Menu

Recept | Pečené spicy ořechy v medu - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Recept | Pečené spicy ořechy v medu

Recept | Pečené spicy ořechy v medu

Recepty
zveřejněno 09.09. 2022
Bára Nosková Mosorjáková BÁRA NOSKOVÁ MOSORJÁKOVÁ, foodstylistka
382x
2 minuty čtení

Příprava: 5 minut + 20 minut pečení
Počet porcí: 1 velká sklenice

Suroviny:
1 lžíce přepuštěného másla Natu Ghí
6 lžic Angelic Medovicového českého medu
½ hrnku kešu
½ hrnku mandlí
½ hrnku lískových ořechů
½ hrnku pekanových ořechů
2 lžičky skořice
1 lžička sušeného zázvoru
½ lžičky kajenského pepře
½ lžičky mořské soli



Postup:
1. Předehřejte troubu na 150 °C spodní a horní ohřev.
2. V hlubší pánvi na mírném ohni rozpusťte ghí s medem a kořením. Během ohřívání promíchejte. Nezahřívejte směs na příliš vysokou teplotu, aby se med nepřipálil.
3. Přisypte smíchané ořechy a rovnoměrně je obalte ve směsi másla a medu.
4. Ořechy vysepte na plech vyložený pečícím papírem a rozetřete je v jedné vrstvě do stran.
5. Plech uložte na střední mřížku trouby a pečte 20 minut, dokud ořechy nezískají zlatohnědou barvu. Po 10 minutách promíchejte.
6. Vyjměte plech z trouby, posypte solí a nechte 2 – 3 hodiny chladnout.
7. Poté je ještě rukama rozdrobte a přesypte do sklenice. Skladujte je při pokojové teplotě po dobu 5-6 dnů.

TIP: Tuhle dobrotu můžete využít třeba i jako dárek!

Bára Nosková Mosorjáková

Bára Nosková Mosorjáková

Foodstylistka

Více článků

Foodstylistka a autorka receptů, modelka, máma dvou chlapečků. Účastnice pořadu Masterchef Česko 2019. Dlouhodobě spolupracuje s Albert Česká republika.

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat