Menu

Recept | Grilované kuřecí špízy marinované v jogurtu - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Recept | Grilované kuřecí špízy marinované v jogurtu

Recept | Grilované kuřecí špízy marinované v jogurtu

Recepty
zveřejněno 13.05. 2023
Bára Nosková Mosorjáková BÁRA NOSKOVÁ MOSORJÁKOVÁ, foodstylistka
569x
1 minuta čtení

Počet porcí: 6 špízů
Doba přípravy: 20 minut + 20 minut marinování

Ingredience:
1 kelímek bílého jogurtu 
2 lžičky grilovacího koření Rub me tender, Sonnentor
sůl
900 g kuřecího nebo krůtího masa
50 ml olivového oleje
1 celá kukuřice
3 velká rajčata
2 jarní cibulky
½ hlávky římského salátu

Dresing: 
½ kelímku bílého jogurtu
3 lžíce majonézy (může být vegan)
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
½ hrsti lístků čerstvého tymiánu

Postup:

1. Špejle před grilováním namočte do vody. Rozpalte gril na střední žár (pokud nemáte plynový). 
2. V misce promíchejte  jogurt a grilovacího koření Rub me tender.
3. V další větší misce promíchejte osolené kuřecí maso s jogurtovou marinádou. 
4. Vmíchejte také olivový olej a dejte stranou odpočívat. 
5. Mezitím dejte na sucho grilovat kukuřici. Opečte ji ze všech stran. 
6. Pak připravte zeleninu na salát. Z rajčat odkrojte vrchní část, poté je rozpulte a vykrojte střed se semínky. Očištěnou cibulku nakrájejte najemno, z omytého římského salátu vykrojte tvrdé stvoly. Poté jej nakrájejte na proužky. Vše vsypte do mísy.
7. Nyní už můžete na namočené špejle navléct kousky kuřecího masa tak, aby byly pěkně blízko sebe. Vložte na gril a opékejte na středním žáru ze všech stran do propečení, alespoň 10 minut. 
8. Hotovou kukuřici postavte na výšku na prkýnko a ostrým nožem kolem dokola okrájejte shora dolů zrníčka. Kukuřičné pláty ještě trochu překrájejte na menší kusy a přidejte k zelenině. 
9. Dresing připravte smícháním surovin na dresing. Ochutnejte a případně dochuťte octem a trochou sladidla, pokud by majonéza nebyla dost výrazná. Prošlehejte a vmíchejte k zelenině. 
10. Hotové špízy podávejte s kukuřičným salátem. 

Tip: Zbytky rajčat můžete schovat a využít k vaření ragú nebo do omáčky na těstoviny. 

 

Bára Nosková Mosorjáková

Bára Nosková Mosorjáková

Foodstylistka

Více článků

Foodstylistka a autorka receptů, modelka, máma dvou chlapečků. Účastnice pořadu Masterchef Česko 2019. Dlouhodobě spolupracuje s Albert Česká republika.

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat