Menu

Recept | Nádivkové muffiny, které potěší každého koledníka - Přírodní produkty na jednom místě, kosmetika-domácnost

Recept | Nádivkové muffiny, které potěší každého koledníka

Recept | Nádivkové muffiny, které potěší každého koledníka

Recepty
zveřejněno 10.04. 2022
Bára Nosková Mosorjaková BÁRA NOSKOVÁ MOSORJAKOVÁ, foodstylistka
250x
2 minuty čtení
Doba přípravy: 25 minut, 20 minut pečení
Počet porcí: 20 muffinů
Náročnost: velmi snadné 
 

Suroviny:
10 plátků bílého toastového chleba, na kostičky
150 ml plnotučného mléka
4 vejce, bílky a žloutky zvlášť
sůl
180 g ghí Natu, rozpuštěného
200 g uzeného masa, na kostičky
¼ lžičky muškátového oříšku, může být čerstvě nastrouhaný
2 hrsti čerstvých bylinek, nasekaných (petrželka, pažitka, medvědí česnek nebo mladé kopřivy)

 

Postup:
1.     Kostičky toastového chleba vysypete na plech a v předehřáté troubě na 100 °C horkovzduch nechte 10 minut sušit. 
2.     Poté vsypte do velké mísy a přilijte mléko. Dejte stranou.
3.     Troubu přepněte na 180 °C, horní a spodní ohřev.
4.     Bílky se špetkou soli vyšlehejte pomocí šlehače do tuhého sněhu, trvá to cca 5 minut.
5.     Žloutky spolu s ghí vlijte k rohlíkům. Přisypte uzené, muškátový oříšek, bylinky, jemně osolte a zamíchejte.
6.     Nakonec opatrně a pomalu vmíchejte sníh.
7.     Do muffinové formy vyskládejte papírové košíčky na muffiny. Dovnitř nanášejte nádivku lžící tak, aby z formiček přečníval malý kopeček. 
8.     Pečte 20 minut dozlatova, poté ihned vyndejte z trouby a nechte vychladnout. 
 
 
Autor: Bára Nosková Mosorjaková, IG: bara_noskova_m
 
 
Bára Nosková Mosorjaková

Bára Nosková Mosorjaková

Foodstylistka

Více článků

Foodstylistka a autorka receptů, modelka, máma dvou chlapečků. Účastnice pořadu Masterchef Česko 2019. Dlouhodobě spolupracuje s Albert Česká republika.

Chcete přispívat do našeho krasoblogu?

Kontaktovat