Menu

Jak na ekopraní? Vše co potřebujete vědět - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Jak na ekopraní? Vše co potřebujete vědět

Jak na ekopraní? Vše co potřebujete vědět

Ekologie
zveřejněno 24.03. 2021
Adela Kožinová ADELA KOŽINOVÁ, redaktor
1410x
4 minuty čtení

Patříte mezi ty, co stále váhají jestli začít s ekopraním, protože nevíte jak na to? Máte strach, že prádlo nebude pořádně čisté, nebo nebude dostatečně vonět? Nebo jste už s ekologickým praním začali, ale není to ono? Co vám budeme povídat, známe to také. ALE! Máme pro vás společně s Tierra Verde několik tipů a videí, díky kterým to zvládnete levou zadní. Zkusíte to s námi? 

Skvrny zaručeně odstraní žlučové mýdlo

...a že funguje! V našich domácnostech má své místo už pěkných pár let a ještě nás nezklamalo. Nedá se říct, že by dvakrát vonělo, ale na skvrny funguje skvěle a to je hlavní. 

Aby bílá bílou byla 

S bílým prádlem to je trošku těžší. To, že by se nemělo prát s barevným ví (už snad) i všechny naše děti a partneři. Ale aby zůstalo zářivě čisté jako z reklam na prací prášky, to je oříšek. Znáte prášek PUER? 

Máchadlo prádlo zjemní a ocení ho ti s citlivou pokožkou 

Máchadlo prádlo nejen zjemní a změkčí, ale hlavně z prádla vymyje a neutralizuje zbytky pracího prostředku. 

A jak na co nejúčinnější praní krok za krokem? 

Je to vlastně jednoduché a stejné jako praní klasické.
1) Skvrny nezapomeňte vždy co nejdřív zaprat žlučovým mýdlem (pamatuju si, jak mi to dřív říkala babička a mamka: ,,Hlavně to zaper, nebo sa to nevypere!'' - a měly pravdu!).
2) Bílé prádlo můžete přes noc nechat ve vodě s PUEREM, který ho krásně rozzáří.
3) Na praní použijte prací gel, změkčovač vody, máchadlo prádla a pokud chcete, použijte i aviváž (třeba s levandulovou silicí, mmm...).

Schválně nám dejte vědět, jak jste na tom s praním vy. Spousta lidí má strach, že přírodní prostředky nikdy nevyperou prádlo jako ty chemické, ale opak je pravdou a bude vám vděčná nejen vaše pokožka, ale i vaše prádlo. 

 

Adela Kožinová

Adela Kožinová

Redaktor

Více článků

Jsem máma nádherné holčičky, která se mi narodila, když mi bylo skvělých 19 let. Původně to vypadalo jako nejhorší věk pro dítě, postupem času se ale ukázalo, že lepší načasování být nemohlo. Taky jsem studentka, studuji religionistiku na Masarykově univerzitě v Brně. Několik let se také řadím mezi vegetariány, jsem totiž milovník zvířat, milovník všeho živého...

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat