Menu

Hlavně bezpečně: Dětská přírodní lékárnička - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Hlavně bezpečně: Dětská přírodní lékárnička

Hlavně bezpečně: Dětská přírodní lékárnička

Volný čas
zveřejněno 04.06. 2020
Adela Kožinová ADELA KOŽINOVÁ, redaktor
1271x
3 minuty čtení

Tu uklouzne a odře si koleno, tam se spálí, nebo schytá několik bodanců od komárů. Letní dny s dětmi je nejlepší trávit v přírodě, ale i to s sebou nese určitá rizika. Proto jsme se u nás ve Folly společně zamysleli a vybrali několik přírodních produktů, které se vám určitě bude hodit mít po ruce. A využijete je nejen pro děti, ale i pro sebe.

Tak schválně, zajímalo by mě, jestli tohle někdo s dětmi neřeší. Moje Viktorka má 4 roky, ale každé léto je to stejné. Ve Folly má děti většina z nás a produkty máme ověřené, proto pokud některé neznáte, opravdu vám doporučuju se na ně podívat, protože většinu z nich využijete na víc různých problémů. 

Komáři, včeláci, hmyzáci,...

V první řadě je potřeba se něčím chránit, proto doporučuju přírodní repelentní olej Kvitok, obsahuje 100% esenciální oleje, které odpuzují nejen komáry, ale i klíšťata a jiný hmyz. Pro pokožku není nijak dráždivý, ale naopak ji zklidňuje, tudíž se nemusíte bát nanášení přímo na tělo. 

Hajný je lésa,... moment, Anela je Lesa pán! S jejím osvěžujícím sprejem s repelentními i zklidňujícími účinky. Tím, že je ve spreji, používá se o něco příjemněji než olej od Kvitoku. Stejně jako ten je plný esenciálních olejů a může se použít od 3 let. Co musím zmínit je jeho vůně, je NÁDHERNÁ a opravdu jako vůně lesa. Jen pozor, když jsem ho používala poprvé, spletla jsem si ho s květovou vodou a sobě i Viktorce Lesa pánem postříkala obličej, haha. Pleť nebyla podrážděná, takže je opravdu dobře ozkoušený, ale byl malinko hořký.

Hojič tea tree. Nejen na akné, gynekologické problémy, nebo bolesti krku. Skvělý je i na bodnutí hmyzem. Ačkoliv by vám každý aromaterapeut řekl, že se musí dát do nosného oleje, osobně ho používám přímo na bodnutí, čistý. Pokud máte ale opravdu citlivou pokožku, možná raději nosný olej (mandlový, kokosový,...) použijte. 
PS: Vzpomeňte si na něj, pokud budou mít vaše děti neštovice. Používejte jej na puchýřky třeba 2x denně, lépe a rychleji se hojí (ozkoušeno na několika dětech). 

Sluníčko, sluníčko, popojdi maličko

O opalování a dětech jste si mohli přečíst tady. Zmíním proto jenom, že na opalovák by se prostě zapomínat nikdy nemělo. Co ale, když už se opravdu pokožka spálí? 

Naprosto skvěle funguje gel z aloe vera a mořských řas od Soaphoria. Je lehký, spálená pleť ho okamžitě nacucne a krásně ji uklidní, hydratuje a chladí. Paráda.

A co univerzální měsíček? I ten se dá na spálenou pokožku použít. Má perfektní hojivé, protizánětlivé a regenerační účinky. Za mě je aloe vera gel a měsíček ideální kombinace. Gel se totiž rychle vsákne a měsíček pokožku krásně promastí a vyživí. A vlastně, použít by se za mě měl po každém příchodu ze sluníčka i bez spálenin. 

Cukr, káva, limonáda, čaj, kámen, BUM

Ať je budeme chránit jak chceme, občas prostě spadnou. Odřeniny v létě nejsou nic příjemného. U moře to pálí, ve vodě to mokvá, na pískovišti se do toho dostane písek. Chce to proto uzdravit co nejdřív. Olalaa, třezalka! Pomáhá při odřeninách, modřinách, pohmožděninách i při svalových křečích. Jen pozor, neměla by se používat při slunění, proto doporučuju nanášet raději večer.
A TIP: Maminky si pár kapek třezalkového oleje mohou přidat do koupele, vytvoří na pokožce jemný film a podpoří elasticitu. 

A je to, pořídit tedy doporučujeme přírodní repelent, z éteráků rozhodně tea tree, aloe vera, měsíček a třezalku. Máte je už někdo doma? Používáte? Přeju vám hlavně málo úrazů a štípanců.

Vaše Adela 

 

 

Adela Kožinová

Adela Kožinová

Redaktor

Více článků

Jsem máma nádherné holčičky, která se mi narodila, když mi bylo skvělých 19 let. Původně to vypadalo jako nejhorší věk pro dítě, postupem času se ale ukázalo, že lepší načasování být nemohlo. Taky jsem studentka, studuji religionistiku na Masarykově univerzitě v Brně. Několik let se také řadím mezi vegetariány, jsem totiž milovník zvířat, milovník všeho živého...

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat