Menu

RECENZE: Nové organické deodoranty Soaphoria - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

RECENZE: Nové organické deodoranty Soaphoria

RECENZE: Nové organické deodoranty Soaphoria

Recenze
zveřejněno 05.03. 2020
Adela Kožinová ADELA KOŽINOVÁ, redaktor
1974x
3 minuty čtení

Deodoranty od slovenské Soaphorie určitě znáte. Vsadím se, že se vám okamžitě vybaví jejich tužší krémová struktura v kulatém kelímku, ze kterého se deoš nanáší prsty. Teď ale přišli s novinkami a hned několika. Blíž jsem se proto podívala a vyzkoušela deodorant v tubě s vidinou praktičtějšího použití a fluidodeo, který mě taky zaujal svým balením. 

Revoludeo v tubě 

Do tub Soaphoria schovala dva druhy deodorantů, pánský a dámský. Ze svých zkušeností si dovoluji říct, že jsou tihle naši slovenskí bratia na vůně opravdu machři a nezklamali ani v tomto případě. Oba mají veganské, 100% přírodní složení a jsou založeny hlavně na obsahu kokosového a mangového másla a ovoněny esenciálními oleji. Nejedná se o antiperspiranty, které pocení zabraňují, ale opravdu deodoranty, které vás nezbaví přirozeného pocení (což nevím jak vy, ale já nepotřebuju), ale odstraní zápach (to je to, co potřebuju!). Baví mě, že vůni uvolňují v závislosti na tom, jak moc se potíte, stejně funguje třeba i můj oblíbený Svěží od Angelicu. Ale zpět k věci.



Dámská verze, Štěstí, láká nejen svým názvem (protože čím víc štěstí v životě máme, tím líp) a obalem, ale i neuvěřitelnou ovocno-květinovou vůní, které se nemůžu nabažit! Nanáší se z tuby přímo na pokožku, ale tím, že má opravdu jemné krémové složení a já při použití malinko přitlačím a přejedu po kůži víckrát, často nakonec používám i prsty, abych ho pořádně rozmazala a nezůstávala krémová stopa. Nedělá fleky na oblečení, ale pozor na bílou stopu, kterou může zanechat pokud s ním nešetříte jako já. Co se výdrže týká, vlastně není vůbec špatná! Vůni při běžných aktivitách cítím i několik hodin a zápach opravdu pohlcuje, ale pokud bych věděla že budu mít dlouhý den v práci a pak půjdu na rande, rozhodně si ho vezmu a aplikuju opakovaně. 

Pánské provedení s názvem Harizma taky láká už jen tím jak vypadá a zní, že? Vůně je lehce kořenitá a svěží. Přesně taková, jakou mám na chlapech ráda. Vlastně bych si ji dokázala představit jako parfém. Sportovní, hravý, šťavnatý... Hmmm. Kdo si taky představil chlapa, který jde po posilovně ze sprchy? Jo, přesně tak voní! Konzistence je stejná jako u Štěstí. Co jsem u dámského nezmínila je to, že po použití a zavření tuby deodorant lehce zůstává na okrajích, což mně osobně ale nevadí, prstem ho setřu a rozetřu mezi dlaněmi. 

Krémový Fluidodeo

Deodorant Rose Copper, který je v tubě připomínající krém na ruce, nebo pastu na zuby, má konzistenci hodně jemného krému, nebo možná spíš pleťového séra. A vlastně se tak i chová, protože když si ho natřu na ruce, nemám je absolutně vůbec zalepené, ale okamžitě se hezky vstřebá. Při otevírání proto dávejte pozor, mohl by hned po otevření hned kápnout na zem. Nevoní tak silně jako předešlé dva deodoranty, ale taky voní krásně, co vám budu povídat, vůně prostě miluju. Cítím pudrově pivoňkovou vůni, kterou bych klidně nakombinovala s jakýmkoli Chloé parfémem. V čem mě Fluidodeo trošku zklamal a překvapil bylo to, že mě na čerstvě oholené kůži štípal a vytvořila se mi z toho lehká vyrážka. Kůži mám sice hodně citlivou, ale tohle deodorantům moc netoleruju. Na druhou stranu ale u mě určitě nepříjde vniveč, protože ho díky své konzistenci ráda používám na ruce a nohy, na což je určený taky. Pokud se vám tedy potí ruce, nebo nohy (to jsme asi všichni, že), bude to skvělý parťák na jaro a léto, kdy spousta z nás bude vesele nosit baleríny a mokasíny, v tom nejhorším případě bez ponožtiček. 

Suma sumárum, za mě vyhrávají buď jejich klasické deodoranty, které se nanáší pomocí prstů, nebo nové Revoludeo tubě. Fluidodeo totiž působí o něco méně a já prostě potřebuju opravdovou výdrž a silnější vůni.

Adela Kožinová

Adela Kožinová

Redaktor

Více článků

Jsem máma nádherné holčičky, která se mi narodila, když mi bylo skvělých 19 let. Původně to vypadalo jako nejhorší věk pro dítě, postupem času se ale ukázalo, že lepší načasování být nemohlo. Taky jsem studentka, studuji religionistiku na Masarykově univerzitě v Brně. Několik let se také řadím mezi vegetariány, jsem totiž milovník zvířat, milovník všeho živého...

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat