Menu

3 tipy na rychlé a moderní vánoční cukroví část I. - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

3 tipy na rychlé a moderní vánoční cukroví část I.

3 tipy na rychlé a moderní vánoční cukroví část I.

Volný čas
zveřejněno 19.11. 2020
Host HOST, expert
3757x
4 minuty čtení

Brzy nás to znovu čeká... Pečení, vaření, smažení, mňam! To je jedna z věcí, co na Vánocích naprosto milujeme, všechny ty chutě! Minulý rok jsme pekli bezlepkové cookies a hvězdičky, letos pro vás máme klasiky, ale v modernějším provedení! Jdete do toho s námi? 

Čokoládky s lyofilizovaným ovocem 

Na 16 kusů je třeba: 

·       50 g kvalitní hořké čokolády bez cukru
·       lžičku ghí nebo kokosového oleje
·       10 g lyofilizovaného ovoce podle chuti

Postup je jednoduchý: 

1.     Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni společně s ghí nebo kokosovým olejem.
2.     Rozpuštěnou čokoládu nalijeme do formy na čokoládu nebo například do tvořítek na led a posypeme lyofilizovaným ovocem.
3.     Necháme ztuhnout v lednici nebo v mrazáku.

Nepečené ořechové řezy 

Na 16 kusů bude potřeba: 

- na těsto

·       150 g mixu ořechů podle chuti (například NATU MINI MIX OŘECHY)
·       4 lžíce strouhaného kokosu
·       2 lžíce kokosového oleje
·       2 lžíce javorového sirupu
·       ½ lžičky vanilkového extraktu nebo špetka mleté vanilky

- na čokoládovou polevu

·       30 g kvalitní hořké čokolády bez cukru
·       1/2 lžičky ghí nebo kokosového oleje

- ořechy na ozdobu

Jak na to:

1.     Ořechy nasekáme v sekáčku najemno.
2.     Přidáme ostatní ingredience na těsto a promícháme.
3.     Těsto přendáme do formy vyložené potravinovou fólií a upěchujeme. Použít můžeme například obyčejnou plastovou krabičku.
4.     Necháme ztuhnout v lednici a mezitím si připravíme čokoládovou polevu tak, že ve vodní lázni rozpustíme čokoládu společně s ghí nebo kokosovým olejem.
5.     Čokoládovou polevou polijeme ořechové těsto a ozdobíme ořechem.
6.     Necháme ztuhnout v chladu a poté nakrájíme na kostičky.

Raw goji kuličky 

Na 20 kusů budeme potřebovat:

·       150 g mixu goji, kokosu a ořechů podle chuti (například NATU MINI MIX GOJI)
·       100 g datlové pasty nebo sušených medjool datlí
·       1 lžíce nepraženého raw kakaa
·       ½ lžičky mleté skořice
·       ¼ lžičky vanilkového extraktu
·       kokos nebo raw nepražené kakao na obalení (volitelně)

A postup: 

1.     Všechny ingredience nasekáme v sekáčku nebo nadrobno nožem a promícháme, aby vzniklo těsto. Pokud máte hodně vysušené goji, předem si je cca na 15 minut namočte.
2.     Z těsta tvoříme jednotlivé kuličky, které můžeme ještě obalit v kokosu nebo v kakau.
3.     Necháme chvíli ztuhnout v lednici.

Recepty pro vás připravila Anna z www.receptyprozivot.cz a nedávno jí vyšla celá elektronická vánoční e-kuchařka, kterou najdete tady. Děkujeme a vám přejeme příjemně strávený čas plný dobrot! 

 

Host

Host

Expert

Více článků

Čas od času nám na náš blog přispěje někdo zvenčí. Hlavně ze dvou důvodů. Hosté nabízejí další pestré pohledy a názory na tradiční témata. Druhou výhodou hostujících redaktorů je odbornost. Ačkoliv se snažíme věcem rozumět v principu a do hloubky, nikdy nebudeme specialisté na vše. Zkušenost a znalost experta z oboru je i pro nás základem pro správná rozhodnutí. Jméno hostujícího autora naleznete vždy v patičce článku.

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat