Menu

Poctivé domácí sirupy a drinky, které si letos zamilujete - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Poctivé domácí sirupy a drinky, které si letos zamilujete

Poctivé domácí sirupy a drinky, které si letos zamilujete

Volný čas
zveřejněno 25.05. 2021
Adela Kožinová ADELA KOŽINOVÁ, redaktor
1637x
3 minuty čtení

Blíží se léto a my máme takový pocit, že i toto bude nejvíc hlavně o domácích grilovačkách a posezeních na zahradě nebo terase s přáteli. Pro všechny tyto dýchánky, nebo klidně i pikniky, jsme se rozhodli rozšířit naši nabídku sirupů, mňam... O značku Oliví. A tak jsme nečekali ani chvíli a zkusili z nich vytvořit pár letních drinků... Některé vás možná překvapí!  

Voda jako základ 

Asi všechny limonády mají základ ve vodě. Spousta z nich v té bublinkové, ale já osobně mám pocit, že to vůbec není potřeba. Někde jsem četla, že bublinková voda dokonce kazí zuby víc než ta slazená a od té doby se jich vyvaruji. Proto doma ani nemáme žádný soda stream a kupovaná balená voda je prostě NO-GO věc. I samotné vodě ale přesto věnuji pozornost a připravím si ji tak, že ji očistím od různých nežádoucích látek, bakterií a toxinů pomocí šungitu (speciální kámen pro očistu vody, jestli neznáte, mrkněte). Jakmile je voda čistá, voilá, můžu jít na limošky. 

Okurková limonáda s květinovým ledem 

je na ni potřeba:

- okurkový sirup 
- okurka, čerstvá máta, limetka
- voda, led 

Okurková limonáda je neuvěřitelně osvěžující. A stačí na ni opravdu málo. Voda, od oka okurkového sirupu a pro větší svěžest přidávám pár kapek limetky a mátové lístky. Na konec dávám led a ne ledajaký! Pokud doma máte na balkoně nebo za oknem macešky, máte vyhráno. Věděli jste, že jsou jedlé? 

TIP: Macešky přidejte do ledovače a nechejte ztuhnout do kostek ledu, každý letní drink nebo limonáda s tímto květinovým ledem získá naprosto dokonalý vzhled a uvidíte, že nejednu návštěvu tím hodně překvapíte. 

Levandulové mojito 

Mojito je klasika. A může být na různé způsoby. Jahodové, nebo třeba levandulové? Já jdu do té levandule!

je na něj potřeba: 

- limetka, čerstvá máta, příp. i levandule na ozdobení 
- levandulový sirup
- voda (pokud budete volit alko, tak tady je asi lepší bublinková)
- drcený led
- bílý rum 
- třtinový cukr

Pokud nevíte jak na drcený led, mně třeba pomáhá klasický hmoždíř. Smíchejte všechno podle chuti dohromady a limetku i mátu nezapomeňte ve sklenici pořádně zamačkat, aby se povolily chutě. Pokud chcete alko, přidejte i bílý rum. No a třinový cukr za mě není potřeba v případě, že děláte mojito nealkoholické.

Osvěžující borůvka s mátou 

 na tuhle dobrotu budete potřebovat: 

- čerstvé borůvky
- mátový sirup 
- vodu
- led 

Postup je naprosto jednoduchý. Do vody nasypte borůvky a přilijte trošku mátového sirupu a mixujte třeba tyčovým mixérem. Všeho můžete postupně přidat podle chuti... no a čím víc borůvek, tím sytější barva a samozřejmě i hustější drink. Vzniklou směs potom doporučuji přelít do sklenice přes sítko, aby se při pití nezasekávalo tolik tmavých kousků mezi zubama... (pokud ale budete pít doma sami, sítko není potřeba). Nakonec můžete přidat led, drcený led, no a na ozdobení vypadá skvěle lístek máty. Stejně jako mojito se i tato mňamka dá udělat alkoholická a myslím, že by s tím šla dobře třeba i vodka.

Mňam, mňam... tady platí jedno jediné pravidlo - čím odvážnější, tím lepší. Zkoušejte kombinovat ovoce, sirupy, i různé bylinky. V nabídce od Oliví máme třeba i meduňku, zázvor, rakytník, i pampelišku. Tak s chutí do toho a nezapomeňte označit náš profil @folly.cz. Rádi vaše recepty přesdílíme a vzájemně se budeme inspirovat. 

Adela Kožinová

Adela Kožinová

Redaktor

Více článků

Jsem máma nádherné holčičky, která se mi narodila, když mi bylo skvělých 19 let. Původně to vypadalo jako nejhorší věk pro dítě, postupem času se ale ukázalo, že lepší načasování být nemohlo. Taky jsem studentka, studuji religionistiku na Masarykově univerzitě v Brně. Několik let se také řadím mezi vegetariány, jsem totiž milovník zvířat, milovník všeho živého...

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat