Střídat přílohy je nutričně důležité, proto jsem si tentokrát připravila recept s bulgurem od Alnatury. V receptu najdete šikovný hack, který ještě zlepší chuť, pro někoho možná nevýrazného, bulguru. Doplněný o spoustu zeleniny a ovoce dodá tělu vitamíny. Nebojte se zabrouzdat na trh a co se vám tam zrovna zalíbí, to do salátu použijte. Já zrovna narazila na pěkně žlutou řepu. Fantazii se meze nekladou.
Doba přípravy: 25 minut + 15 minut chladnutí
Počet porcí: 2
Bulgur:
120 g bulguru Alnatura
2 hvězdičky badyánu
1 lžička mletého římského kmínu
sůl
1 kostka zeleninového bujonu Alnatura
Dresing:
1 hrst čerstvého koriandru
1 hrst čerstvé bazalky
½ stroužku česneku
½ lžičky sušených chilli papriček
100 ml olivového oleje Iliada
2 lžíce jablečného octa
½ citronu, šťáva
3 lžíce agávového sirupu
Salát:
1 hlávka little gem salátu, nadrobno nakrájená
1 rajče, na kousky
1 čerstvá žlutá řepa, oloupaná, nakrájená na plátky
1 kukuřičný klas, okrájená zrna
1 avokádo, plátky
1 nektarinka, plátky
60 g sýru feta
2 lžíce směsi semínek Alnatura
Postup:
1. Bulgur opražte nasucho v pánvi spolu s kořením. Teplotu dejte na střední stupeň a hlídejte, aby se nepřipálil (jestli spěcháte, můžete tento krok vynechat).
Tip: Pro intenzivnější chuť můžete i semínka opražit na sucho v pánvi.
Recept ve video verzi na našem YouTube najdete TADY.