Menu

5 tipů, jak oživit vlasy po létě - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

5 tipů, jak oživit vlasy po létě

5 tipů, jak oživit vlasy po létě

Krása
zveřejněno 08.08. 2023
Host HOST, expert
670x
3 minuty čtení

Achh léto je boží – vlny, písek a moře. Ale po tom všem potápění ve slané vodě a opalování na slunci mohou vlasy vypadat jako po bláznivé párty. Pokud je to i váš případ, tak vítejte v klubu. Naštěstí jsem už stihla objevit tipy, díky kterým budou vaše vlasy vypadat ještě lépe než před dovolenou. Znáte je všechny? 

1. Používejte přírodní a kvalitní produkty
Přidané silikony ve většině ostatních přípravcích sice na chvíli vykouzlí požadovaný efekt, ale rozhodně vlasům po létě způsobí více škody než užitku. V některých profesionálních přípravcích se sice nachází „kvalitní“ silikony rozpustné ve vodě, ale většina drogerkových vlasových produktů obsahuje „špatné“ silikony, které vlas jen obalí a za nějaký čas zatíží.

TIP: Složení produktů si snadno můžete ověřit v aplikaci Wewell.

2. Krásné vlasy = zdravá pokožka hlavy
Bohužel její stav není vždy na první pohled zřetelný. Ale věřte, že vlivem letních radovánek, které jdou ruku v ruce i s používáním stylingových přípravků, dostává pokožka zabrat. 

Pro její očistu použijte vlasový peeling. Mně se nejvíce osvědčil od značky Alkemilla. To proto, že podporuje i zdravý růst vlasů a zmírňuje jejich vypadávání. 

Scrub používejte pravidelně 2× za 14 dní a nanášejte ho až po umytí vlasů šamponem. Během aplikace masírujte pokožku jemnými pohyby (nedřete pokožku, ale stačí opravdu jemně). Již za pár tý(dnů) si můžete všimnout, že vlasy budou lesklejší a rychleji porostou. 

TIP: Vlasy umývejte vlažnou vodu. Horká voda by vlasovou pokožku ještě více podráždila a úplně studená z nich zase nesmyje všechny nečistoty. 

3. Hydratace je základ
Jakmile máte zdravou pokožku hlavy, je ideální čas na dodání proteinu. Nebojte, nepletu si to se cvičením. Mám na mysli protein ve vašich vlasech, který se vlivem slunečního záření vytrácí. Tato ztráta proteinu může vlasy poškodit podobně jako použití zesvětlovače. Představit si to můžete i na příkladu. Stejně jako vy po celém dni na slunci potřebujete pít, tak i vlasům musíte dodat hydrataci. 

Kompletní koktejl plný živin představuje regenerační maska Unique Beauty. Ta zanechává vlasy hebké jako kašmír. Jedinečnou složkou je bio syrovátka, která je zdrojem bílkovin, vitamínů B, C a E, minerálů a lipidů.

4. Poslední záchrana
Pokud vám slunce vlasy opravdu hodně vysušilo, podpoříte hydratační efekt i dodatečnou péčí. Osobně jsem velmi spokojená se sérem Unique Beauty, které obsahuje hyaluronát sodný. Ten má menší molekulovou hmotnost než kyselina hyaluronová, což mu umožňuje proniknout do epidermis ještě hlouběji. Po jeho aplikaci mám vlasy krásně vyhlazené a pozoruji, že se méně lámou. 

Sérum zařaďte až na samý konec vaší péče o vlasy (po použití šamponu, peelingu, masky a kondicionéru). Vlasy jemně osušte ručníkem a následně naneste. Od konečků až po kořínky.

5. Jak na roztřepené konečky?
Uchopte nůžky a jděte na to (nebo to samozřejmě v lepším případě nechejte na kadeřníkovi, který má profesionální nůžky, které konec vlasu po ustříhnutí nenechají otevřené, ale zacelené). Anebo také zkuste vlasový olej, který je díky vitamínu F a jojobovému oleji pomůže zacelit i bez nutnosti okamžitého stříhání. 

Tento produkt je nejlepší aplikovat do suchých vlasů. Ale mějte na paměti, že nějakou dobu potrvá, než se vsákne. Zejména pokud máte jemné vlasy. Proto vám doporučuji, používat ho jako speciální kúru. Před plánovaným mytím vlasy olejíčkem potřete a nechte ho působit alespoň 30 minut.

TIP: Věděli jste, že poškození vlasů vlivem chlóru/soli lze alespoň trochu předejít? Před vstupem do bazénu/moře si je namočte pod sprchou.

V neposlední řadě nezapomínejte na to, že i vlasy potřebují lásku. Odmění vás za ni svým půvabným vzhledem. A pokud jste dnešní článek dočetli až sem, budeme rádi, když se s námi (třeba na Instagramu) podělíte o triky, které se osvědčily vám.  

 

Host

Host

Expert

Více článků

Čas od času nám na náš blog přispěje někdo zvenčí. Hlavně ze dvou důvodů. Hosté nabízejí další pestré pohledy a názory na tradiční témata. Druhou výhodou hostujících redaktorů je odbornost. Ačkoliv se snažíme věcem rozumět v principu a do hloubky, nikdy nebudeme specialisté na vše. Zkušenost a znalost experta z oboru je i pro nás základem pro správná rozhodnutí. Jméno hostujícího autora naleznete vždy v patičce článku.

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat