Menu

Letní párty bez plastu - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Letní párty bez plastu

Letní párty bez plastu

Volný čas
zveřejněno 21.05. 2019
Adela Kožinová ADELA KOŽINOVÁ, redaktor
1432x
2 minuty čtení

 

Ještě tu úplně nemáme grilovací a piknikovou sezónu, ale my jsme už pár pikniků s Viktorkou stihly, jupí! A proto bych vám takhle s předstihem ráda dala pár tipů, jak si užívat letní party i bez plastů a zbytečného odpadu.

Na nákup se síťovkou

Protože před každým piknikem vás bude čekat nákup, moc moc doporučuju síťovku, sama s ní chodím nakupovat už několik měsíců a nemůžu si ji vynachválit! Jednak je podle mě opravdu stylová, ale hlavně se skvěle natáhne, pojme toho víc než plastová či papírová taška a pro přírodu je to nejlepší varianta.

TIP: Vadí vám, stejně jako mně i to obrovské množství plastových sáčků na pečivo, nebo ovoce? Ušijte si svoje, nebo si kupte látkové sáčky a uvidíte, jakou z toho budete mít radost!

Pořiďte si piknikový koš

A nejlépe ten, co obsahuje i nádobí, včetně skleniček a příborů. Já si jeden vysnila a dostala ho od mamky k Vánocům. Byl to jeden z nejlepších dárků a myslím, že ho tohle léto ještě hodně využijeme, nemůžu se dočkat!

Brčka jsou nutnost

Boží domácí limonáda nebo skvěle namíchaný drink bude chutnat mnohem líp s brčkem, ne? A jak teprve s brčkem, které neničí naši planetu! Doma máme brčka nerezová. Seženete je tady a v balíčku jsou 3 + čistící kartáček a látkový obal. Mimochodem si je zamilovala i Viktorka, přestože se na ně ze začátku dívala dost divně…

Místo plastu bambus

Znáte to klasické plastové nádobí z Ikea, které má doma 80% domácnostní, kde jsou děti? U nás není, nikdy nebylo a věřím že ani nebude. Chápu že pro děti není vhodné hned skleněné nádobí, proto má Viktorka tuto krásnou sadu, která je vyrobená ze zbytku bambusu a 100% nezávadného A5 melaminu. Je super pevný a za mě moc krásný. (Mimochodem mrkněte i na další nádobí od Ekobo, mají krásné nádoby na saláty)

Mlsejte zdravě

Ok, tohle sice není zero waste tip, ale když už jsme u toho, budu vás nabádat, abyste mlsali zdravě. Zapomeňte na buchty a pečené kuře, nakrájejte zeleninu, ovoce, vemte dobré víno nebo domácí jablečný mošt, oříšky (my máme moc rády mixy od NATU) nebo třeba kokosové chipsy (tyhle jsou top!) a nemějte žádné výčitky.

A je to! Máte nějaké další tipy, co by na takové letní party nemělo chybět?

S pozdravem a prosíkem, aby už s námi sluníčko zůstalo a my mohli užívat pikniky, vaše Adela

 

Adela Kožinová

Adela Kožinová

Redaktor

Více článků

Jsem máma nádherné holčičky, která se mi narodila, když mi bylo skvělých 19 let. Původně to vypadalo jako nejhorší věk pro dítě, postupem času se ale ukázalo, že lepší načasování být nemohlo. Taky jsem studentka, studuji religionistiku na Masarykově univerzitě v Brně. Několik let se také řadím mezi vegetariány, jsem totiž milovník zvířat, milovník všeho živého...

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat