Menu

Recept | Lahodný džem z bezových květů podle Denisy - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Recept | Lahodný džem z bezových květů podle Denisy

Recept | Lahodný džem z bezových květů podle Denisy

Recepty
zveřejněno 05.07. 2021
Host HOST, expert
1185x
1 minuta čtení

Využijte krátkou dobu květenství bezu černého v průběhu června a července a připravte si svůj domácí bezový džem, který vám na podzim bude připomínat slunečné léto.

Co budeme potřebovat

  • 15 - 20 květů bezu (sbíráme do plátna nebo utěrky, a nikdy ne po dešti - pyl je to nejdůležitější)
  • 1 litr jablečného džusu
  • 1 lžíce kyseliny citrónové
  • želírovací cukr
  • 2 kousky skořice

Jak na to

  1. Květy bezu zalejeme džusem a necháme v chladu odležet 24 hodin (květy neoplachujeme).
  2. Druhý den přelijeme přes sítko, a tekutinu přivedeme k varu spolu se skořicí.
  3. Rozpustíme želírovací cukr s lžící kyseliny citrónové a vše za neustálého míchání vaříme 5 minut. Při vaření se tvoří hustá pěna, kterou je vhodné odebírat.
  4. Pak už jen naplníme připravené sklenice a postavíme dnem vzhůru.

Jednoduché, výborné a voňavé.

Za recept děkujeme inspirativní Denise Z lesa

Host

Host

Expert

Více článků

Čas od času nám na náš blog přispěje někdo zvenčí. Hlavně ze dvou důvodů. Hosté nabízejí další pestré pohledy a názory na tradiční témata. Druhou výhodou hostujících redaktorů je odbornost. Ačkoliv se snažíme věcem rozumět v principu a do hloubky, nikdy nebudeme specialisté na vše. Zkušenost a znalost experta z oboru je i pro nás základem pro správná rozhodnutí. Jméno hostujícího autora naleznete vždy v patičce článku.

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat