Menu

5 návyků, které podpoří vaši imunitu - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

5 návyků, které podpoří vaši imunitu

5 návyků, které podpoří vaši imunitu

Fit
zveřejněno 14.12. 2023
Adela Kožinová ADELA KOŽINOVÁ, redaktor
448x
3 minuty čtení

Možná jste si s příchodem nového roku dali předsevzetí, že se o sebe budete více starat. Pokud ano, je to to nejlepší rozhodnutí, opravdu. Dnes pro vás proto mám pár jednoduchých návyků, které když postupně zavedete do svého života, mohou vám nejen podpořit imunitu, ale i dodat více pohody a spokojenosti. Protože víte jak to je... ve zdravém těle zdravý duch. 

1. Už se konečně naučte dostatečně pít

Vodu a bylinné čaje! 100 % do své denní rutiny přidejte dostatečný pitný režim. Díky správné hydrataci totiž bude nejen lépe fungovat vaše tělo, ale dostatek tekutin také podporuje trávení, odvádí z těla toxiny, ale také díky správnému pitnému režimu vypadá celkově vaše pleť lépe, může podpořit hubnutí a koncentraci a duševní pohodu. Nikdy nezapomenu na to, jak mi jeden kamarád řekl, že když nebudu dostatečně pít, scvrkne se mi mozek. No to přece nikdo nechceme, že...
Článek s tipy, jak na pravidelný pitný režim, najdete tady.

2. Spánek léčí (nejen při nemoci)

Ruku v ruce s pitným režimem jde spánek. Čím jsem starší, tím víc rozumím tomu, proč moje maminka chodí vždy spát brzy. Nic na světě vám nedodá tolik energie, jako kvalitní spánek. Tělo i mozek při něm regeneruje, podporuje funkci imunitního systému, zlepšuje kognitivní funkce (pamět, koncentraci a rozhodování), zlepšuje náladu. Doporučuji podívat se na něco o spánkové hygieně, což je soubor návyků, které vám mohou vylepšit nejen usínání, ale i celkovou kvalitu spánku. Mezi základy spánkové hygieny patří třeba pravidelný spánkový režim, příprava na spánek, správné večerní osvětlení, atd.

TIP NA PRODUKT: WeCare About your Sleep je unikátní receptura, která komplexně a na všech úrovních pomáhá s kvalitním spánkem a usnadňuje usínání! Najdete tady. 

3. Pohyb

A stačí tak jednoduchá věc, jako je chůze. Je to jedna z nejlepších možných fyzických aktivit, protože nijak extrémně nezatěžuje ani klouby, ani jinou jednu část těla. Choďte kam můžete, kdy můžete a vynechejte třeba pár zastávek tramvají. Budete na čerstvém vzduchu (připomínám, že není špatné počasí, pouze špatný oděv) a opravdu i tak jednoduchá činnost jako je chůze dokáže zlepšit vaši fyzickou kondici, ovlivnit hmotnost (také časté předsevzetí), posílí imunitu, ale i zlepšit náladu (endorfiny, endorfiny!). 

4. Dejte tělu, co mu chybí

Že je vyvážená strava základ všeho víme. Pokud ale doplňujete vitamíny a nepozorujete rozdíly, víte, co vám skutečně chybí? V rámci prevence u svého lékaře si můžete nechat udělat krevní testy, ze kterých můžete zjistit, zda máte například dostatek železa, atd. Pokud by chtěl někdo z vás jít více do hloubky, nebo měl dlouhodobé zdravotní problémy, můžete si zaplatit, nebo požádat o rozšířenější krevní testy. Na základě výsledků potom můžete zařadit více daných potravin, nebo kvalitních výživových doplňků

5. Zdravý mikrobiom

Hodně zajímavá jsou probiotika, která mohou podpořit váš mikrobiom. Většina z nás po nich sahá například při antibiotické léčbě, ale pokud nemáte ve stravě dostatek vlákniny, potravin bohatých na živé kultury (kefíry, kvašené zelí, fermentovanou zeleninu,...), ovoce a zeleniny, zkuste probiotika v kapslích. Zdravá střevní mikroflóra může opět podporovat imunitu, ale hlavně také vstřebávání živin a celkový stav našeho těla. 

Adela Kožinová

Adela Kožinová

Redaktor

Více článků

Jsem máma nádherné holčičky, která se mi narodila, když mi bylo skvělých 19 let. Původně to vypadalo jako nejhorší věk pro dítě, postupem času se ale ukázalo, že lepší načasování být nemohlo. Taky jsem studentka, studuji religionistiku na Masarykově univerzitě v Brně. Několik let se také řadím mezi vegetariány, jsem totiž milovník zvířat, milovník všeho živého...

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat