Menu

Recept | Letní salát s bulgurem a semínky Alnatura - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Recept | Letní salát s bulgurem a semínky Alnatura

Recept | Letní salát s bulgurem a semínky Alnatura

Recepty
zveřejněno 17.08. 2022
Bára Nosková Mosorjáková BÁRA NOSKOVÁ MOSORJÁKOVÁ, foodstylistka
311x
2 minuty čtení

Střídat přílohy je nutričně důležité, proto jsem si tentokrát připravila recept s bulgurem od Alnatury. V receptu najdete šikovný hack, který ještě zlepší chuť, pro někoho možná nevýrazného, bulguru. Doplněný o spoustu zeleniny a ovoce dodá tělu vitamíny. Nebojte se zabrouzdat na trh a co se vám tam zrovna zalíbí, to do salátu použijte. Já zrovna narazila na pěkně žlutou řepu. Fantazii se meze nekladou.

Doba přípravy: 25 minut + 15 minut chladnutí
Počet porcí: 2

Bulgur:
120 g bulguru Alnatura
2 hvězdičky badyánu 
1 lžička mletého římského kmínu
sůl
1 kostka zeleninového bujonu Alnatura

Dresing:
1 hrst čerstvého koriandru
1 hrst čerstvé bazalky
½ stroužku česneku
½ lžičky sušených chilli papriček
100 ml olivového oleje Iliada
2 lžíce jablečného octa
½ citronu, šťáva
3 lžíce agávového sirupu

Salát: 
1 hlávka little gem salátu, nadrobno nakrájená
1 rajče, na kousky
1 čerstvá žlutá řepa, oloupaná, nakrájená na plátky
1 kukuřičný klas, okrájená zrna
1 avokádo, plátky
1 nektarinka, plátky
60 g sýru feta
2 lžíce směsi semínek Alnatura

Postup:
1. Bulgur opražte nasucho v pánvi spolu s kořením. Teplotu dejte na střední stupeň a hlídejte, aby se nepřipálil (jestli spěcháte, můžete tento krok vynechat).

2. Mezitím přiveďte v hrnci k varu 300 ml vody se špetkou soli, přidejte bujón a vsypte opražený bulgur i s kořením. Zamíchejte a vařte do změknutí cca 15 minut. Hotový bulgur slijte, přesypte do mísy, vyndejte badyány a nechte vychladnout. 
3. Zatímco bulgur chladne připravte dresing. Do odměrky vložte všechny suroviny a osolte podle chuti. Rozmixujte tyčovým mixérem. 
4. Bulgur dejte na talíř a na něj pokládejte kolem dokola zeleninu s nektarinkou. Posypejte rozdrobenou fetou a směsí semínek. 

Tip: Pro intenzivnější chuť můžete i semínka opražit na sucho v pánvi.

 

Recept ve video verzi na našem YouTube najdete TADY

 

 

Bára Nosková Mosorjáková

Bára Nosková Mosorjáková

Foodstylistka

Více článků

Foodstylistka a autorka receptů, modelka, máma dvou chlapečků. Účastnice pořadu Masterchef Česko 2019. Dlouhodobě spolupracuje s Albert Česká republika.

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat