Menu

Jak si správně přát? - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Jak si správně přát?

Jak si správně přát?

Volný čas
zveřejněno 18.12. 2019
Adela Kožinová ADELA KOŽINOVÁ, redaktor
2210x
3 minuty čtení

Přání. Říká se, že vše, co si dokážeme představit, je možné. A já vám něco řeknu. Je to možné, všechno na světě je. Ovšem ruku na srdce, jenom skvělá představivost a bujná fantazie nestačí. Osobně si už 6 let vytvářím přání a záměry, kterých vědomě krůček po krůčku dosahuju. A mám jednu malou velkou pomoc - visionboard.

Jak si takový visionboard, nebo jiným slovem jantru, vytvořit? A jak udělat, aby co nejlíp fungoval? Konec roku je pro to jako stvořený. Pojďte se mnou trošku čarovat... 

1. Vyčleňte si čas

Neříkejte, že žádný čas nemáte, máte. Zkuste si třeba před tím, než půjdete spát, udělat krátkou meditaci/vizualizaci. Kde se vidíte za 5 let? Co můžete udělat pro to, abyste dosáhli toho, co chcete? Co vám v životě chybí, čeho chcete víc a čeho naopak míň? Je nějaké místo, které chcete navštívit? Věc, kterou si chcete pořídit? Nelekejte se slova meditace. Bohatě postačí, když se nad tím zamyslíte. A dejte si času kolik potřebujete, přemýšlejte nad tím klidně týden. Dejte si záměr, myšlenky příjdou. Všechny si zapisujte! Jsme jenom lidi, zapomínáme.

Je dobré na visionboard dávat opradu dosažitelné cíle. Přejte si proto věci, které jsou možné. Žádný dům na Marsu, ok?

2. Tvořte

Budete potřebovat:
- velký papír (lze nahradit například korkem, magnetickou tabulí, ale papír je nej!)
- lepidlo
- nůžky
- časopisy, případně vaše vytištěné fotky a klíčová slova
- pastelky (fixy, nebo klidně barvy) - můžete a nemusíte použít

Tohle je moje nejoblíbenější část vůbec. Dala by se rozdělit na 3 další části. HLEDÁNÍ, UPRAVOVÁNÍ a LEPENÍ. Nejdřív procházím časopisy (desítky časopisů) a hledám a) věci, které chci a mám je sepsané na papíře b) věci, které mě zaujmou (krásné fotky, krajiny, milé nápisy,…). Všechny ty věci z časopisů vytrhávám a dávám na jednu hromádku.

U druhé fáze všechny obrázky a nápisy hezky ostříhám, předešlé roky jsem je stříhala do kulata, letos jsem zvolila hranaté výštřižky.

K hledání, vystřihování i lepení si uvařte svůj oblíbený čaj, poslouchejte příjemnou hudbu, zapalte vonnou tyčinku. Je to perfektní relax!

Ve třetí fázi si potom všechno naskládám na papír tak jak chci, aby to tam bylo (klidně to celé x krát přeskládám) a postupně začnu lepit. 

TIP: Rozdělte si visionboard na části. Uprostřed mějte sebe, jací chcete být? (Sebevědomí, klidní, hraví,…). V dalších částech potom rodinu, práci, zdraví, cestování,…

To, jak bude celý výsledek vypadat je opravdu jen a jen na vás. Můžete na něj malovat pastelkama, barvama, nebo jen skládat z textů. Obecně platí, že je pro mozek jednodušší zpracovat věci které už vidí, nejen o nich čte, proto je úplně nejlepší cesta použít i vaše fotky a co nejvíc obrázků.

2 HLAVNÍ PRINCIPY

1) Používejte pouze pozitivní věci a to, co opravdu chcete. Nepoužívejte proto věty jako: ,,Přestanu kouřit.'' ,,Nekouřím.'', pořád tam ta věc je. Transformujte ji do vět jako: ,,Moje plíce jsou plné čistého vzduchu.'',,Moje plíce jsou zdravé.''.

2) Udělejte jantru v přítomném čase. Tzn. nepište ,,Budu zdravá.'', ale ,,Jsem zdravá.''. Nepoužívejte ''Najdu lásku.'', ale ,,Mám lásku.''. 

,,Potřebujeme zamyšlení. Prostor pro spojení se sebou, svými dary. A pokud se dokážeme skutečně dobře propojit, pak je téměř všechno možné. Sny se pak jednoduše stávají skutečností.“

Dagmar Kožinová, lektorka pozitivní psychologie, spisovatelka

3. Věřte

Vytvořením to ovšem nekončí! Jantru si dejte někam, kde ji nejlépe každý den uvidíte. Naproti postele v ložnici, do obýváku, nebo klidně nad pracovní stůl (pokud u něj nesedíte vždycky jen naštvaní, taková energie by nebyla nejlepší). Vědomě svým přáním posílejte energii. No a občas se u jantry zastavte, zavřete oči a představte si, že vše co na ní je, už máte. 

Moje jantra ještě není hotová, ale do konce roku určitě bude a letos si ji poprvé dám do rámečku, který na fotce vidíte. Je na ní hlavně spousta přírody, cestování, zdravého jídla a tak nějak žití. Určitě ještě přidám fotky šťastné Viktorky a sebe. Dřív jsem na ni dávala i materiální věci. (Nejen) díky jantře mám třeba už 5 let auto, vlastní bydlení, dceru a práci z domova. Přání se plní opravdu krásně, jen dávejte pozor na to, co si přejete, věřte a něco pro to dělejte. Jen sedět doma na zadku taky nestačí. 

Hodně štěstí a splněných přání, vaše Adela 

Adela Kožinová

Adela Kožinová

Redaktor

Více článků

Jsem máma nádherné holčičky, která se mi narodila, když mi bylo skvělých 19 let. Původně to vypadalo jako nejhorší věk pro dítě, postupem času se ale ukázalo, že lepší načasování být nemohlo. Taky jsem studentka, studuji religionistiku na Masarykově univerzitě v Brně. Několik let se také řadím mezi vegetariány, jsem totiž milovník zvířat, milovník všeho živého...

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat