Menu

Hurá na tábor - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Hurá na tábor

Hurá na tábor

Volný čas
zveřejněno 27.06. 2019
Host HOST, expert
1396x
5 minut čtení

A je to tady, letní tábor! Sluníčko, stany, koupání v řece, bojovky a rozcvičky. Ale taky klíšťata, komáři, popáleniny od slunce nebo odřená kolena. Co by tedy nemělo chybět v kufru žádného malého táborníka? Vezmeme to pěkně postupně.

Cestovní příbor


Ten by neměl chybět v batůžku žádnému správnému táborníkovi. Kritéria: lehký, skladný a odolný skvěle splňuje ten od Ekobo. Oproti klasickým plastovým příborům je plně rozložitelný v přírodě, protože byl vyroben z drceného bambusu. U nás doma se stal velkým oblíbencem, takže je používán od rána až do večera.

Opalovací krém


Čím přírodním se lze chránit před slunečním zářením? Oleje nestačí! Ač se mezi rodiči nese informace, že malinový, mrkvový nebo kokosový olej je dostatečná ochrana před sluncem, tak to bohužel není pravda. Proto je vhodné sáhnout po kvalitním opalovacím krému. V našich podmínkách bude zcela dostačující ochrana SPF 30. Opalovací krém Alphanova sun obsahuje pouze minerální filtry, které nedráždí pokožku a jsou díky tomu ideální pro děti. Krém se jednoduše nanáší díky rozprašovači, dobře se roztírá a nezanechává bílý povlak na kůži.

Repelent

Běhání po lese, válení se na louce i večerní opékání se neobejde bez klíšťat a komárů. Repelentů je na trhu mnoho, ale jejich složení často není zrovna nejlepší pro děti.

Vyzkoušela jsem repelentní olej od značky Navia, je na bázi esenciálních olejů a tím odpudí nežádoucí hmyz, ale zároveň zůstane jemný k dětské pokožce. Jde o zcela přírodní produkt, takže se není třeba bát použít ho i na malé děti.

TIP: "Doporučuji také zvýšenou konzumaci vitamínu B, která účinek repelentu ještě podpoří. Tělo se pak méně potí a skrz kůži prostupuje vůně, kterou klíšťata a komáři nemají v lásce."

Batůžek, lahev na vodu a čepice

Pamatujete si pojem celodeňák? No kdo by ne! A právě na ten se bude hodit malý batůžek. Vybírejte ho s ohledem na věk dítěte a jeho výšku, zároveň by se do něj měla vejít hlavně svačina a láhev s vodou. Čepici využijí děti nejen na výletě. Sluníčko je nejspíš bude provázet celým táborem a právě čepice je nejlepší prevencí úžehu a ochrání i dětský zrak.

Olej na hydrataci

Dětská pokožka si zaslouží hydrataci ještě více než jakákoliv jiná. Vystavení slunečnímu záření a časté koupání během letního tábora může pokožku dráždit a vysušovat, proto je dobré zabalit do kufru i něco pro její hydrataci. Osobně preferuji čisté oleje, které je potřeba nanášet na vlhkou pokožku, aby plnily svůj účel.

Kartáček na zuby

To je jasná věc, hromadné čištění zubů po rozcvičce je jedna z táborových klasik.

Kartáček doporučuji rozložitelný, může totiž na konci své mise putovat rovnou na kompost, kde se rozloží. Vyzkoušeli jsme tento Biobrush a prošel na jedničku. Na kompostu by se měl rozložit do 5 let.

U větších dětí nezapomeňte také na mezizubní kartáčky.

Zuby lze čistit i bez zubní pasty, hlavní je mechanické čištění kartáčkem. Ale pokud to chcete dětem zpříjemnit dobrou pastou s přírodními ingrediencemi, tak vyzkoušejte Urtekram. Skvělá chuť a ještě 
lepší složení, díky tomu ji doma používáme úplně všichni.

Dobroty

To nesmí chybět. Ať už část sladkostí zabalíte přímo do kufru a zbytek pošlete třeba jako balíček plný překvapení pro mlsné jazýčky, děti je vždy rády uvidí. Nefandíte průmyslovým cukrovinkám? Mrkněte na tohle! Make sušenky jsou bez lepku, neobsahují cukr a přitom dětem budou chutnat.


Vlhčené ubrousky

Ty se neztratí. Jsou ideální na upatlané ruce po pikniku v přírodě nebo místo toaletního papíru. Složení ubrousků Naty je skvělé, takže bych se nebála použití i na úplně malá miminka. Ubrousky jsou  kompostovatelné a nenajdete v nich žádná barviva, parfémy, alkohol nebo chlor. Palec nahoru!

Hřeben, šampon, mýdlo

Na ty bychom neměli zapomenout, ač možná nebudou moc použité, až se dítě z tábora vrátí. Opět doporučuji koukat na složení a vybrat produkty co nejpřírodnější.

A to nejdůležitější nakonec. Oblíbená hračka a dostatek pohledů. To je prostě #musthave :)

Užijte si tábor a prázdniny!

Nikola | @slaskou_mama

Host

Host

Expert

Více článků

Čas od času nám na náš blog přispěje někdo zvenčí. Hlavně ze dvou důvodů. Hosté nabízejí další pestré pohledy a názory na tradiční témata. Druhou výhodou hostujících redaktorů je odbornost. Ačkoliv se snažíme věcem rozumět v principu a do hloubky, nikdy nebudeme specialisté na vše. Zkušenost a znalost experta z oboru je i pro nás základem pro správná rozhodnutí. Jméno hostujícího autora naleznete vždy v patičce článku.

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat