Menu

Pod lupou: Nová chytrá láhev Equa - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Pod lupou: Nová chytrá láhev Equa

Pod lupou: Nová chytrá láhev Equa

Recenze
zveřejněno 27.02. 2020
Adela Kožinová ADELA KOŽINOVÁ, redaktor
2824x
3 minuty čtení

Když se nám v kanceláři objevily první kousky nových smart láhví, zajásala jsem. Vůbec se nedivím, že se za prvních pár dnů všechny vyprodaly, jsou to totiž super designové kousky a podle všeho toho umí hodně. Okamžitě jsem se proto jedné ujala, stáhla aplikaci a pustila se do testování. 

Proč si teda vlastně Smart Equa láhev pořídit? 

Naprosto ideální je láhev pro ty, co prostě a dobře nejsou schopní dodržovat pitný režim. Takové jako chronické nepíče, co si třeba až odpoledne uvědomí, že od rána vypili maximálně hlt vody z kohoutku po čištění zubů. Ale taky pro ty, co milují moderní technologie a krásné, stylové věci. No a nad tím přemýšlím, nemusíte být asi ani nepíč, ani milovník podobných novinek, protože od té doby co z ní piju já, v mém okolí jsou z ní všichni ohromení a kupují láhve třeba i jako děti (pro které je to samozřejmě super frajeřina).


Láhev na sobě má zlaté detaily a víčko se skutečným mramorem.

Co všechno umí? 

Upozorňuje na to, že byste měli pít- nejdůležitější a pro mě naprosto přelomová věc. Zkoušela jsem aplikace čistě na telefonu, budíky, nefungovalo to. Jak často a od kdy do kdy během dne bude upozorňovat, si sami můžete určit. A jak upozorňuje? Světlem! Na spodu láhve je 'víčko', ve kterém je schované světýlko a zřejmě nějaký čip, který zaznamenává pohyby láhve (napití, poklepání, doplnění vody). Taky počítá, kolik toho denně vypijete a všechno zaznamenává do aplikace. A nemyslí pouze na váš pitný režim, ale třeba i na vaši psychickou pohodu. Možná víte, jak může jedno dechové cvičení uolnit celé tělo i mysl. Osobně doporučuju, pokud jste na tom podobně jako já a jste často ve stresu, tak nikdy nezapomeňte dýchat, hluboce a co nejvíc klidně. A můžete dýchat klidně s Equou! V aplikaci stačí zapnout 30 sekundové dechové cvičení a dýchat společně se změnou světelné intenzity láhve. 

Jak láhev aktivujete a připojíte k aplikaci?

Naprosto jednoduše. Pro stáhnutí na Android klikněte sem a pro iPhone zase sem. Aplikaci nainstalujete během pár sekund a stačí vyplnit základní informace- jméno, pohlaví, rok narození, výšku, váhu, vaši aktivitu během dne (neaktivní, aktivní, hodně aktivní). Dle zadaných informací vám appka vypočítá, kolik byste měli během dne vypít vody a to se stane vaším každodenním cílem. Cíl ale můžete měnit, když bude třeba horký letní den, v aplikaci stačí kliknout na ikonu sluníčka, což automaticky vypočítá vyšší potřebu tekutin, stejně jako když klinete na panáčka v pohybu, to zase znamená, že daný den máte větší aktivitu a jdete se třeba zničit do fitka.

Připojení dané láhve k aplikaci v telefonu je taky super rychlé a jednoduché. Aplikace vás naviguje krok po kroku, stačí mít jen zapnutý Bluetooth a láhev připojit a odpojit pomocí dobíjecího kabelu (který k láhvi dostanete) do elektřiny. 

A jaké má láhev plusy a mínusy?

+ krásný minimalistický design ve třech barvách (bílá, růžová a černá)
+ 'prstýnek' pro snadnější nošení
+ dvojitá nerezová stěna, tudíž ledová voda zůstane opravdu ledová (to já miluju, žádná pokojová teplota, přestože to je zdravější, haha) a teplá zase teplá několik hodin 
+ výdrž nabití - A to mě opravdu překvapilo. Nemusím ji nabíjet ani po pěti dnech používání!
+ velice jednoduché ovládání pomocí appky i bez ní

- vyšší cena (ovšem za to co to umí adekvátní) 
- nevydává zvuky a nevibruje - Tzn. že pokud chcete, aby vás upozorňovala na dodržování pitného režimu, měli byste ji mít na očích. Světýlko je každopádně poměrně silné, takže si jej 100% všimnete i za denního světla.


Adela Kožinová

Adela Kožinová

Redaktor

Více článků

Jsem máma nádherné holčičky, která se mi narodila, když mi bylo skvělých 19 let. Původně to vypadalo jako nejhorší věk pro dítě, postupem času se ale ukázalo, že lepší načasování být nemohlo. Taky jsem studentka, studuji religionistiku na Masarykově univerzitě v Brně. Několik let se také řadím mezi vegetariány, jsem totiž milovník zvířat, milovník všeho živého...

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat