Menu

Recept | 2 recepty na domácí zmrzliny, které si zamilujete - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Recept | 2 recepty na domácí zmrzliny, které si zamilujete

Recept | 2 recepty na domácí zmrzliny, které si zamilujete

Recepty
zveřejněno 15.06. 2023
Bára Nosková Mosorjáková BÁRA NOSKOVÁ MOSORJÁKOVÁ, foodstylistka
833x
2 minuty čtení

Léto plné zmrzliny a nanuků, mňam! Možná jste už doma nějaké zkoušeli, možná ještě ne. S největší pravděpodobností ale tyto určitě vyzkoušíte, protože jsou úžasné a budete překvapení, jaké nanuky dokážete i v pohodlí domova vykouzlit. Připravte je letní grilovací party, pro děti, nebo jen pro sebe, protože osladit si život je někdy třeba!  

Jahůdkové nanuky 



vegan

Doba přípravy: 10 minut + 1 hodina mražení
Počet porcí: 4 nanuky

Suroviny:
200 g mražených jahod
1 mražený zralý banán
100 ml kokosové smetany
lístky máty
4 kapky vanilkového extraktu
1 limeta - kůra
Tvořítka na zmrzlinu ve tvaru jahody od Lékué

Postup:
1. Do výkonného mixéru nebo blenderu dejte mražené jahody, banány, kokosovou smetanu, vanilku a kůru z limetky. 
2. Rozmixujte do jemné kašovité konzistence. 
3. Do nanukových formiček ve tvaru jahody rozložte do horní části menší lístky máty jako lístečky. Na ně naneste jahodovou směs, poté formičky uzavřete víčkem a vsuňte nanukové tyčinky. 
4. Vložte do mrazáku alespoň na 1 hodinu.  

Matcha - jahoda nanuky s čokoládou

Doba přípravy: 35 minut + min.6 hodin mražení
Počet porcí: 4 nanuky

Suroviny:
80 g kešu Natu natural
3 lžíce kokosového oleje Purity vision Raw
150 ml kokosové smetany
½ lžičky matcha Chef
40 g oříškovo-jahodové pasty (např. Natu kešu-jahoda)
200 g tmavé čokolády
½ hrsti lyofilizovaných jahod, nadrobených
Speciální tvořítka na zmrzlinu s čokoládou od Lékué

Postup:
1. Kešu vsypte do hrnce, zalijte dvojnásobným množstvím vody a vařte na mírném ohni 10 minut. Sceďte a nechte vychladnout.  
2. Do výkonného mixéru nebo blenderu vsypte vychladlé kešu, přidejte 1 lžíci kokosového oleje a smetanu, matchu, sirup a mixujte do hladka. Pokud by vám hmota nešla rozmixovat, zřeďte dalším kokosovým mlékem. 
3. Do ⅔ formiček na zmrzlinu s čokoládou naneste matcha-kešu vrstvu a do zbylé čtvrtiny naneste jahodovou pastu a přiklopte víčkem. Z boku vsuňte nanukové tyčinky a dejte zmrazit, ideálně přes noc. 
4. Ve  vodní lázni v rendlíku rozpusťte zbylý olej s čokoládou. Směs přelijte do namáčecí nádobky na nanuky (součást balení formiček na zmrzlinu s čokoládou) a zmrzlé nanuky v ní namočte, případně ještě z jedné strany posypejte nadrobenými jahodami. Čokoláda na nich během pár vteřin zatuhne. 
5. Nanuky ihned podávejte, nebo vraťte zpátky do mrazáku na později. 

Bára Nosková Mosorjáková

Bára Nosková Mosorjáková

Foodstylistka

Více článků

Foodstylistka a autorka receptů, modelka, máma dvou chlapečků. Účastnice pořadu Masterchef Česko 2019. Dlouhodobě spolupracuje s Albert Česká republika.

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat