. Pokud už by vám směs nešla mixovat, přesypte jí do misky a prohněťte rukama. Kdyby naopak byla moc vlhká, přisypte víc kokosu.
3. Ze vzniklé hmoty, která by měla kompaktně držet, tvarujte v dlaních nebo na prkýnku malé šišky. Skládejte je na tácek, který se vám vejde do mrazáku. Můžete mít samozřejmě víc menších tácků. Když jsou hotové, dejte je mrazit alespoň na 30 minut.
4. Čokoládu nahrubo nasekejte. Vložte do žáruvzdorné misky a rozpusťte ve vodní lázni.
5. Na stůl rozložte pečící papír. Malinové válečky vyndejte z mrazáku a postupně je obalujte v čokoládě pomocí dvou lžiček. Odkládejte je na papír. Postupujte rychle, čokoláda při kontaktu se studenými cukrátky rychle tuhne. Když máte vše obaleno, ještě rozehřejte zbylou čokoládu a tenkým proudem šištičky napříč zacákejte a ihned posypejte rozdrobenými lyofilizovanými malinami, případně solnými vločkami.
6. Čokoládové kokosky skladujte v chladu ve vzduchotěsné nádobě.