Menu

Recept | Snadné osvěžující letní drinky - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Recept | Snadné osvěžující letní drinky

Recept | Snadné osvěžující letní drinky

Recepty
zveřejněno 27.07. 2023
Adela Kožinová ADELA KOŽINOVÁ, redaktor
620x
1 minuta čtení

Jsou svěží, jednoduché a hlavně, budete mít pocit, jako byste si je dali v opravdu kvalitní kavárně, nebo baru. Zkusili jsme připravit pár receptů se značkou Sonnentor a jsme nadšení chutí, která je úplně jiná, než u limonád, které známe, zkuste je s námi. 

Svěží brusinka

Suroviny:
Sonnentor Brusinka sirup
led (originální kostky a vždy zásobu ledu zajistí nádoba na led od Lékué)
plátek citronu
máta
perlivá voda

Postup:
Skleničku naplňte ledem, přidejte perlivou vodu, brusinkový sirup, plátek citronu a ozdobte mátou. Brusinka s citronem je skvělá kombinace. Sirup není ani moc kyselí, ani moc sladký a jestli vám něco tato limonáda zaručí, tak moc příjemné osvěžení.

Čin čin pro gurmány (je možná i alkoholická verze)

Suroviny:
Sonnentor Čin Čin sirup
led (může být i drcený)
okurka
mletý pepř 
perlivá voda/čistý tonik 
gin 

Postup: 
Nadrceným ledem (nebo i kostkami ledu) naplňte sklenici. Zalijte tonikem (nebo perlivou vodou), přidejte sirup Čin Čin, v případě alko verze i gin a promíchejte. Nakonec ozdobte okurkou a špetkou drceného pepře nahoru. Sirup má příjemnou chuť po jalovcových bobulích a spolu s tonikem, okurkou a pepřem je pro opravdové gurmány a pro ty, co mají rádi kořeněné drinky víc než ty sladké, nebo kyselé. Místo plátku okurky doporučuji použít škrabku na brambory, díky které uděláte z okurky velmi jemné plátky, které zatočíte a vložíte do drinku, vypadá to mnohem lépe než kolečko okurky.

TIP: Na tento drink můžete využít skleničku na stopce, dodá to ještě lepší atmosféru. 

 

Adela Kožinová

Adela Kožinová

Redaktor

Více článků

Jsem máma nádherné holčičky, která se mi narodila, když mi bylo skvělých 19 let. Původně to vypadalo jako nejhorší věk pro dítě, postupem času se ale ukázalo, že lepší načasování být nemohlo. Taky jsem studentka, studuji religionistiku na Masarykově univerzitě v Brně. Několik let se také řadím mezi vegetariány, jsem totiž milovník zvířat, milovník všeho živého...

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat