Menu

Recept | Chutná a zdravá Matcha zmrzlina - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Recept | Chutná a zdravá Matcha zmrzlina

Recept | Chutná a zdravá Matcha zmrzlina

Volný čas
zveřejněno 22.07. 2019
Natalie Čurkotová NATALIE ČURKOTOVÁ, redaktor
1417x
1 minuta čtení

O zázračném zeleném prášku jménem Matcha jste už možná slyšeli. Jedná se o 100 % japonský zelený čaj nabitý antioxidanty, který je rozemletý na jemný prášek. Matcha má blahodárné účinky na celý náš organismus a zároveň nás povzbudí a dodá energii.

Oproti běžnému zelenému čaji obsahuje Matcha mnohonásobně víc antioxidantů, jelikož se jedná o usušený a rozemletý samotný čajový lístek, který při výrobě neprochází fermentací. V porovnání s kávou je matcha vhodnější volbou z hlediska obsahu významných látek a nárůst energie je postupný s dlouhodobějším účinkem.

Využití čaje Matcha je velmi rozmanité a kromě teplého i ledového čaje nebo Matcha latté, jej můžete použít i na pečení, do smoothie nebo na domácí zmrzlinu, která takto v létě přijde vždy vhod, a navíc do těla dostanete spoustu potřebných látek.

Domácí zmrzlina je díky banánům přirozeně sladká a kvalitní zakysaná smetana jí dodá krémovou strukturu a plnou chuť. A navíc je hotová za pár minut, tak si takové zelené letní osvěžení zkuste udělat i doma!

Matcha zmrzlina

Na 2 porce budeme potřebovat:

  • 10 g Matcha čaje
  • 2 mražené zralé banány
  • 200 ml zakysané smetany (s vyšším obsahem tuku)

Postup:

  1. Alespoň den předem si připravíme banány, které nakrájíme do krabičky nebo sáčku a necháme zmrazit.
  2. Následně vložíme všechny suroviny do mixéru a rozmixujeme do krémové konzistence. Mixujeme na nižší výkon a kontrolujeme, aby směs byla stále dostatečně hustá.
  3. Jakmile máme zmrzlinu v ideální konzistenci, naservírujeme ji do misek nebo vložíme do mrazáku a necháme dál zmrazit do tužší konzistence.

Zmrzlina je ihned po rozmixování krásně krémová a v kombinaci s Matchou vzniká naprosto speciální chuť, kterou si okamžitě zamilujete.

Dobrou chuť přeje Natalie    

Natalie Čurkotová

Natalie Čurkotová

Redaktor

Více článků

Milovnice jídla a zdravého životního stylu, protože zdraví máme jen jedno a je třeba si ho hýčkat! Mezi její největší zálibu patří vaření, potažmo celkový průběh přípravy jídla od otevření lednice po poslední sousto. Jejím dalším koníčkem je focení – jídla. Ne nadarmo se říká, že jíst se musí také očima.

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat