Menu

Hola hola, škola volá - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Hola hola, škola volá

Hola hola, škola volá

Volný čas
zveřejněno 22.08. 2019
Adela Kožinová ADELA KOŽINOVÁ, redaktor
1497x
3 minuty čtení

Školní rok je už opravdu za dveřmi. Polovina dětí se těší a ta druhá začíná pociťovat úzkostné stavy z blížících se povinností. No a my rodiče? Nás sice taky čekají nějaké povinnosti, ale řekněme si narovinu, po dvou měsících prázdnin si najednou oddychneme, no ne?

Začátky bývají nejtěžší

Proto doporučuju vyřešit praktické věci s předstihem. Pokud ještě nevíte, jaké velikosti sešitů budete muset pořídit, začněte tím příjemnějším. Každý školák určitě ocení novou aktovku, pouzdro a psací pomůcky. Taky nezapomeňte na hezkou láhev na vodu, protože ekologie je dneska cool (Greta told us). No a pokud doma děláte svačiny, na které jsme nedávno vzpomínali na našem Folly Instagramu, pořiďte i krabičku na svačiny.

TIP: Při výběru láhve i boxu na potraviny se dívejte na materiál. Neměl by obsahovat Bisfenol A známý jako BPA. Jedná se o toxickou chemikálii, která se využívá při výrobě plastů a je zdraví škodlivá.

Můj tip na láhev tedy například Equa, která není skleněná, ale je z lehounkého a zdravého plastu, navíc má spoustu hezkých designů pro kluky, holky a i pro dospělé. No a svačinový box třeba ten bambusový od Portobello By Inspire s moc hezkým a hravým designem.

Každodenní rituály

Se začátkem školy dětem opět začnou rituály, které doporučuji začít dodržovat znovu co nejdřív. Během prázdnin bývá režim volnější a ranní vstávání může být najednou opravdu těžké, obzvlášť pro ty menší a my to doma moc dobře známe. Proto pokud chcete být připravení a v září se ve škole usmívat vy i děti, začněte nejlíp hned. Večerka dřív, vstávačka dřív.

TIP: Povídejte si. Ptejte se dětí, jak se do školy těší a pokud ucítíte obavy, mluvte pozitivně třeba o kamarádech, se kterýma nový školní rok bude prostě a dobře pecka.

Sladká tečka na závěr

Jako milovník dobrůtek bych to nebyla já, kdybych vám neporadila dát si něco dobrého na zub, protože jak se říká, sladké obaluje nervy, hm? A co nesníte vy, můžete přibalit dětem do krabiček... Zdravější forma jsou například tyto bezlepkové Make sušenky, nebo ještě zdravější varianta Natu lyofilizované mango a jiné ovoce a oříšky, mňam!

Přeju vám i všem vašim dětem, ať je návrat do školy, nebo klidně do školky co nejvíc pohodový!

Vaše Adela

Adela Kožinová

Adela Kožinová

Redaktor

Více článků

Jsem máma nádherné holčičky, která se mi narodila, když mi bylo skvělých 19 let. Původně to vypadalo jako nejhorší věk pro dítě, postupem času se ale ukázalo, že lepší načasování být nemohlo. Taky jsem studentka, studuji religionistiku na Masarykově univerzitě v Brně. Několik let se také řadím mezi vegetariány, jsem totiž milovník zvířat, milovník všeho živého...

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat