Menu

4 zaručené rady, jak hydratovat pleť - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

4 zaručené rady, jak hydratovat pleť

4 zaručené rady, jak hydratovat pleť

Fit
zveřejněno 16.06. 2022
Host HOST, expert
786x
2 minuty čtení

Pleť každého z nás je jedinečná, má své specifické potřeby a také nedokonalosti, které buď přímo cítíme, nebo je vidíme v zrcadle. Prakticky všechny z nás ale spojuje jedna jediná diagnóza, a tou je dehydratace. Nedostatkem vláhy v pleti trpí na 90 % populace ve všech věkových skupinách, bez rozdílu pohlaví či výchozího typu pleti. Nezáleží na tom, zda máte suchou, normální, smíšenou nebo mastnou pleť, v každém případě je skoro jisté, že by potřebovala zavlažit, ale hlavně získat schopnost vláhu drapnout a nepustit. Příznaky dehydratace všichni dobře známe. Projevuje se povadlou a zašedlou pletí bez života, vrásky se zdají být hlubší a výraznější. Pleť na obličeji často pne, loupe se a šupinatí, pociťujeme nepohodlí. Dalším z projevů dehydratace je nadbytečné maštění, protože pleť dostává signály, že přišlo období sucha, nepohody a nedostatku, a tak startuje své obranné mechanismy, jež se ohlásí tím, že mazové žlázy začnou produkovat více séba. Následně pak přichází podráždění, zcitlivělost, začervenání a rozohní se zánětlivé procesy. Co s tím a jak na to?

1. Jako první aplikujte selský rozum. Pokožka je největším orgánem lidského těla, které je ze 60 % tvořeno vodou. Nikoho tedy nepřekvapí, že je zásadní pít vodu během celého dne, a to každý den. Rozhodně nestačí napít se hodně jednou za čas. Pokud vás nebaví dodržovat pitný režim a srkání ze sklenice vám přijde banální, udělejte si to hezké. Mějte u sebe designovou lahev nebo termosku, která se stane součástí vašeho outfitu a zároveň praktickým pomocníkem a berličkou, jak mít vodu neustále při sobě. Atraktivní a ekologické produkty nabízí slovinská značka Equa. Vybírat můžete ze znovupoužitelných skleněných, nerezových či plastových lahví a termosek v minimalistickém, monochromatickém provedení, sáhnout můžete také po rozvernějších verzích s přírodními potisky nebo dětskými motivy. 
 
2. Nejjednodušším a nejlevnějším řešením každodenní hydratace je kohoutková voda, která je v Čechách poměrně kvalitní a nezávadná. Chcete-li si ale dopřát vodu v prémiové kvalitě, výborně fungují 100 % přírodní filtrační kameny slovenské značky Šungit Time. Kousky přírodní horniny jednoduše propláchnete, zalijete 1 litrem vody z kohoutku a necháte alespoň hodinu pracovat, zatímco do sebe přírodní filtry nasají vše nechtěné. Upravená voda zůstává bez nežádoucích látek a bakterií a má analgetické, protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti.
 
3. Dalším, zcela logickým krokem je vyvážená a zdravá strava. Zařaďte do svého jídelníčku ryby, ořechy, avokádo a další potraviny bohaté na mastné kyseliny. Zde 100 % platí pravidlo, že jsme to, co jíme a pijeme. Hydratace pokožky vodou totiž přirozeně a skvěle funguje pouze směrem zevnitř ven. Hydratovat pokožku vodou zvenku není tak jednoduché. Kdyby to fungovalo, stačilo by se naložit do vany, dát si sprchu nebo prostě opláchnout obličej.
 
4. Hydratace pleti je věda. Pro dokonalou hydrataci pleti jsou třeba látky, které se charakterizují jako humektanty, zvlhčovadla či hygroskopická činidla. Tedy ingredience, které v pokožce neustále hledají vodu, umí ji do sebe nasáknout a jsou schopné udržet ji uvnitř a u povrchu pleti. Číslem jedna je za nás kyselina hyaluronová, která dokáže nasát až 1000x víc vody, než sama váží. Kyselinu hyaluronovou naše tělo přirozeně obsahuje a celých 50 % se jí nachází právě v kůži. V celém organismu pak dovede zadržet až neuvěřitelných 15 kg vody. Schopnost těla produkovat a obnovovat kyselinu hyaluronovou však klesá s věkem a je ovlivněna hormonálními změnami i procesem stárnutí. 
 

Dnes naštěstí existují stovky a tisíce kosmetických produktů, které obsahují kyselinu hyaluronovou, a mnohé z nich mají část svých kořenů u nás v tuzemsku. Česká republika je totiž jedním z předních světových producentů mimořádně kvalitní kyseliny hyaluronové, která je vyvážena do více než 70 zemí světa. Produkty s kyselinou hyaluronovou je dobré nanášet po čištění na ještě vlhkou pleť a pokračovat dalším hydratačním produktem, sérem či krémem, který přinese další porci vláhy, uzamkne hydrataci v pokožce a dodá ochranný štít před vysušováním. 

Vybrali jsme pro vás tři produkty s kyselinou hyaluronovou, které precizně odvádějí svou práci: 
 
1. Hyaluronové sérum české značky Angelic obsahuje dva druhy kyseliny hyaluronové, a to nízkomolekulární, která umí proniknou do hlubších vrstev pokožky, a vysokomolekulární, jež se soustředí ve svrchních patrech pokožky. Vaše pleť tak dostane dvojí hydratační péči, dvojí porci zklidnění a vyhlazení.
 
 
2. SynCare Noční krém 100% kyselina hyaluronová je určený pro suchou pleť s projevy stárnutí. Silný antioxidant hemiskvalen pomáhá obnovit přirozenou kožní bariéru a brání pokožku před ztrátami hydratace, zatímco olej z meruňkových jader vyživuje a zjemňuje strukturu pleti. Krém navíc neobsahuje parfém ani barviva, a tak je mimořádně vhodný i pro citlivou pleť. 
 
3. Anti-age obklady na oči Gold rodinného německého labelu Annemarie Börlind bojují s otoky, vráskami a tmavými kruhy pod očima hned čtyřnásobnou kyselinou hyaluronovou. Účinek podporuje zklidňující bio aloe vera či extrakt z ječmene, který křehkou pokožku pod očima zpevňuje a dodává jí pružnost. Gelové obklady jsou bleskovou záchranou, pokud potřebujete okamžité beauty povzbuzení. Hlavně, když je před použitím vychladíte v lednici. 
 
Hydratovaná pleť je mladistvá, pružná, pevná a projasněná a cesta k ní je přímočará a poměrně nekomplikovaná. Stačí pokožku a vlastně celý organismus zavlažovat zvenku i zevnitř. Poctivě pijte vodu, jezte zdravě a věnujte chvilku cílenému výběru vhodné hydratační kosmetiky. Vaše pleť vám poděkuje a výsledky uvidíte během několika málo dní!
 
Host

Host

Expert

Více článků

Čas od času nám na náš blog přispěje někdo zvenčí. Hlavně ze dvou důvodů. Hosté nabízejí další pestré pohledy a názory na tradiční témata. Druhou výhodou hostujících redaktorů je odbornost. Ačkoliv se snažíme věcem rozumět v principu a do hloubky, nikdy nebudeme specialisté na vše. Zkušenost a znalost experta z oboru je i pro nás základem pro správná rozhodnutí. Jméno hostujícího autora naleznete vždy v patičce článku.

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat