Menu

Perfektní deodorant: Jak si najít svého pana Božského - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Perfektní deodorant: Jak si najít svého pana Božského

Perfektní deodorant: Jak si najít svého pana Božského

Recenze
zveřejněno 18.04. 2023
Host HOST, expert
701x
3 minuty čtení

Najít spolehlivý deodorant je podobné jako hledat si svého manžela. Nebo kadeřníka. Nebo prince na bílém koni. Všichni víme, jaký by měl být: spolehlivý, přírodní, čistý, bezpečný a efektivní zároveň. Prostě takový pan Božský, který nás zachrání 24/7. Pokud jste na tom stejně jako já, už ho nějaký čas hledáte. A nebo jste měli štěstí a našli jste ho hned? Tak jako tak, výběr správného deodorantu, který vám bude sedět, nezničí vaše oblečení skvrnami, ochrání vás na déle než 20 minut, nebude vás pálit nebo jakkoliv jinak dráždit, se mi posledních pár let zdá jako výšlap na osmitisícovku v žabkách. Ale díky Folly se u mě začalo blýskat na lepší časy. Dostala jsem doporučení hned na 4 značky a jejich produkty a hned v úvodu vám prozradím, že jsem našla toho svého vyvoleného. Jste zvědavé? Tak neváhejte číst dál! 

Jaké deodoranty z portfolia Folly jsem vyzkoušela?

Důvěrný pan Mandarinka, značka Anela
Krémový deodorant? Musím hned na začátku přiznat, že pro mě tohle byla novinka. Tak trošku jsem se podvědomě vždy bránila tomu kupovat si deodoranty, do kterých musím sáhnout rukou (manikúra, chápeme se, že ano? :) Jenže, kdo by odolal vůni svěží mandarinek! Deodorantu stačí vetřít na suchou pokožku opravdu malé množství, a pokud nejste přecitlivělí na jedlou sodu, můžete ho použít i na čerstvě oholené podpaží, aniž byste měli obavu, že se změní v sopečné pole. Přestože hlavní ingredience v podání mandarinky vybízí k představě něčeho hodně sladkého, vůně je v závěru hodně unisex

Základem deodorantu je velmi jemně mletý prášek z jedlé sody zkombinovaný se škrobem z maranty (Arrowroot), esterem kyseliny citrónové, kokosovým olejem a bambuckým máslem, které dohromady tvoří jemný a hladký krém. Mám pocit, že právě bambucké máslo a suché oleje stojí za tím zázrakem svěžího a suchého podpaží bez pocitu mastnoty. Bonus navíc: nezanechává nežádoucí bílé stopy na oblečení!

Chladivý vánek, značka Kvitok
Značku Kvitok jsem zaregistrovala na sociálních sítích už před časem a hodně mě zaujal příběh její zakladatelky Martiny, který začal výrobou kosmetiky pro dceru s ekzematickou pokožkou. Martina je navíc vystudovaná chemička, která věří, že spojení přírody s vědou je tou nejlepší cestou ke krásné pleti. A s tímto přístupem já víc než souzním. Přírodní tuhý deodorant Chladivý vánek mě hodně bavil už od začátku svým designem (ano, i krásný obal, který si rádi vyfotíte na své sociální sítě, je v mých „trapných“ kritériích, ale snad mi to odpustíte :). Ale teď to nejdůležitější, co vás určitě zajímá víc, než hezký design… 

Základem deodorantu je marantový prášek a rostlinné přísady, které působí proti zápachu. O pokožku pak pečují rostlinné oleje, které mají zároveň skvělé antibakteriální a antiseptické účinky. Sečteno podrženo - Chladivý vánek zvládne i těžší chvilky. A nejen ty ženské, ale i aromatičtější pot mužů. Já jsem si ho poprvé vyzkoušela během dne, který obsahoval snad všechno od zdolání rekordu při běhu na 1 kilometr (poznámka pro sebe - přestat chodit pozdě na schůzky!), nákupu nových bot se synem (poznámka pro sebe - koupit je příště online!) a tanečního vystoupení v našem obýváku (poznámka pro sebe - tohle dělat doma pravidelněji!) a dávám 10 z 10 bodů!

Intensive Fresh, Bioturm Silver
Značka Bioturm není v mé koupelně žádnou novinkou (jejich intimní péče je prostě pecka a fakt ji vyzkoušejte, pokud jste to ještě neudělali), ale přírodní deodorant jsem od nich zkoušela poprvé. Obsahuje účinné složky mikro stříbra a kamence, takže působí antibakteriálně, účinně snižuje pocení a eliminuje nepříjemný zápach. Navíc neucpává póry a dovolí pokožce krásně dýchat. Značka Bioturm používá ve svých produktech mikro stříbro (nikoliv nano stříbro), které působí a zůstává na povrchu těla a neproniká do hlubších termálních vrstev. 

Absolutně mně vyhovuje kuličkový roll-on aplikátor a velikost přípravku, který neváhám hodit do kabelky a použít i víckrát denně. Vůně je hodně unisexová, svěží a nemusíte mít obavu, že se bude „tlouct“ s vaším oblíbeným parfémem. 

Zelený čaj & grep, značka Angelic
Moc se mi líbí, že tento složení tohoto přírodního deodorantu je bezpečnou alternativou k těm konvenčním. Má svěží unisex vůni grepu a zeleného čaje, která vás už při otevření krabičky okouzlí pocitem svěžesti. Stačí ho přiměřené množství nanést na suchou a čistou pokožku podpaží (ale třeba i dlaní nebo chodidel!!) a lehce vmasírovat. Skvělé je, že ruce pak není nutné omývat, protože bambucké máslo a včelí vosk se rychle absorbuje a příjemně ruce hydratuje.

Obsažená rostlinná másla a kokosový olej vyživují a regenerují citlivou pokožku podpaží a použité éterické oleje jsou fixovány do speciálního škrobu, který zajistí dlouhotrvající vůni. A opravdu! Právě u tohoto deodorantu jsem měla pocit, že vůni grepu cítím snad celý den

Našla jsem pana Božského? Ohhh, ano! 
Zcela upřímně musím přiznat, že ať si vyberete z mého výběru jakýkoliv deodorant, zklamaní nebudete a splní do puntíku, co slibuje. Každému však vyhovuje jiná vůně, složení nebo praktické balení. Já osobně jsem si zamilovala tuhý přírodní deodorant Chladivý vánek od značky Kvitok. Na té unisex vůni máty, citrónové trávy a eukalyptu jsem si snad vypěstovala závislost :) Navíc mi opravdu vyhovuje praktické balení (mimochodem ekologické a kompostovatelné), které se snadno vejde i do kabelky. 

Autorka: Lucie Janotová

Host

Host

Expert

Více článků

Čas od času nám na náš blog přispěje někdo zvenčí. Hlavně ze dvou důvodů. Hosté nabízejí další pestré pohledy a názory na tradiční témata. Druhou výhodou hostujících redaktorů je odbornost. Ačkoliv se snažíme věcem rozumět v principu a do hloubky, nikdy nebudeme specialisté na vše. Zkušenost a znalost experta z oboru je i pro nás základem pro správná rozhodnutí. Jméno hostujícího autora naleznete vždy v patičce článku.

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat