Menu

Nejlepší opalovací krém? Ten, který používáte denně! - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Nejlepší opalovací krém? Ten, který používáte denně!

Nejlepší opalovací krém? Ten, který používáte denně!

Krása
zveřejněno 07.06. 2023
Host HOST, expert
865x
3 minuty čtení

„SPF každý den!“ Nepochybuju o tom, že tohle jste slyšeli už tisíckrát a o důležitosti opalovacích krémů toho bylo napsáno tolik, že by to vydalo na jedno oddělení knihovny. Nebojte se, nebudu vám zdůrazňovat, že krém s SPF faktorem by měl být nezbytnou součástí vaší denní rutiny stejně jako čištění zubů nebo česání vlasů. Fajn, tak budu... :)

Kromě toho, že sluneční záření je hlavním strůjcem rizika rakoviny kůže, ničí v pleti kolagen, způsobuje vrásky, pigmentové skvrny a snižuje její pružnost. Používat krémy s vysokým ochranným faktorem je dnes už samozřejmostí, a proto si můžeme dovolit být ve výběru nároční. Zapomeňte na lepkavé, mastné a póry ucpávající SPF krémy, které znali naši rodiče. Dnešní moderní doba přeje moderním technologiím a produktům, které chrání před sluncem, ale také slunečními alergiemi, tónují, zmatňují a vyživují sluncem namáhanou pokožku. Navíc mnoho z nich obsahuje i řadu přírodních složek, takže dokonale zapadnou do vaší „clean beauty“ rutiny. 

Jaký opalovací krém vybrat na dovolenou?

Můžete mě ve výběru opalovacích krémů pro sebe i pro mou rodinu označit jako urputnou, ale já bych spíš napsala náročnou. Za poslední roky jsem vyzkoušela opravdu nepřeberné množství tradičních komerčních značek i mnoho těch speciálních „niche“. Některé mě bavily více, jiné méně, ale to je naprosto normální, protože každá pleť vyžaduje něco jiného. Důležité je vybrat takový, který bude dělat dobře právě vaší pokožce. Upřímně testování nových produktů naprosto miluji. Je v tom vždy tolik očekávání, jestli zrovna ten či onen přípravek bude „ten pravý“. Proto, když přišla od Folly výzva, prozkoumat jejich portfolio přírodních opalovacích krémů a my zrovna odlétali na dovolenou na naše milované Lanzarote, neváhala jsem ani minutku. A co jsem zjistila? Jen čtěte dál…

Nejlepší opalovací krémy pro celou rodinu

Alkemilla Eco Bio Cosmetics
Moje první volba u Folly padla na značku Alkemilla, která si mou pozornost zasloužila díky tomu, že se v jejich produktech snoubí špičkové kosmetické technologie a vzácná moudrost přírody. Mimochodem název značky je odvozen z arabského „akemelych - alchymie“ a zároveň vychází i z italského názvu rostliny Alchemilla, nebo-li česky kontryhel. Konec zpravodajského okénka :) Důležité, co o této značce a jejich opalovacích krémech musíte vědět vy je, že je prostě báječná! My jsme si s sebou na dovolenou na ostrov Lanzarote vzali opalovací mléko ve spreji pro miminka a děti SPF 50 a opalovací mléko ve spreji SPF 50 pro dospělé. Oboje jsou voděodolné produkty pro bezpečný pobyt na slunci s vysokou ochranou

Proč jsme si je oblíbila:
Všichni to dobře známe: namazat dítě krémem mnohdy může připomínat spíš krocení tasmánského čerta nebo snažení se ulovit velrybu na žížalu. O to víc jsem ocenila, že oba opalovací krémy ve spreji se dokonale a velice snadno roztírají, nezanechávají bílý film a stírají tak zažitou představu, že přírodní složení opalovacích krémů je v tomto ohledu složité. Naopak! Oba krémy nejen chrání pokožku před UVA a UVB zářením, ale navíc o ni i díky aloe vera pečují. Olej Monoi dodává pak obou produktům jemnou, ale nijak vtíravou vůni. A co oceníte jako žena nejvíc? Oba produkty obsahují výtažky z heny a mrkve, které napomáhají zlatému opálení. Celkové složení je navíc šetrné vůči životnímu prostředí a oceánům.

Officina Naturae
… neboli „Zelení hrdinové“! Tahle značka pochází z Rimini a na trhu působí více jak 20 let. Přesto na začátku tato firma vznikla doslova v garáži, kdy během jedné bezesné noci majitel „vynalezl“ kyselinu citrónovou a její vícero možností použití v domácnosti. Řada Solara se vyrábí výhradně z italských surovin jako je například Brassica a olivový olej. Snadno dosažitelné suroviny s krátkou vzdáleností dovozu, jejichž kultivace, zpracování a přeprava mají malý dopad na životní prostředí a stálá snaha snižování množství odpadu, spolu s „ekodesignem“ ji vynesla na European Design Institute ve Florencii místo v síni slávy. S námi na Lanzarote tentokrát vycestoval opalovací krém Officina Naturae SPF 30, opalovací krém Officina Naturae SPF 50 pro děti a opalovací krém na obličej Officina Naturae SPF 50 s anti-age účinky (poznámka pod čarou: tohle je vážně pecka, ale o tom za chvilku… :)

Proč jsme si je oblíbila:
Možná si o mě budete hned na úvod myslet, že jsem povrchní, ale ten design je prostě skvělý (ahoj instagramová bublino :) !) A přestože jsem měla ze začátku strach, jestli tento druh aplikace bude také praktický, po pár dnech jsem zjistila, že mně balení v hliníkové tubě vlastně ohromně vyhovuje. Uznávám, že pro děti je asi praktičtější balení ve spreji, ale zkuste tomu dát šanci. Krému vymáčknete pohodlně z tuby tolik, kolik potřebujete a teplem vaší kůže se velice snadno rozetře do neviditelna. Opalovací krémy s minerálními filtry of Officina Naturae mají certifikovaný vysoký faktor, který je testován na ochranu pokožky před UVA a UVB paprsky. Minerální filtry fungují tak, že na pokožce vytvoří jemnou vrstvu, a tím od ní odráží sluneční záření. Produkty ale zároveň obsahují extrakty z mrkve, která má antioxidační vlastnosti a stimuluje opálení, extrakt z Cassia Alata, jež posiluje přirozenou ochrannou bariéru pokožky nebo šťávu z vinné révy, která zvyšuje její pružnost a hydrataci. Za sebe mohu napsat, že pokud chcete dát značce Officina Naturae šanci a vyzkoušet jen jeden jediný produkt, vsaďte na opalovací krém na obličej s anti-age účinky SPF 50. Ten je naprosto dokonalý! Chrání totiž před tvorbou pigmentových skvrn a díky kyselině hyaluronové hloubkově hydratuje a pomáhá udržet v pokožce vláhu, což se vám pod tropickým letním sluncem víc než hodí! 

Můj extra tip na závěr:
Jak už jsem napsala na začátku… Nosit SPF už dávno není jen výsadou našich dovolených a mělo by se stát součástí vaší běžné denní kosmetické rutiny. Krém, který vám teď chci doporučit používám já každý den už déle než 5 měsíců (a teprve minulý týden jsem objednala nové balení). Píši to tady proto, abyste si dovedli představit, že i v tak opticky malém balení najdete anti-age poklad na tak dlouhou dobu (a to já ho na tvář používám v dostatečném množství na délku dvou prstů). Seznamte se s anti-age DNA Protect opalovacím krémem od Annemarie Börling. Můj svatý grál! Jeho textura mi naprosto vyhovuje a perfektně „funguje“ i s použitím make-upu. Pleť tváře nezanechává mastnou, neucpává póry, ale naopak se okamžitě vstřebává a samozřejmě chrání. Komplex neutralizuje kyslíkové radikály tvořené díky UV záření, chrání buňky proti oxidačnímu tlaku, pomáhá napravit DNA buňky, čímž minimalizuje poškození buněk a tvorbu pigmentace. Navíc obsažené rostlinné ingredience jako Vitamin E a extrakty z řas Kombu posilují odolnost kůže a sebeobnovu. Za sebe mohu napsat, že tento krém si zaslouží dostat od vás šanci! A případné oslavné děkovací dopisy neváhejte posílat podle libosti :)

 

Host

Host

Expert

Více článků

Čas od času nám na náš blog přispěje někdo zvenčí. Hlavně ze dvou důvodů. Hosté nabízejí další pestré pohledy a názory na tradiční témata. Druhou výhodou hostujících redaktorů je odbornost. Ačkoliv se snažíme věcem rozumět v principu a do hloubky, nikdy nebudeme specialisté na vše. Zkušenost a znalost experta z oboru je i pro nás základem pro správná rozhodnutí. Jméno hostujícího autora naleznete vždy v patičce článku.

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat