Menu

Proč používat séra & novinka Purity Vision - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Proč používat séra & novinka Purity Vision

Proč používat séra & novinka Purity Vision

Krása
zveřejněno 05.10. 2023
Adela Kožinová ADELA KOŽINOVÁ, redaktor
562x
2 minuty čtení

Pokud ve své kosmetické rutině ještě nemáte pleťová séra, zpozorněte. Je to nejlepší způsob, jak dodat pleti co nejvíce vitamínů a potřebných látek, protože obsahují koncentrovanější složení, než třeba klasické pleťové krémy. Jaké sérum vybrat, jak a kdy jej správně používat a něco o novince od Purity Vision si řekneme v dnešním článku.

Co je to vlastně pleťové sérum? 
Sérum je produkt s vysokou koncentrací účinných látek (jakých, záleží na tom, jaké sérum vyberete). Důležité ale je, že vaši pleť dokáže naboostovat tak jako možná žádný jiný produkt z vaší pečující rutiny. Může mít gelovou, olejovou, nebo vodovou texturu a můžete je používat ráno, večer, nebo často v obou případech, pokud to vaše pokožka potřebuje. Já ráda kombinuji různá séra a používám je vždy dvakrát denně.

Pro to, aby sérum správně fungovalo, je potřeba postupovat správně. 
Před použitím séra mějte vždy čistou a tonizovanou pleť (a čistá pleť není jen omytá vodou). Večer si čistíme pleť asi všichni, je potřeba odlíčit make-up (důkladně, nejen micelární vodou, ale třeba olejovým odličovačem), dočistit od potu, smogu a dalších nečistot. Po vyčištění pleť ještě tonizujeme. I ráno je ale potřeba vždy pokožku vyčistit a odstranit pot, kožní maz, i nečistoty, tonizovat a po tonizaci přichází na řadu sérum, následně oční krém a nakonec pleťový krém, nebo pleťový olej. Séra mají většinou velmi velhou texturu, která se do pokožky okamžitě vsákne, takže stačí před nanášením krému jen chvilku počkat. Většinu hydratačních a rozjasňujících sér můžete používat ráno i večer, pouze pokud by se jednalo např. vyloženě třeba o večerní sérum s retinolem, nechejte použití pouze na večer.

Jaké sérum vybrat?
Osobně mám moc ráda hydratační a rozjasňující. S kyselinou hyaluronovou, ty bych mohla používat pořád! A séra s obsahem vitamínu C jsou perfektní pro ranní použití, kdy chcete, aby pleť pořádně zářila. Ráda bych vám ale představila i novinky od Purity Vision, protože jejich vitamínová séra stojí za zmínku!

Nová vitamínová séra Purity Vision
Jsou boží! Možná od nich už znáte séra z růžové nebo levandulové řady, ale ty co přidali nyní, jsou mňam! Jedná se o Power Serum, které je vhodné, pokud máte ucpané póry, nadměrně se mastící a podrážděnou problematickou pleť. Dále Hydro2 Serum, které obsahuje dva druhy kyseliny hyaluronové (což je úžasný nosič hydratace), menší molekuly pronikají hlouběji do pokožky a ty větší zůstávají ve vyšších vrstvách kůže, tohle sérum bych doporučila pro kohokoli. Retinol Serum je spíše pro náročnější a pro ty, co chtějí začít redukovat doteky věku... pomáhá redukovat jemné vrásky, navrací pleti pružnost a pevnost - pozor, jedná se o noční sérum. Niacinamide Serum je vhodné, pokud trpíte na pigmentové skvrny, nebo máte jizvičky po akné. A poslední, Vitamin C Serum pro milovníky zářivé pleti. Stejně jako předchozí sérum pomáhá redukovat pigmentové skvrny, ale za mě je největší benefit opravdu ta zářivá pleť. 

Všechny naše séra najdete tady. A pokud stále zvažujete, jestli je ve své péči potřebujete, zkuste jim dát šanci. Pleť si, obzvlášť teď na podzim a při změně počasí, zaslouží trošku extra péče a sérum je pro to skvělou volbou. Tak ať vám sedí! 

Adela Kožinová

Adela Kožinová

Redaktor

Více článků

Jsem máma nádherné holčičky, která se mi narodila, když mi bylo skvělých 19 let. Původně to vypadalo jako nejhorší věk pro dítě, postupem času se ale ukázalo, že lepší načasování být nemohlo. Taky jsem studentka, studuji religionistiku na Masarykově univerzitě v Brně. Několik let se také řadím mezi vegetariány, jsem totiž milovník zvířat, milovník všeho živého...

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat