Menu

Jaké jsou trendy v doplňcích stravy? - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Jaké jsou trendy v doplňcích stravy?

Jaké jsou trendy v doplňcích stravy?

Fit
zveřejněno 23.09. 2021
Adela Kožinová ADELA KOŽINOVÁ, redaktor
816x
4 minuty čtení

Doplňky stravy. Známe lidi, kteří je milují, ty, kteří se jim vyhýbají obloukem, i ty, kteří po nich sáhnout sem tam, když je potřeba. Ať už patříte do jakékoli skupiny, sepsali jsme pro vás několik trendů, které mezi nimi můžete najít. Věděli jste například, že Omega 3 jde už snadno nahradit i vegansky? 

Pokud jste otevřeli tenhle článek, je jisté, že vás doplňky stravy nějakým způsobem oslovily. Co vás jako první napadne, že potřebujete podpořit? Jedná se o podporu imunity, o doplnění vitamínu D (který s úbytkem sluníčka na podzim prostě chybí), nebo máte problém se zažíváním a hodily by se vám probiotika? V článku najdete několik pomocníků, které jste možná ještě neznali, nebo třeba ano, ale v trošku jiné formě. Tak jdeme na to... 

Začněme tedy rovnou u vegan Omega mastných kyselin

Omega 3, 6 a 9 jsou esenciální mastné kyseliny, které si nejsme sami schopni produkovat, ale potřebujeme je pro správnou činnost organismu. Jde o látky, které by měly být součástí suplementace nejen sportovců, ale i každého, kdo dbá na vyvážený příjem důležitých mikronutrientů. V běžně konzumovaných potravinách je najdete hlavně v rybách a v rybím tuku, proto pokud jste vegetariáni (co nekonzumují ryby), případně vegani, hledejte je v lněných či chia semínkách, v sójovém, řepkovém, nebo konopném oleji, ve vlašských ořeších, případně mořských řasách. No a z čeho že jsou doplňky od GreenFood? Čistě z prášku ze lněného semínka. A stačí vám jen 2 kapsle denně! 

Znáte Quercetin

Bude se vám hodit zejména v období alergií a nejen při něm. Jedná se totiž o účinnou látku přírodního původu, která je přírodním antihistaminikem (antialergický účinek) a antioxidantem. To, že působí jako antioxidant znamená, že tyto látky doslova bojují s přirozeným procesem "oxidace", ke kterému dochází v průběhu stárnutí, takže může pomáhat i proti stárnutí buněk. 

Na kvasinky CandiFlora  

Ano, opravdu! Kvasinková infekce potrápí za život asi každou ženu a některé na ni trpí pravidelně. Není to nic příjemného, proto pokud se vám infekce opakují, doporucujeme na nějaký čas nasadit CandiFloru, která slouží jako prevence a může pomoci při kvasinkové infekci a při bakteriálních problémech. A nezůtaneme jen u žen! Kvasinková infekce může potrápit i muže a kvasinky se dokáží přemnožit i ve střevech a usazovat se za nehty. Ať už vás tedy trápí jakákoli jejich forma, tady jste správně... 

Ne všechny probiotické doplňky mají stejný účinek

Různé probiotika se mohou lišit v obsahu různých bakterií. Některé probiotika nepřežijí vysoce kyselé prostředí žaludku, nebo nejsou efektivní pro člověka. Bacillus Coagulans je jedním z druhů bakterií, které mohou mít blahodárný vliv na naše zdraví. Jeho předností je schopnost tvorby spór, které přežijí nehostinné prostředí žaludku a bezpečně se dostanou až do střeva, kde se mohou dále množit. A právě LactoSpore je přípravek produkující kyselinu L (+) mléčnou z Bacillus coagulans a prebiotika. LactoSpore je tedy ideální pro všechny, co potřebují dopomoci k normálnímu stavu střevní mikroflóry a podpořit imunitu. 

Méně sluníčka, méně vitamínu D3

Cítíte se v létě a na jaře prostě tak nějak lépe? Může to být i vitamínem D3, který získáváme ze slunečního záření. I ten lze doplňit ať už v klasické, či veganské formě. A proč ho doplňovat? Nestačí se ho nabažit během slunečních dnů? Nestačí. Tento vitamín podporuje správnou funkci imunitního systému a udržuje hladinu vápníku v zubu i v kostech a během podzimu a zimy se jeho hladina snižuje a může dojít až k deficitu. Pořídit si proto alespoň jedno balení do rodiny není určitě na škodu. 

Collagen beauty

S kolageny se roztrhl pytel a pokud jste uživatelé Instagramu, určitě se ani vám nevyhla nějaká fotka pytlíčku s vodou plnou kolagenu. Za sebe mohu říct, že jsem ještě nenašla žádný, jehož chuť by mi nevadila a bohužel jej většinou cítím i v džusu. Skvělá forma je proto v collagen v ampulkách, který spolknete a je to. A funguje stejně, přispívá k udržení normálního stavu pokožky, podporuje zdravý růst vlasů, nehtů, pečuje o klouby a vazy. PS: Produkce kolagenu se v těle s věkem snižuje, takže od 30 let se už opravdu doporučuje jej doplnovat.

Jak jste na tom s doplňky stravy vy? A zvládáte je brát pravidelně? Na to máme jeden osvědčený tip. Mějte je vždycky na očích. Přestože na kuchyňské lince nevypadají úplně nejlépe, zaručeně vždy si jich všimnete a stojí to za to.

Tak hodně zdravíčka a krásný podzim všem! 

Adela Kožinová

Adela Kožinová

Redaktor

Více článků

Jsem máma nádherné holčičky, která se mi narodila, když mi bylo skvělých 19 let. Původně to vypadalo jako nejhorší věk pro dítě, postupem času se ale ukázalo, že lepší načasování být nemohlo. Taky jsem studentka, studuji religionistiku na Masarykově univerzitě v Brně. Několik let se také řadím mezi vegetariány, jsem totiž milovník zvířat, milovník všeho živého...

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat