Menu

Jak na originální velikonoční vajíčka s věcmi, které máte určitě doma? - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Jak na originální velikonoční vajíčka s věcmi, které máte určitě doma?

Jak na originální velikonoční vajíčka s věcmi, které máte ur...

Volný čas
zveřejněno 08.04. 2020
Adela Kožinová ADELA KOŽINOVÁ, redaktor
2759x
2 minuty čtení

Letošní Velikonoce budou jiné, ale neznamená to, že nebudou! Nachystejte si vajíčka a pojďte je s námi originálně a jednoduše ozdobit, máme pro vás inspiraci kterou určitě zvládnete i bez speciálního nákupu a vše co na ně potřebujete už určitě doma máte. 

Že ještě nemáte žádnou výzdobu a hotová vajíčka? Žádný problém, protože je můžete mít hotové opravdu během pár minut a stačit vám budou základní potraviny, nebo fixa a květiny, které najdete téměř všude. A jak na to? 

1. Cibule, staré silonky a kytičky

Barvení pomocí cibule je klasika, která nikdy nezklame. Cibule ze všech přírodních ingrediencí barví snad nejlíp a barvení s ní je jednoduché a rychlé. Stačí oloupat hnědé cibulové slupky a těmi naplnit hrnec. Čím víc slupek, tím líp. Mezi slupky potom naskládejte připravená vajíčka (nejlépe bílá), zalijte je vodou a dejte vařit jako klasicky. Po uvaření vajíček je nechte v cibulové vodě ještě nějakou dobu. A jak vajíčka připravit?

Natrhejte venku kytičky, nám moc hezky fungují třeba sedmikrásky. Ty na vajíčko připevněte kouskem silonek tak jak to vidíte na fotce (stačí na konci udělat uzel).

TIP: Víte, podle čeho poznáte ty nejspokojenější vajíčka? Pokud nemůžete kupovat přímo od farmáře kterého znáte, doporučujeme se vždycky dívat na číselné označení na vajíčku. Vždycky platí, že čím nižší číslo na prvním místě, tím lépe. Takže například 0 na začátku je vejce nosnic v ekologickém zemědělství a 1- vejce nosnic ve volném výběhu. 

2. Když už nenajdete bílá vajíčka

Co vám budu povídat, tohle bude asi nejvíc bavit děti, ale upřímně se to líbilo i mně. Stačí když vezmete nějaký nesmazatelný fix, namalujete na uvařená vajíčka obličejíčky a nakonec můžete nalepit nahoru ještě květinku. A co je super? Tahle varianta bude vypadat úžasně jak na bílých, tak hnědých vajíčkách. 

3. Využijte cokoli co doma máte

Na barvení vajíček můžete použít opravdu cokoli. Místo cibule z prvního tipu můžete použít i kurkumu, nebo červené zelí, případně borůvky, ostatně o přírodním barvení jsme psali tady už minulý rok. Na vajíčka jde také použít ubrousková technika, kdy z ozdobného ubrousku vystříhnete požadovaný obrázek a s tekutým lepidlem jej na vajíčko nalepíte. A co třeba provázek? Moc hezky bude vypadat jutový, nebo jakýkoli širší bavlněný, který okolo celého vajíčka můžete obmotat a zase lepit (ubrousky i provázek doporučuju na vyfouknutá vajíčka).

Ať už se rozhodnete vytvořit vajíčka jakákoli, přeju vám, aby vaše Velikonoce byly co nejvíc pohodové a hlavně ve zdraví prožité. S láskou, Adela 

Adela Kožinová

Adela Kožinová

Redaktor

Více článků

Jsem máma nádherné holčičky, která se mi narodila, když mi bylo skvělých 19 let. Původně to vypadalo jako nejhorší věk pro dítě, postupem času se ale ukázalo, že lepší načasování být nemohlo. Taky jsem studentka, studuji religionistiku na Masarykově univerzitě v Brně. Několik let se také řadím mezi vegetariány, jsem totiž milovník zvířat, milovník všeho živého...

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat