Menu

Jak pečovat o pleť pod rouškou? - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Jak pečovat o pleť pod rouškou?

Jak pečovat o pleť pod rouškou?

Krása
zveřejněno 24.04. 2020
Adela Kožinová ADELA KOŽINOVÁ, redaktor
1398x
3 minuty čtení

Nejen změna počasí a ostré sluneční paprsky naší pleti toto jaro dávají zabrat. Především nošení roušek může být pro pokožku poměrně náročné a proto je, nyní, důležitější než kdy dřív, o ni s láskou pečovat. Co byste tedy měli v péči změnit a dodržovat? 

Jedno je jasné, čím víc roušky nosíte, tím větší záhul pro vaši pokožku to je. A protože nechceme být jenom negativní, pozitivní je rozhodně to, že chrání nejen před možnou nákazou, ale třeba i před zmiňovanými slunečními paprsky, které umí být na jaře obzvlášť ostré. Čímž se dostávám k prvnímu důležitému bodu.

1. UV ochrana je důležitá i s rouškou

Tomu, že letos budeme mít všichni opálené jen poloviny obličejů jsme se ze začátku spíš smáli, ale pravda je taková, že od toho moc daleko nejsme. Proto doporučuju před odchodem ven použít UV ochranu, zejména na čelo a nos, které jsou sluníčku vystaveny nejvíc a z obličeje jsou většinou spálené jako první. Zabráníte tak nejen předčasnému stárnutí kůže, ale i tvorbě pigmentových skvrn (které se umí vytvářet na místech, kde byla kůže nějakým způsobem narušená, případně k nim stačí mít pouze sklony).

2. Hustější krémy a oleje nechejte na večer 

Pokud víte, že přes den budete muset chodit s rouškou, ráno raději sáhněte místo po oleji nebo hutném krému po gelové textuře. Osobně používám tento regenerační gel, který se do pleti okamžitě vsákne a neriskuju tak, že by od něj rouška nějak navlhla, nebo se do ní vsákl. (Protože vlhká rouška, znmená mnohem míň nefunkční rouška).

3. Pořádná péče o pleť 

Pokud nejste zrovna milovník péče o pleť, zkuste alespoň v těchto náročných měsících přidat do klasické rutiny něco navíc. Skvěle vám poslouží masky, ale hlavně ty hydratační. Peelingy naopak trošku omezte, aby kůže nebyla narušená a náchylnější ke znežištění. A jako poslední věc, čistěte. Osobně miluju tento mýdlový fondant s černým uhlím, který je super i na aknózní pleť. 
PS: Pokud používáte bavlněné tamponky a objevilo se vám akné, doporučujeme je alespoň na čas vyměnit za jednorázové z BIO bavlny, u kterých tolik nehrozí množení bakterií. 

TIP: Máte přístup k čerstvým bylinkám? Zkuste si na pleť doma vytvořit odvar. Ten vytvoříte tak, že v menším hrnečku zalijete lžíci bylinky horkou vodou a necháte cca 25 minut luhovat. Skvěle funguje měsíček lékařský (zklidnění podrážděné pleti), květ černého bezu (výborný pro dezinfekci pleti s akné), lístky zeleného čaje (zklidňuje a dezinfikuje, lehce pleť stahuje), mateřídouška (vhodná pro prokrvení pokožky), nebo třeba listy jahodníku (pro mastnou a smíšenou pleť). Odvarem pak můžete čistit pleť stejně jako pomocí klasického tonika.  

4. Nezapomínat na péči o roušku

Jeden z nejdůležitějších bodů. Je nám jasné, že to slyšíte ze všech stran, ale roušky byste měli opravdu střídat jak kvůli nákaze, tak kvůli vaší pleti. Pokud trpíte na akné, určitě víte, že se doporučuje často měnit povlečení polštáře, je to proto, aby pleť nepřicházela do kontaktu s odumřelými částečkami a nepořádkem, který se na něj dostal, stejně je to i s rouškami. Perte je, pokud možno, v pracím prostředku pro citlivou pokožku a střídejte je co nejvíc. A taky v tomto případě úplně neplatí rouškový minimalismus. Doporučujeme mít doma alespoň 3 a ty střídat, je to potom všechno jednodudšší. 

Věřím, že roušková móda a celé toto náročné období brzy skončí a naše pleť bude moci znovu zhluboka dýchat čerstvý vzduch, tak jako my. Zatím všem přeji hlavně hodně zdraví.
Vaše Adela 

Adela Kožinová

Adela Kožinová

Redaktor

Více článků

Jsem máma nádherné holčičky, která se mi narodila, když mi bylo skvělých 19 let. Původně to vypadalo jako nejhorší věk pro dítě, postupem času se ale ukázalo, že lepší načasování být nemohlo. Taky jsem studentka, studuji religionistiku na Masarykově univerzitě v Brně. Několik let se také řadím mezi vegetariány, jsem totiž milovník zvířat, milovník všeho živého...

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat