Menu

Nalaďte děti na vlnu aromaterapie - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Nalaďte děti na vlnu aromaterapie

Nalaďte děti na vlnu aromaterapie

Fit
zveřejněno 12.10. 2020
Host HOST, expert
1561x
3 minuty čtení

Účinnost aromaterapie je v mnoha ohledech čím dál víc prokázaná – je to efektivní cesta, jak si nejen zpříjemnit život, ale díky aromaterapii si můžeme zlepšovat imunitu, relaxovat, pečovat o své zdraví a také čelit nemocem a neduhům. Navíc, tím, že aromaterapie nemá žádné negativní a vedlejší účinky (pokud tedy postupujemem při jejím užívání správně), je vhodná a skvělá i pro děti. A právě o pozitivním přínosu aromaterapie pro děti je nadcházející článek…

Sama, jakožto maminka dvou dětí, se zajímám o jakékoliv možnosti péče o jejich zdraví – a pokud možno v přírodním směru. Nejsem příznivcem zbytečného užívání léků, “chemických” vitamínů, nepotřebných výživových doplňků.

Pokud to jde – vždy se snažím jít přírodní cestou. Dětem zajišťuji přísun vitamínů ve formě čerstvého ovoce a zeleniny, dbám na to, aby se kluci otužovali a vytvářeli si přirozenou, silnou imunitu.

Jedním ze směrů, který sama už od narození dětí využívám a který se mi osvědčil, je aromaterapie. Ač se někomu mohou zdát pozitivní účinky aromaterapie nepodložené, já s ní mám skvělé zkušenosti. V čem konkrétně?

Aromaterapii lze pro děti využívat v mnoha ohledech. V péči o jejich imunitu, k potlačení a léčbě probíhajících nemocí a nachlazení, k prevenci, ale také k relaxaci, snadnějšímu usínání…

Naprosto skvěle se mi osvědčily třeba levandulové aroma olejíčky. Používala jsem je do aromalampiček vždy večer, když jsem děti ukládala, levandule je pro svoje konejšivé a relaxační účinky známá. I já jsem často používala levandulové polštářky do postele, nebo levandulové spreje na polštáře…

Úžasné jsou také spreje, které čistí a osvěžují vzduch. Bez nich si nedokážu představit podzimní a zimní období. Začnu je používat vždy, když začínáme doma topit a celkově i méně větrat. Tyto spreje provoní vzduch a lépe se pak dýchá. Jsou úžasné i pokud vás trápí rýma a nachlazení.

Spreje čistící vzduch navíc eleminují výskyt virů, bakterií, plísní, roztočů… což je i v aktuální době více než žádoucí.

Skvělé zkušenosti mám i s masážními olejíčky a krémy – které jsou účinné třeba při nachlazení, zlepšují dýchání při rýmě a kašli.

Velkou nabídku produktů pro dětskou aromaterapii najdete na webu a eshopu FOLLY.CZ. Pořídíte zde zajímavé přípravky, které jsou ideální jak pro podporu dětské imunity, tak i pro pomoc při nachlazení, rýmě, kašli… Zajímavé jsou olejíčky, které zlepšují koncentraci a pomáhají dětem při učení.

Tři zajímavé produkty ideální pro dětskou aromaterapii – pro výše uvedené použití – vám blíže představím. Budou se hodit i nyní, v období, kdy děti (ale i nás) trápí častější nemoci a nachlazení. Moje děti si právě tyto přípravky zamilovaly, hlavně pro jejich úžasnou vůni. A aplikaci, masáže s nimi, můžete spojit i s příjemným večerním rituálem, mazlením v postýlce a čtením pohádek! :)

I lehčí nachlazení a “obyčejná” rýma dokáže dětičky – a hlavně ty malé – hodně potrápit. Děti jsou neklidné, špatně usínají a v noci se často budí. Miminka a batolata navíc neumí smrkat, tak je pro ně rýma opravdu velmi nepříjemná.

Právě na tyto obtíže je výborný Primavera Balzám při nachlazení pro děti. Balzám je vhodný už i pro malé děti a miminka, od 6 měsíců věku. Všechny produkty značky Primavera jsou vysoce kvalitní, neobsahují žádné syntetické látky, parabeny ani přírodně identické přísady a žádný produkt nepochází z geneticky modifikovaných rostlin.

Balzám obsahuje rostlinné oleje v kombinaci s éterickými oleji z tymiánu, myrty a cajeputu, ulevuje od rýmy, usnadňuje dýchání, vykašlávání a celkově uvolňuje dýchací cesty (zejmény díky obsaženému oleji z tymiánu).

Vůně je příjemná, svěží, ovšem absolutně nedráždí – ideální právě i pro malé děti.
Aplikujete pod nos při rýmě, při kašli i na hrudník. Vyzkoušela jsem i na sobě a opravdu krásně se dýchá. :)

Dalším zajímavým produktem pro pomoc při nachlazení, je You & Oil KIDS Nachlazení – jedná se o bioaktivní směs esenciálních olejů, které ulevují od rýmy, kašle, ale i od horečky. Mohou používat děti již od 3 měsíců.

Elixír vytvořený vzácnou směsí éterických olejů ravintsara, eukalyptu a aplikuje se jemnou masáží přes doporučené pulsní body na pokožce.
Právě tento olejíček je skvělý na masáž dětí – děti masáže milují a navíc, s použitím tohoto oleje jim ulevíte od bolesti a nachlazení.

Velmi zajímavý produkt je Primavera Vonná směs éterických olejů Lehčí učení. Jedná se o olejíček do aromalampy (staří přidat 3-5 kapek do vody v aromalampě), nebo do difuzéru.

Zlepšuje koncetraci při učení, práci, podporuje soustředí, dodává potřebnou pozitivní energii.

K tomuto produktu vedla společnost Primavera v Německu i velmi zajímavý výzkum. V šesti německých školách se účinnost tohoto olejíčku testovala přímo v několika třídách, kdy děti o samotném testování nevěděly. Provedený průzkum ukázal, že děti ve třídách, kde bylo ovzduší aromatizované tímto olejíčkem, se lépe učily, snížila se jejich nemocnost, eliminovaly se konflikty mezi dětmi a hlavně se zvýšila schopnost koncetrace na výuku.

Zkrátka, aromaterapie je skvělou přírodní cestou jak v péči o naše zdraví, ale pomůže i v mnoha jiných směrech, má pozitvní vliv na naši psychiku, dobrou náladu… Navíc, aromaterapie je ve všech ohledech příjemná, voňavá, bez negativních účinků. Ideální jak pro dospělé, tak právě i pro děti. A ruku na srdce maminky, není lepší zvolit v péči o naše nejbližší vždy tu přírodní cestu? 

Autorka: Míša z www.coolbrnoblog.cz

Host

Host

Expert

Více článků

Čas od času nám na náš blog přispěje někdo zvenčí. Hlavně ze dvou důvodů. Hosté nabízejí další pestré pohledy a názory na tradiční témata. Druhou výhodou hostujících redaktorů je odbornost. Ačkoliv se snažíme věcem rozumět v principu a do hloubky, nikdy nebudeme specialisté na vše. Zkušenost a znalost experta z oboru je i pro nás základem pro správná rozhodnutí. Jméno hostujícího autora naleznete vždy v patičce článku.

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat