Počet porcí: 2 latté
Doba přípravy: 5 minut
Suroviny:
Matcha část
2 čajové lžičky Matcha Chef čaje
100 ml horké vody
2 lžičky květinového akátového medu Apimel
300 ml mléka
led
Jahodová pěna
6 mražených jahod (zhruba)
180 ml smetany ke šlehání
50 ml mléka
2 lžičky květinového akátového medu Apimel
2 kapky vanilkového extraktu (nemusí být)
Postup:
-
Do malé misky prosejte přes sítko matcha prášek. Zalijte vodou a zprudka vyšlehejte metličkou nebo vidličkou, dokud lehce nenapění. Přislaďte medem, a ještě lehce promíchejte.
-
Do ¾ sklenic vsypte led. Přelijte matchou a zamíchejte.
-
Jahody, smetanu, mléko, sirup a extrakt dejte do mixéru. Mixujte do jemného zmrzlinového krému. Vlijte na matcha vrstvu a podávejte.
Autor: Bára Nosková Mosorjaková, IG: bara_noskova_m