Menu

3 tipy pro lepší koncentraci nejen při učení - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

3 tipy pro lepší koncentraci nejen při učení

3 tipy pro lepší koncentraci nejen při učení

Volný čas
zveřejněno 02.09. 2020
Adela Kožinová ADELA KOŽINOVÁ, redaktor
1483x
4 minuty čtení

Nový školní rok odstartoval a vsadím se s vámi, že všichni znáte ten pocit, kdy se nedokážete soustředit a od učení nebo práce neustále odbíháte k něčemu jinému. Jasně, známe to všichni. Tak se pojďte zkusit chvíli soustředit na článek, ve kterém se dozvíte pár tipů, jak na lepší koncentraci, je to vlastně docela snadné.  

1. Aromaterapie může pomoci 

Že jí nevěříte a je to pro vás něco jako alchymie? Nemusíte nutně kupovat spoustu lahviček a oleje míchat, Primavera to vymyslela za vás. V Primaveře vytvořili směs pro lehčí učení, kterou můžete pořídit a aplikovat nejen jako klasickou směs esenciálních olejíčků (třeba do difuzéru), ale i jako roll-on (který se vleze do každé tašky nebo kabelky) nebo aroma sprej (ten můžete stříknout v místnosti, nebo na textilie). 
Ve složení najdete grapefruit, citron a pomeranč, což je dohromady naprosto perfektní citrusová vůně s lehce nahořklým podtónem. 

Ověřeno výzkumem

Primavera nenechala nic náhodě a rozhodla se udělat dlouhodobý výzkum na šesti německých školách. Ve výběru byly základní, střední i vysoké školy a výsledky byly překvapující (nebo pro někoho očekávané?). Žáci o výzkumu nevěděli nic konkrétního, pouze si byli vědomi toho, že je ve třídě difuzér a příjemná vůně. Cílem tedy bylo zjistit, jaký vliv má tato směs na rozpoložení, koncentraci a celkové výsledky žáků. 

Výsledkem byla zvýšená doba, po kterou jsou schopni žáci sledovat výuku z 18% na více než 40%. Také nedocházelo ve třídách tolik ke konfliktním situacím a snížila se nemocnost žáků aromatizovaných tříd, což vedlo ke snížení absence. Některé školy dokonce požádaly o prodloužení tohoto projektu. 

A jak je to možné? Odborníci z Primavery namíchali tu nejlepší kobinaci olejů v nejvyšší kvalitě. Grapefruit uvolňuje nervové napětí, pzkost a stimuluje tvorbu hormonu štěstí, citron podporuje koncentraci a celkově pročišťuje organismus a pomeranč pomáhá proti nervozitě a strachu. 

Věděli jste, že produkty Primavera pro lehčí učení jsou vhodné i pro děti od 3 let? 

2. Kvalitní spánek je základ všeho

A kvalitní spánek neznamená jen 8 (nebo víc) naspaných hodin. Máte před spaním nějaké rituály? A co vaše děti? Koukají před spaním na pohádky, nebo do telefonu? Zkuste hodinu před spaním vynechat elektroniku. Osobně jsem vypozorovala, že pokud usnu u filmu, ráno se nebudím pořádně vyspaná, naopak pokud usínám sama, ve tmě, nejlíp po čtení knihy, budím se mnohem odpočatější. Kromě absence elektroniky se také doporučuje ztlumit světla a před spaním svítit pouze lampami, které jsou pod úrovní očí a v teplých tónech. Opravdu to zkuste, spánek je podle mě jeden z pilířů spokojeného života a na koncentraci a učení má obrovský vliv

3. Zařiďte, aby byl okolo klid 

Někdo se rád učí a pracuje s hudbou, někdo se šumem v kavárně, někdo v úplném tichu. Co by ale měl zkusit každý, je vypnutí upozornění na telefonu a nejlíp všech sociálních sítí. Perfektně poslouží například aplikace Plantie. Stáhnete ji zdarma a nastavíte si, jak dlouho vám na ní poroste strom. Po dobu růstu stromu (například 15, nebo 30 minut) nesmíte z aplikace odejít, jinak by zvadl. Nemůžete tak odbíhat koukat na novinky, nebo messenger. 

Koncentrovat se na práci a učení není vždycky jednoduché, občas to jde líp, občas hůř. Každému funguje něco jiného. Dělejte si pauzy, odměňujte se třeba něčím dobrým a nezapomínejte na klid, kvalitní spánek a aromaterapii, která pomůže nejen vám, ale bude příjemná i pro vaše okolí. 

 

Adela Kožinová

Adela Kožinová

Redaktor

Více článků

Jsem máma nádherné holčičky, která se mi narodila, když mi bylo skvělých 19 let. Původně to vypadalo jako nejhorší věk pro dítě, postupem času se ale ukázalo, že lepší načasování být nemohlo. Taky jsem studentka, studuji religionistiku na Masarykově univerzitě v Brně. Několik let se také řadím mezi vegetariány, jsem totiž milovník zvířat, milovník všeho živého...

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat